Hirdetés
Aktív témák
-
Peat76
őstag
Pont erröl beszéltem valakivel egy másik fórumon hogy vegyen-e LG-t!Ha ennyi pénzed van rá miért nem veszel egy ilyet?,Philips LCD TV 42PFL8404H 42"-es Full HD 1080p digitális TV Ambilight Spectra és Pixel Precise HD rendszerrel
42PFL8404H/12!Nekem ilyen van,nemrég vettem,kiváló tv,külföldi teszoldalakon is 8-9 értékelést kapott,nem vennék LG-t.Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
Nekem PS3,Xbox360,Pc is rá van kötve,mindenel kiváló képet ad és ez Ambilight is nayon komoly dolog,ha pl közel lesz a falhoz ami még világos szinü is csodálatos látványt nyujt:
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Cha-b
senior tag
válasz Peat76 #35401 üzenetére
Szia pont ez a másik amit nézegetek, viszont trustedreviewson ez az lg veri ezt a philipset képminőségben, ezért gondolkozom ezen is. Apámnak lgje van, nekem jelenleg samum, és a samu jobban bejön. Igaz hogy nem mai darab sem az ő lgje, sem az én samum, hátha az uj lgk már felveszik a versenyt a samukkal és philipsekkel, erre lennék kiváncsi.
CSAKAKISPEST!!!!
-
einstein
senior tag
válasz JuliuS #35359 üzenetére
Kösz, hogy megosztottad ezt!
Esetleg nem játszott szerepet a döntésedben, hogy az LG 42"-os a Samsung meg 40-es?
Én már gondolkoztam ezen, hogy vajon mennyit számíthat az a +2", mert elvileg az ugye +5 cm ami nem is kevés (ha ezek tényleg 40 és 42 colosak...)
Azért foglalkoztat mert, nekem a jelenlegi méretkategóriákban a 42-es lenne a legnagyobb ami elfér az adott helyre, és akkor már ki akarom használni ezt. -
zack
nagyúr
Lenne egy fontos kérdésem!
Felvilágosítana valaki hogy egy HD Ready-s tv-nél ami tudja az 1080i-t, mi lehet a jobb és alkalmazhatóbb felbontás (720p vs.1080i) XBox360 játékok alatt? XBox360 topikban is vita van belőle, mindenkinek más a véleménye.
Az a része érdekelne jár e valami előnnyel ha 1080i-ben fogok játszani.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz dabadab #35408 üzenetére
Kipróbáltam. De pl. a GRID-nél nem láttam semmi változást bár ez egy 2008-as játék. Ha tök mindegy, mert így is úgy is jó akkor inkább hagynám 1080i-ben, ha nem lesz negatív hatása. Hátha lesz olyan játék ami szebb lesz.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Mushroom
tag
Digitális földi sugárzáshoz, milyen szobaantennát célszerű venni, amivel a HD adások is megfelelően foghatóak? (A tv-m rendelkezik mpeg4 dekóderrel)
-
Peat76
őstag
-
JuliuS
tag
válasz Mushroom #35411 üzenetére
Szerintem ez az, amire nem lehet általános választ adni, mivel nagymértékben függ az adótól való távolságtól és a rálátástól. Legalábbis a tesztek alapján nekem úgy rémlik, van ahol elég csak kitenni az ablakba, de ez a legritkább esetben célravezető, az esetek többségében fel kell vinni a tetőre az antennát.
-
VGYke
addikt
Ha a TV HD Ready, akkor 1280x720 képpont rajzolódik ki egyszerre a képernyőre.
1080i jelentése: váltott soros, tehát egyszerre csak a páros vagy a páratlan számú képsorok tartalma (azaz kétszer 540 képsor) felváltva rajzolódik ki.
Hogy a HD Ready megjeleníti a 1080i-t egy dolog, attól még nem lesz a képcsőben 1920x1080 db képpont. Tehát: 720p ami neki való!!!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
dh66e
veterán
válasz Mushroom #35411 üzenetére
Elég lutri ez a szobaantennás vétel.Amennyiben le vagy árnyékolva-tehát nincs szabad rálátásod az adótoronyra-de belül vagy a hatósugárban mindenképpen erősítőset vegyél.Jómagam közel lakom az adótoronyhoz(légvonalban cirka 2 km)de nincs közvetlen rálátásom a toronyra mégis bejön minden egy Hama típusú kis játékossal.Az alföldön jobb a helyzet pl. mint a fővárosban.Ott erősebb is a torony teljesítménye mint Pesten és nincsenek problémák a domborzati viszonyokkal sem.Észak Budán a hegyek rendesen bekavarnak a vételbe,de itt a magas épületek is bezavarnak.Próbálj meg valakitől kölcsönkérni egyet egy próba erejéig aztán már könnyebb a vásárlás is.
