Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    Topikgazda

    válasz Synaptic #15612 üzenetére

    Nem tudom fogtál-e kezedben rakósbotot és spiccbotot. Azt sem tudom, hogy tudod-e, hogy melyik botnak mi a legfontosabb jellemzője. Pecáztál-e már rakósbottal? Tapadt-e le benne a gumi fárasztás közben?

    A spiccbotot eleve úgy tervezik, hogy a bot rugalmassága fárasztja ki a halat, a spicctag és az azt követő 2-3 tag elképesztő mértékben hajlik. Egy jó spiccbot spicctagjának átmérője talán 2 mm, belső ennél kevesebb. Egy keszeges topszett rakós bothoz 2,5-3 mm-es belső teflonmérettel működik szépen. Ehhez az kell, hogy a gumi ne tapadjon le. Namármost, ha a spiccbotot visszavágod úgy, hogy a gumi jól csúszkáljon benne akkor is, ha majdnem karikába hajlik, akkor gondold meg mennyit veszítesz a spiccbot hosszából, és ezáltal mennyit veszít a teljes bot a rugalmasságából. Krva sokat. Arról nem beszélve, hogy amikor szákolsz, és egy 3 kg-os pontynál magad mögé húzod a spiccbotot, a gumi olyan hegyes szöget zár be a bottal, hogy öröm nézni. Aztán rúg egy komolyabbat a hal, a gumi letapadva, és már törik is a botod.

    Az én véleményem amúgy az, hogy felesleges spiccbotot gumizni, mert ha (pontyos) spiccbottal nem tudsz egy halat megfogni, akkor ha begumizod, sem fogja megoldani ezt a kérdést.

Új hozzászólás Aktív témák