Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Tyson5 #244278 üzenetére

    6/7/8-nál semmi különbség. A HG szabványos kazettatestre még ráfér a 8 sebességes kazetta a lánckerekek közti távolság módosítása nélkül, ezért egyforma még a lánc szélessége. Ezért van az, hogy 7 sebességes kazettánál kell a hézagoló. A 9 sebességes rendszertől kezdett karcsúsodni a lánc és a fogaskerekek közti távolság csökkeni. A HG kazettatest a kerékagyon 10 sebességig azonos hosszúságú, 11-től jött be a hosszabb HG kazetta és a boost szabvány. 12-nél meg egy új kazetta szabvány a MicroSpline Shimano vonalon, SRAM más szabványt használ az XD-t.

    Láncból megfelelő karbantartás mellett a SRAM tovább bírja, mint a Shimano. Olcsóbb vonalon a SunRace is ajánlott, egyáltalán nem rosszabb a Shimanónál, de jobb árban van. Nekem eddig általában SunRace láncaim voltak, városban az előző elment 4 évig kábé 4-5000 kilométert. Most jelenleg a kazetta is SunRace is teljesen bevált, így a jövőben is SunRacet fogok venni valószínűleg.

    Viszont manapság még jobban fog bonyolódni a dolog, Shimano is a nemrég bemutatott Cues hajtásnál lecserélte a HG szabványt a LinkGlide-ra, így azokra nem lesz jó a HG lánc. A LinkGlide fogaskerekek/lánckerekek más alakú fogakat használ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák