Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz mobal #208512 üzenetére

    böng ész ő
    Jellemzően 1X11/12 rendszereken van ez a jelenség, máshol azért ritkább, persze láncvonal és adott beállítás, kopottság függvénye is.

    MPowerPH
    Nekem pl az 1X12-es XT is darál ha hátrafelé tolom a bringát, de ezt leszámítva tökéletesen, csendesen fut hajtás irányban.

    Ezt így nem jelenteném ki, hogy nem működik ha visszafelé forgatod, az adott váz láncvonala is beleszólhat ebbe. Hallanom, látnom kéne azt a működést, de egy 1X12-es XX1-es rendszer sokkal nyersebben működik, mint egy vajpuha 3X10-es Shimano, az biztos. Viszont sokkal erősebb a rugója, terhelés alatt is gondolkodás nélkül dobja odébb a láncot és durva terepen is megbízható. Persze mindennek van negatívuma is, sokkal érzékenyebb arra, hogy egyenes legyen a váltó és a bowdennek is tökéletesen kell siklania (bowden jelen esetben nincs), szóval neked csak arra kell ügyelni, hogy egyenes legyen a váltó. Mindenképpen vidd vissza, állítsanak rajta.

    2 bar-on semmi tapadásod nem lesz egy AM/Enduro külsővel, 1,5 a max. Aszfalton persze fújhatod keményre. 29X2,5-ös külsőmbe 1,2-1,3-at fújok. Kollégám a 29X2,3-as XC külsővel megy 1,2 bar-on.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák