Új hozzászólás Aktív témák

  • Csokicsibesz

    tag

    Az utóbbi időben egész sokat gondolkozom azon, hogyan legyen a téli görgős időszak. Sajnos itt is az van, hogy túl sok opció van és nehéz kiválasztani a jót.
    Szóval ami adott: van okosgörgő bringával, így lényegében bármilyen strukturált edzést tudok csinálni.

    Opciók:
    1. Zwift önmagában: ezt csináltam tavaly lényegében. Fogok egy Zwift edzéstervet és megcsinálom azt, mellette meg lehet tolni a climb portalokat. Ennek igazából az a hátulütője, hogy túl bonyolultak az edzések, nagyon sok a résztáv bennük, ezért elméletileg az edzettségre gyakorolt hatása nem annyira jó.

    2. Zwift + Garmin edzésterv: Maradna a Zwift mint applikáció, hogy ne a falat keljen nézni tekerés közben annyi változással, hogy a Garmin által tervezett edzéstervet csinálnám. Ennek nincs akadálya, át lehet tölteni az egyik programból a másikba. Kérdés, hogy mennyire jók a Garmin edzéstervei, megéri-e inkább azokat csinálni.

    3. Trainerroad: elméletileg ennek kéne lennie a legjobb edzéstervnek, mert valami AI személyre szabja neked az edzéseket és a visszajelzéseid alapján folyamatosan változtatja az edzéstervet (az 1 és 2. opcióban nincs ilyen). Viszont a TR felülete kb nem létező, ott látod az edzésed vázlatát és ennyi, nincs se climb portál se semmi. Lehetne kombózni a Zwiftel, de az dupla előfizetés lenne, amire annyira nem hajlok.

    4. Van az Elite-nek is edzés tervezős felülete, ami ráadásul a legolcsóbb (éves szinten azt hiszem 20 EUR), nyilván ez megint nem egy túl nagy vizuális élmény, önmagában elég nagy mazochizmus lenne. Nem tudom ebből lehet-e kiszedni edzéseket és mondjuk kombinálni Zwiftel.

    5. Lenne az edző írja az edzéseket, de most nem érzem, hogy ez működne. Gyerek miatt elég nagy a változó, simán széteshet egy teljes hetem már hétfőn ill. annyira jó személyes tapasztalatom sincs vele.

    Lehet kicsit kezdem túlbonyolítani a dolgot és ha már bármilyen strukturált edzést csinálok akkor az jó lesz.
    Valaki esetleg próbálta bármelyik opciót, itt a Garmin edzésterv érdekelne első sorban ill. a TR edzéstervezése (mert azt lehet kint is csinálni, nem csak bent)?

Új hozzászólás Aktív témák