Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz Interceptor #78946 üzenetére

    Csak azt akartam kinyögni ezzel a sok dumával, hogy az ideálisnál nagyobb fejekkel is megfoghatod a süllőt még állóvízen is. Ha a jó helyen próbálod. Pl partról mikor nagyot kell dobni és azért kell nagy fej. Mivel messze dobtál és az ideálisnál jóval nagyobb a súly szinte azonnal visszaesik fenékre. Mondjuk 50 méterre kellett eldobni és a víz se túl mély. Szántod vele az alját gyorsabb bevontatással is kis túlzással. :) De ha ott tele van süllőkkel , lehet így is fogni . Ha nagy szél van és nem érzed mikor koppan le szintén nagyobb súly kell. stb.

    Dunán főleg működik az ideálisnál nagyobb súly is mert ott a folyás is rásegít a mozgásra. Persze feleslegesen nem kell túl nagy fej. Csak még mindig jobb az ideálisnál néhány grammal nagyobb fej annál ha nem tudod rendesen letenni fenékre, vagy nem érzed most fenéken van.

    Pl amikor én kezdtem gumihalazni ( 20+ éve ) vettem 10-20 grammos fejeket néhány féle gumihalat , volt a dobozomban csukázáshoz használt twister aztán irány a tó. Ezzel horgásztam 2 méteres vízben is és 10 méteresben is. :) Nyilván a 3 méteres vízben nem lehetett úgy vezetni, gyorsabban kellett húzni egyáltalán elemelkedjen pár centit a fenéktől. :)

    Vagy pl ugyanezzel a cuccal pici twisterrel 20 grammos fejjel, még a 10 méteres vízben is szinte azonnal visszaesett távolabbi dobásoknál. Nem egy halat fogtam vele ennek ellenére. Még csukát is 10 méteres környéki vízbe. :) Persze ez így nem ideális de még mindig jobb mintha nem tudod lerakni az aljára mondjuk folyón, vagy nem érzed, hogy lekoppan stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák