Új hozzászólás Aktív témák

  • bundli

    tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kapni kerékpárválasztás terén. Sportolási/túrázási céllal szeretnék venni egy olyan bringát amit kizárólag aszfalton főleg városban, kerékpárúton de néha akár letaposott földúton használnék. Fontos hogy váltó mindképpen kéne, mert dombos lenne a terület, és a tárcsafék is jól jönne.

    A keretet hagyjuk egyelőre nyitva, de tegyük fel, hogy 600 000 HUF fölé most nem mennék.

    Országúti: városban, nem sima útfelületen kényelmetlen lenne, illetve a koskormánnyal se érzem magam túl nagy biztonságban mert ezelőtt csak montiztam. Továbbá tárcsafék sem opció annyira csak felső kategóriában.

    Trekking: A legtöbb viszonylag nehéz és a teleszkóp inkább csak elvesz mintsem használ az élményből, továbbá a komolyabb felszereltséget is nehéz elérni.

    Fitnesz: Ez egy esélyes befutó lehet, egyenes kormány, 10 kiló körüli súly, tárcsafék és karbon villa legalább, hogy városi körülmények között se legyen túl kényelmetlen.

    Gravel: Ez szintén érdekes kombináció, ezzel az aszfalttól eltérő helyeken nagyon jól el lehet boldogulni, a geometriája is inkább montisabb (mondjuk nem tudom miben tér el ez fitnesz bringáktól?) ugyanúgy megvan a könnyű súly, karbon villa, agilis működés. Bár nem olcsó és a koskormányt nem tudom hogy mennyire tudnám biztosan kezelni kicsit komolyabb helyzetben a későbbiekben.

    Ti mit ajánltok az ilyen típusú felhasználásra?

    Aki tért át ellenkormányról kosra az le tudná írni a tapasztalatait, hogy érzett bármi hátrányt az egyeneshez képest mondjuk?

Új hozzászólás Aktív témák