Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz Petyka3 #3951 üzenetére
Köszi! És igen, hamis menetes Mondjuk nincs feszegető szerszámom hozzá sajnos. Konyhakés nem nagyon viszi..
(#3952) pulutodurumo: Köszi, megpróbálok olyat venni.
Kicsit csalódtam, hogy egy nap után megállt. Remélem az elem. Nem nagyon értem miért, mert semmi behatás nem érte igazán.
-
corsacod
újonc
Sziasztok!
Teljes tudatlansággal állok az órák elébe, de ajándékba szánnám a következő órát:
[link]Vélemények róla?
Köszi a segítséget!"Tartsd tiszteletben a különbségeket közted és mások között, még ha hasonló tapasztalatot is éltek át!"
-
pulutodurumo
őstag
válasz corsacod #3956 üzenetére
Szép nagy krumpli. Ha egy 190+ magas 90+ kilós embernek lesz, akkor oké. Átlagos testalkatnál már határeset. A tok és a szíj festése kérdéses (mert tuti nem PVD) hogy fog-e kopni. Naviforce hasonló árban van, azok általában jól bírják. AliExpressen keress rá, kéne hogy legyen pár értelmesebb vélemény fotókkal.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
kmarci25
veterán
válasz corsacod #3956 üzenetére
Jól írta a kolléga, ezek hatalmas órák. Watch Dial Diameter: 4.6 cm Majd öt centi az átmérője, és a vastagsága is több, mint 1 cm. Nekem van egy, több, mit egy éve, de nincs napi használatban, inkább heti egyszer. Bátyám naponta hordja az övét, az 1 év után megadta magát. (Nem tudom, hogy ez általános, vagy csak egyedi eset.) Most vett egy újat. Azért a kínai órák között a jobb minőséget képviseli, kidolgozottság terén, írom ezt a bátyám tapasztalata ellenére.
Külsőre jól bírja, nem kopik. (A bőrszíjasak szerintem szebbek... )Alin tényleg nagyobb a választék.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
titán
-
Land
veterán
válasz pulutodurumo #3957 üzenetére
Hm.. lehet ez volt a bajom a 43 mm-es Naviforce 9044-gyel? Nato szíjjal nem éreztem kényelmesnek, kicsit mindig ferdén volt a kezemen és ha meg akartam nézni az időt, akkor picit felém kellett fordítani. Ezek a kínaiak annyi szép órát elcsesznek a méretükkel. Csomó órát a majd 5 cmes nagysága miatt vetettem el, pedig tetszettek.
Annyit még el tudok képzelni, hogy a NATO szíj belső felesleges része is közrejátszott, mely a hátlap és a kezem között volt. Miatta csúszkált az óra.[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
válasz Mr.Csizmás #3962 üzenetére
Linket kérhetek?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
válasz Mr.Csizmás #3964 üzenetére
Meg tudod erősíteni, hogy ez a fém szíj kényelmesebb, mint a nato típusú szíj?
-
csubuka
addikt
válasz 5-ös kezelő #3954 üzenetére
Koszonom! Ebayrol is szabad rendelni vajon?
lkksioskdl3: 9092 a tipusa.
-
Land
veterán
Mondjuk 25 dollárig simán találnék vállalható kínai órát. De mi van akkor, ha 55 dollár lenne a keretem?
Ennyiért az itt említett márkák nem kínálnak komolyabb alternatívát.
DOM, Guanqin, Casima és Tezer márkákból találtam elvileg teljesen acél tokozású órát acél vagy valódi bőr szíjjal. Némelyikhez zafír üveg is oda van írva.
Érdemes lenne közülük választani?
Vagy van már ennyiért japán/svájci alap óra? Lehet nekem az 50 dolcsis komolyabb márkás órák kinézetében unalmasak lennének. Autamata gondolom ennyiért még mindig kerülendő, így marad a komolyabb kínai vagy az alap márkásabb óra Quartz belsővel.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
littlejohnny
aktív tag
Kis segítséget kérnék: mennyire vállalható típus ez a Naviforce 9063?
-
pulutodurumo
őstag
Ha valaki keresne játszós vagy sportos órát, az nézze meg. 100m, fényevő, ana-digi Casio 35$.
