Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Because #55991 üzenetére

    Szerintem a használati utasítást kevesen olvassák el. :) Az újabb XCM villák egyébként nem olyan rosszak már. Nyilván nem érdemes komolyabb villákhoz hasonlítani, de az árát kiszolgálja. A műanyag persely meg cserélhető.

    Crytec210: Ma már a 8 fokozat nyilván nem számít felső kategóriának, valóban arra gondoltam, hogy minél több a fokozat, annál érzékenyebbek a váltók a beállításra.
    7 fokozatú alap váltórendszerek meg mondjuk egy 10-es Dyna-Sis között irdatlan különbségek vannak, már a ami a precízséget és a zajt illeti. A legkisebb bovden szorulás megbosszulja magát, vagy ha nem tökéletes a felső görgő és a sor távolsága.

    zoli03: Na azért az durva lenne ha pár saras bringázás után dobhatnád ki a váltógörgőket. :D
    Láttam én már olyanokat, hogy el nem hinnéd és működött. Persze kell azért karbantartani nyilván, én is azt mondom, hogy sok kis karbantartás meghálálja.
    A forgáspont csapágyazást azért nem hasonlítanám váltógörgőhöz. Jóval zártabb és sokkal érzékenyebb a szennyeződésre. Tehát ha ott kosz van akkor az többnyire hallható is. Persze én is azt mondom, hogy rendszeres használat mellett évente nem árt megbontani. Viszont legtöbb estebe amíg nem lóg és nincs hangja, nem sok gond van vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák