Új hozzászólás Aktív témák

  • Strezi

    őstag

    Sikerült ma behúzni egy harmadik helyet a Crosskovácsi rövidtávon, eBike kategóriában.
    1óra 11 percet mentem a 30 kilométeres távon (850m szint), ami ha jól néztem megegyezik a normál montisok győztes idejével.

    Végre össze tudtam élesben ks hasonlìtank az agymotoros bringám a KTM jelenlegi csúcs középmotoros gépeivel. A rajt utáni harminc feletti tempóval nem volt gond, mert azt izomból kellett kitekerni mimdenkinek. Viszont amint meredekebb lett a terep kijött a középmotorosok ereje. Nem titkolom szerettem volna nyerni, de az első meredekebb emelkedőkön gyakorlatilag állva hagytak. Mintha nem is lett volna rásegítésem, holott középtárcsán tekertem magam is felfele kb. Olimpiai tempóban :D

    Ugyancsak neccesek voltak a lefelék, mert míg az én gépemen 2.25-ös gumik voltak, addig a KTM-esek 2.8 illetve egy srác 3.0-ás gumikon mentek. Ez az ottani gyors poros lejtőkön határozottan gyorsabb volt.
    Tehát sem felfele sem lelfele nem voltam a leggyorsabb. Sebaj, igyekeztem a maximumot kihozni, megnyomtam a síkabb szakaszokat, ahol lehetett harminc fölé, bogy maximalizálni tudjam a saját erőm "előnyét", mivel tudtam hogy ott a többiek is saját zsíron mennek (limitesek az ebike-ok 26-28 km/h -ra).

    Már jó ideje szinte nem is használom az ebike-ot a két (három...) "rendes" bringám mellett, de kíváncsi voltam milyen versenyhelyzetben. Můlt hétem pl. már 5000m körüli szintet mentem saját erőből, amivel szintén harmadik lettem a Stravás PH csoportban ;) Ezért is úgy gondolom, hogy jól döntöttem amikor megvettem, mert ugyan messze nem a legerősebb, viszont elhitette velem hogy megint tudok tekerni (tíz év kihagyás után), miközben csak minimálisan segített. Pont az emelkedőkön levésbé, így hagyva hogy had erősödjek, és most már ismét bátran induljak komolyabb terepekre saját erőből is.

    Holnap Alpinbike-os túra a mátrában, alig várom hogy saját erőből ismét feltekerjek a Kékesre tíz év után először :D

    [ Szerkesztve ]

    Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Új hozzászólás Aktív témák