ITT kapható."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
csubuka
addikt
válasz 5-ös kezelő #3954 üzenetére
Most egy napi vízszintesen pihent és megindult újból. Ez lehet elem hiba szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Japán igen, svájci nem annyira, azok 70-80 eurótól indulnak (swiss eagle, hanowa). Inkább közepes európai márkák férnek bele, amik persze kínában gyártatnak. Mint pédául a DeTomaso. De azért hozzátenném, hogy ezeket nem ajánlanám senkinek. Van DeTomaso órám, és egy kalap szar a kidolgozása. A jobb kínaiak kenterbeverik. Egyedül a szerkezetek érnek valamit, mert a legjobb svájci Ronda quartz (némelyikbe még az 5040-et is) szerkezeteket építik be. Értem én, hogy no love for quartz, de a mutatós, századmásodperces stopper akkor is látványos, ha quartz. De mivel maga az óra ocsmány (legalábbis ennyi pénzért), nem szeretem. Kicsit drágábbért az olcsó, belépő, de valódi svájci márkák ezerszer szebbek. 70-80 euróért már rozsdamentes házat, rozsdamentes szíjat és valódi (10 atm) vízállóságot kínálnak nagyon finom kidolgozással, amit se kínaiban, se olcsó európai webmárkában nem kap meg az ember.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz csubuka #3975 üzenetére
Simán lehet, itthon is 200 körül van darabja. Külföldről még nem rendeltem elemet. Nem értek az órádhoz, nekem is van ilyen óccó meg-megállós. Porszem, kontakthiba, elem, bármi. Ezért adok inkább többet egy óráért, kevesebb bosszúság. Digi Casio elmegy húsz évig gond nélkül. Csak elem- és szíjcsere.
- Biztosan nem csavaros a hátlap? Nálam a konyhakés mindig bevált. Éknek használd, ne vágj vele.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
szaszlaci
addikt
Korábban az egyik óra koronájának szélét kicsit megcsiszoltam, hogy fényesebb legyen. Pechemre ez bevonatos réz volt, így nem volt túl szerencsés.
Megoldásként összekarcoltam és tettem rá a számlap színével megegyező fehér festéket. Ez is egy lehetőség a módosításra, remélhetőleg tartós is lesz.
Eleve a rézkoronák eddig mindig olyan vékonyan voltak futtatva, hogy hamar lejött, holott a tok még kb. gyári.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Land
veterán
Ha van pár ötleted erre, jöhetnek. Jelenleg a kínai márkákkal vagyok jobban képben.
50 dolcsiért találtam pár full acél órát, de automata szerkezettel, ami megint rizikós, mert kínai szerkezet van bennük. Így ha kínai és 55 dollár, akkor maradnék a Quartznál.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
csubuka
addikt
válasz 5-ös kezelő #3977 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van ilyen kis nút a hátlapon, szóval gondolom kamu menetes aszerint. Nem tudom.
Most megy jól megint, kíváncsi vagyok, lehet csak be kell járódnia (sajnos gondolom ez nem teljesen így megy)
-Más: NATO-szíjból van normális, ami nem bolyhosodik három np után? Nekem ez a legkényelmesebb amúgy, szóval jó az a NATO, csak jobb lenne a minőségibb, már ha tud valaki ajánlani olyat.
-
Land
veterán
Kínai mechanikus órákban jártasoktól kérdezem: Anno elvetettem az olcsó 20-30 dolcsis kínai automatákat, de 50 dollár körül van már korrekt mechanikás kínai óra? Mely szerkezetet kellene keresnem?
Márkák: Forsining, Guanqin, Eyki, Lige, Holuns, DOM, Binkaka, IK stb
Köszönöm!
-
pulutodurumo
őstag
Hát egy alap Sea-Gull olyan 100-120$. Ha szerencséd van, no meg türelmed eBayen Parnist is lehet leütni 50-70 dollár közt.
Ebben az ársávban nem nagyon vesz senki kínait. Vagy max. 25-ért valami olcsót, vagy 100 felett valami Parnist, esetleg a kalandvágyóbbak egy ILYEN fa52a kis stopperest 300-ért.
Talán a watchuseek fórumon van tapasztalat. Ott minden előfordul."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Land
veterán
válasz pulutodurumo #3984 üzenetére
Akkor nézzek inkább Casio/Orient/Seiko márkákból alap automata órát? Kis pótlással kijönne valamelyik. Acél ház, acél szíj, zafír üveg, egyszerű megjelenés.
-
törölt tag
Egyszer már kérdeztem, de nem kaptam választ. Javasolható, vagy felejtős?
-
szaszlaci
addikt
válasz #61392896 #3902 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a tok nem acél, hanem bevonatos? Továbbá az automata valószínűleg nem fog nagyon működni, kézzel lehet húzni naponta. Jó eséllyel be kell majd állítanod a pontosságát a billegőn. Egyébként vállalható darabok szoktak ezek lenni – nekem ilyen nincs –, Ebayen mintha kicsit olcsóbban is láttam volna, ilyen négyezer körül.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
50 dollárhoz, azaz 14 ezerhez azért nem egy kis pótlás kell, hanem kb. még egyszer ennyi egy alap Seikohoz is. Orient automata itthon meg a háromszorosa. Igaz, ezek szerintem kívül-belül korrekt darabok. Casio meg ugye csak kvarc, az van valahol az ötven dolláros kategóriánál, ha acél. Meg pár Orient kvarc, ha jól emlékszem.
Tényleg mechanikusat szeretnél, nem pedig kvarcot?
Tényleg acéltokosat? Ráérhet később is, azért az jó esetben évtizedekre szól. Oké, hogy ez a kategória szebb kidolgozású, de az ember nem az örökkévalóságnak szokott venni egy ilyen, hát, ékszert.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zebede
őstag
Lassan egy éve nagy megelégedettséggel használok egy ilyen Megir órát.
De sajnos tegnap leejtettem és olyan szerencsétlenül esett, hogy lepattant a hátlapja, amit gondolom órás tudna vissza préselni valami célszerszámmal.
A gond az, hogy legközelebb csak kedden tudok eljutni szakihoz, addig meg megőrjít hogy nincs a csuklómon.Nincs erre valami házilagos módszer, amivel én itthon vissza tudom varázsolni?
[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
válasz pulutodurumo #3992 üzenetére
Nem gyenge kezem van, de ezt nem tudom visszanyomni.
-
szaszlaci
addikt
válasz #61392896 #3990 üzenetére
Ez ugyan az, csak más márkával. Az ilyen mechanikus Rolex másolatok acéltokkal úgy tudom, tizenötezer forint körül kaphatóak. Nem tudok linket, talán valaki más.
Ettől még nem rossz a bevonatos tok, főleg, hogy a szerkezet úgyse valószínű, hogy nagyon sokkal tovább bírná, mint egy megkímélt réztok.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zebede
őstag
válasz pulutodurumo #3995 üzenetére
Közben észrevettem, hogy a nagy és kismutató is leugrott a helyéről, csak a másodperc mutató jár körbe-körbe.
Úgyhogy megy az óráshoz kedden, remélem tud vele mit kezdeni. -
5-ös kezelő
senior tag
Ha kis csuklód van, és beéred 37mm-es, kicsinek is látszó órával, skywatches oldalán 50-60 dodóért kapsz snk809-est Seiko-t. Acél, hardlex üveg, jó lume. Nagyobb kézre snzg13. Nagyon vastag csuklóra 80 dodó körül kapsz Parnist, akár logo nélkül Manbushijie cégtől. És ha a közel tökéletes mindennapos órát keresed, nekem a Seiko srp307 vált be - érdemes rá spórolnod, 60 ezer körül be lehet hozni, és sok évig van szép és pontos órád. Ha pontosság nem annyira fontos, és vonzódsz a múlthoz, egy Vosztok Amfíbia is tökéletes lehet. Nekem a 420-as tok és a 100-as jön be, nyilván ízlés és csukló kérdése. Meranom kínálatából válogass. Keretedből kijön, és tartós darab - ha szerencséd van, kenést is kapott a gyárban, enyémmel ellentétben.
-
pulutodurumo
őstag
válasz 5-ös kezelő #3998 üzenetére
A Monster mondjuk elég rétegpoén. Nem az a letisztult darab. De tény hogy jó.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #3999 üzenetére
Letisztultnak ott a Rodina, de az sztem sérülékenyebb lehet - vékonyabb zafírüveg lehet benne. És elég ritkán vagyok olyan helyzetben, h elegáns órát kelljen viselnem. - Pár napig viseltem a napokban, jó kis cucc. Vékony mutatók és a percmutató is az indexre mutat pontosan, amikor a mp a "12"-eshez ér. -5 - +5s közé könnyedén beszabályozható, kis türelemmel még pontosabbra is. Raktam rá egy fémszíjat, sokatt dobott rajta, pedig azt hittem, csak bőr passzol hozzá. Asszem rendelek vmi láncosat Aliról.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest