Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz #41635072 #9155 üzenetére

    1. Akkor kijelenthetjük, hogy túlzás volt, hogy 130e-ért lepukkant albit kapsz a város szélén?

    2. Miért kéne 26-30M-s lakással indítani? Lehet venni kis garzont is, jó környéken 16-18M, rosszabb környéken még olcsóbb. Jó környéken, nagy lakásban lakni nem jog, hanem kiváltság.

    Remekül el lehet lenni gyerek nélkül egy garzonban is, aztán amikor ki van fizetve, lehet nagyobba költözni. Attól, hogy 20 évre veszed fel a hitelt, nem jelenti azt, hogy annyi idő múlva szabad csak kifizetni.

    "Ellenben mennyire egyszerű volt, mikor még nem 24-ért ment egy garzon, hanem 8-ért vagy akár 14-ért. "

    Amikor 8M-10M volt egy garzon, akkor is ráment egy fizu egyharmada a törlesztőre (kb. 10 éve, a boldog békeidőkben, amikor a CHF 160 körül ingadozott) + mindez megfejelve sokkal nagyobb kockázattal, mint az közismert. Az is kellemes időszak volt, amikor a 8-10M-s garzonod 6-8 év után reálértéken a kétharmadát éri már csak, és nem látni, hol lesz az alja. Mennyire egyszerű is volt, tényleg.

    Közben hallgatni a sok okost, aki minden felületen prédikált, hogy milyen hülyeség a saját ingatlan.

    Ma ugyanilyen teherrel (fizu egyharmada) sokkal kiszámíthatóbb körülmények várnak, hiába a magasabb ingatlanárak. Nyilván a legjobb dolog egyből beköltözni a budai családi házba, de az keveseknek adatik meg, nekünk földi halandóknak marad a türelmes, takarékos, lassú vagyongyarapítás. Az pedig nem 20M hitelfelvétellel indul.

    Nagyon fárasztó az állandó panaszkodást, kifogáskeresést hallgatni.

Új hozzászólás Aktív témák