-
Windex
tag
Voltam ma nézelődni a városban tv-ket. Elsősorban a Samsung 32B530-at kerestem, sikerült is a harmadik boltban megtalálni bekapcsolva. Itt össze tudtam vetni az LG 32LH3000-rel, ellenben a Philips 32PFL5604H sajna kimaradt, mert nem találtam csak az alacsonyabb kategóriájú modellt. Mint lelkes érdeklődőnek úgy tűnt az LG képe tisztább és élesebb, a színek pedig olyanok amilyennek lenniük kell. Tüzetesebb vizslatás után rájöttem, hogy a Samu nincs beállítva rendesen, de sikerült kb. azonos szintre beállítani őket.
Összességében első benyomások alapján az LG képe jobban megfogott, de a kinézete nekem nem igazán tettszik, illetve csak 2 év garancia van rá, így marad a Samu. Hétfőn megrendelem, remélem kedden meg is érkezik.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ezt a kérdést nem értem teljesen A HD Ready TV felbontása max. 1366x768 így hiába állítanál be 1080i -t (1920x1080) mivel annyit nem tud megjeleníteni. Ahogyan leírták előttem a legtöbb Box-os játék valós felbontása 720 soros a többi upscaling (lineárisan interpolálja a képet).
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz D4rkAv3ng3r #35423 üzenetére
Kevered az 1080i-t és az 1080p-t. Az 1080p a full HD, az 1080i meg progresszív felbontás, és valahol a 720p és az 1080p között helyezkedik el.
-
VGYke
addikt
Tudja valaki, hogy kábelen digitális vételnél a TV szempontjából hány db a minimális és maximális jelszint? Gondolom én: 70 sok, 40 kevés. Hol lehet erről információhoz jutni?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Elnézést ha primitívet és mások számára egyértelműt kérdezek! Ha végre nemsokára lesz egy DVB-C+mpeg4 TV-m és váltok DigiTV szolgáltatóra (ahol nem kell STB a kódolatlan digitális adások vételéhez), úgy fog működni a dolog, hogy bedugom az antennát a TV-be, megkerestetem az összes analóg és digitális adást, majd a megtalált csatornák sorbarendezése alatt kiválasztom hogy pl. M1 jobb minőségű digitális vételen, M2 jobb analógon? Vagy ez hogy működik, mert ugye ugyan azon adást illene analógon és digitálisan is behangolnia?
Mégegyszer elnézést a kérdésért, most akarok belevágni a DVB-C, STB nélküli világba!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
dabadab
titán
"Akkor most menjünk bele a kemény technikai részletekbe?"
Szerintem az azert nem olyan rettentoen kemeny technikai reszlet, hogy mekkora a panel nativ felbontasa, raadasul ezt a konkret reszletet te szedted elo azzal, hogy bolddal kiemelve egy total fals erteket adtal meg.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
sparks
senior tag
2 napja Samu 40B650-es tulajok lettünk. Tvstore nagyon korrekt volt, azonnal kicserélték a készüléket, mert felmerült némi műszaki probléma. Csak egy telefon és pár óra múlva jött a cserekészülék, tiszta nyugat
Természetesen magyar gyári garanciával kaptuk. Szuper a készülék, sikerült szépen belakni, minden frankón működik. DLNA tényleg klassz, HD filmek is hibátlanul mennek hálózatról. 2.5-ös 500 gigás vinyó is csont nélkül megy illetve a 8 gigás data traveller is jól megállta a helyét.
A TV-n már a legújabb soft van alapból, nem kellett frissíteni, és SQ4-es tehát Samsung paneles. Ehhez már szép vastag kézikönyvet adtak, így nem pendrive-ról, hanem soknyelvű (köztük magyar) kézikönyvből lehet bogarászni a tudást (igaz még ki sem nyitottam ).
Na és a legfontosabb: az asszonynak is nagyon tetszik az új jövevény -
psanyi
csendes tag
Hali!
Az természetes hogy mpeg-2 a jelem? A tv tud mpeg-4-et. Mi a különbség? Valami nem jó? -
sparks
senior tag
válasz n@p@lm #35433 üzenetére
A probléma a következő:
Ha bedugtam a műholdvevő scart csatlakozóját az 1-es jelű scartba, akkor az analóg tuner egyszerűen elkezdett elhangolódni. De ezt, hogy a scart okozta, akkor még nem tudtam. Így kicserélték a tv-t és megnéztük azzal is. Nos az a fura helyzet állt elő, hogy a második TV is ugyan azt produkálta. Újabbat inkább nem kértem, mivel gyanítom, hogy bármelyikkel ugyan ez a probléma lenne, több, mint valószínű, hogy ezzel a scart csatlakozós kábellel nem szeretik egymást az eszközök. Az előző Panasonic TV-nél nem volt ilyen probléma, ezért nem is gyanakodtam erre. Azóta összedugtam egy DVD felvevővel ugyan abba a scartba és azzal nincs probléma. A műholdvevő meg most RCA-n keresztül megy a TV-be, így megszűnt minden zavar. A Tvstore viszont csillagos ötöst kapott tőlem, mert ami tőlük elvárható volt, azt azonnal megtették
Remélem más bajom nem lesz a TV-vel, egyelőre nagyon élvezzük -
politomi
tag
Én a következő hónapban szeretnék vásárolni samsung 40b650-es lcd tv-t. Jó volna ezt kitárgyalni(kulturáltan) hogy milyen panellal lehetnek ezek szerelve és honnan lehet megállapítani. Én is samu panelosra vadászom. A tv oldalán lévő matricáról biztosan kideríthető? Az árkádban lévő mediamarkt-ban ki van téve egy 40b650 és annak a verziója AA betűvel kezdődik. Ez jelentené a amva panelt?
Scoobyka véleményére is kíváncsi lennék hogy honnan tudja azt, hogy az összes 40b650 samsung panellal van szerelve. Rajtam kívül páran még örülnének, ha ez tényleg így lenne. -
Scoobyka
addikt
AA-s is Samu panelt takar...legalábbis 40 colban......az AA SQ elnevezés régionként megy....nem pedig a panel tipust jelőli meg.....olvassatok vissza már ki volt tárgyalva rengetegszer....40 colban csak Samu panel van......37ben csak amva.....32ben ilyen i solyan is....46ban Amva és S váltakozva....
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz dabadab #35431 üzenetére
Fals érték: 1366x768 nem kőbe vésett! Pl. Panasonic th37-pv70l felbontása 1024x760 (vízszintesen 33%-al nyújtott pixelekkel a 16:9 miatt). HD Ready szabvány annyit ír elő, hogy minimális fizikai felbontás 720 sor.
Abban igazad van, hogy nem kemény technika, elismerem, ha nem megyünk bele a megvalósítás hogyanjába. Skálázás a lényeg, csak nem mindegy hogy fel, vagy leskázázásról beszélünk. Pl. 720-at fel kell skálázni 768-ra (48db pixelt kell "számolni", hozzáadunk kb.12% információt), 1080-t le kell skálázni (318 pixel), így leskálázásnál a 1920x1080 kép részleteinek egy része elvész (egy nagyobb információból számolunk egy 49%-al kisebbet, pl. fekete és fehér pixelből lesz egy szürke). Az más kérdés, hogy a minimálisan felskálázás és nagyon leskálázás között milyen távolságból, milyen képnél látni különbséget, nyilván homogén képnél tök mindegykutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
csaabz
őstag
Hello!
Tudtok mondani egy olyan jó minőségű, de olcsó LCD tv-t, amelyik támogatja a Full HD felbontást és a 100Hz-es képernyőfrissítést?
Előre is köszi!
(PC-re szeretném majd rákötni)[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
sparks
senior tag
-
emre33
addikt
Külföldi forumba olvastam hogy B650 samsung Tv-en lehet engedélyezni a telnet-et.
GW kell hozzá átírni. Srácok még fel-fel csatoltak valami hálózati meghajtót.Probálta zt valaki? Esetleg egy jó feltört fw van valahol?
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
VGYke
addikt
válasz emre33 #35444 üzenetére
Bocs hogy kérdésre kérdéssel jövök. Mire jó a Telnet? Tudtommal a telnet a legősibb (titkosítás nélküli) protokoll, és távoli hálózati eszközzel (pl. PC) való kapcsolatfelvétel legegyszerűbb módja. Vagy itt nem erről van szó
[ Szerkesztve ]
-
H4CKmyM1ND
tag
Van ötletetek hogy vegyek fel hangot vagy hálózati szerverre hogy vegyek fel egy filmet TV-ből Samu b650 digi adást?
A film megvan végül is, a magyar hang kellene amit meg bele tudnék varázsolni, csak lehet egyszerűbb egyben felvenni.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Olyan kérdésem lenne hogy PC-ről akarunk HD filmet nézni LCD TV-n és a TV "csak" HD Ready igy olyan kérdésem lenne hogy 720p vagy 1080p verziót nézzünk rajta?
mkv fájlformátum a filmnél!PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
VGYke
addikt
válasz gyuromoj #35447 üzenetére
Még ha dabadab-tól ismét ki is kapok, akkor is egyetértek SpeedR-el, azzal a megjegyzéssel, hogy 1080-as film "butítva" jelenik meg, így rosszabb, még ha nem is látni a különbséget. Feltéve ha a kérdés arra vonatkozott, hogy maga az mkv 720, vagy 1080. és a PC-TV HDMI-vel van összekötve.
Aktív témák
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.