Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczy

    senior tag

    válasz Somatom #190445 üzenetére

    Alapvetően az a baj, hogy a kerékpárutak (na meg a bringagyalogok) többsége veszélyesebb, mintha az úton haladnánk. Mivel én közlekedésre is használom a biciklit, olyankor nagyon szívesen igénybeveszem a kerékpárutat, ha az használható. Ha viszont nem, mert szar, meg rajta parkolnak, rajta sétáltatnak kutyát, vagy 50 méter után megszűnik, netán az okos emberek csináltak egy egy km hosszú kétirányú 'kerékpárutat' a forgalmas úttest egyik oldalára (persze nem arra, ami nekem menetirányban van), akkor talán nem mennék át a túloldalra, hogy egy km után visszajöjjek, kétszer keresztezve a 7-es utat feleslegesen.

    Sok ilyen helyet tudok mutatni, ha valaki kíváncsi rá, jöjjön velem legközelebb, amikor megyek le Siófokra :) Ott a legtöbb megvan ezekből az esetekből.
    Ha minden bringaút olyan lenne, mint mondjuk most a Bp-Dunakeszi közti, akkor vígan használnám. De pl. a Kőbányai úton az Orczi tér és a Könyves Kálmán körút közt már inkább nem, ha nem muszáj, főleg, ha 'kifelé' kell menni. Az olyan 'bicikliutakat' pedig, amelyek a járdán mennek és 100 méterenként kereszteződés van, inkább soha.

Új hozzászólás Aktív témák