Új hozzászólás Aktív témák

  • vizcsap

    tag

    A vírushelyzet miatt barátnőmmel úgy döntöttünk elővesszük a bringáinkat, hogy kicsit kiszabaduljunk a négy fal közül. Az enyém egy 19-20 éves Gepida Mundo, ami legalább 5 éve csak a falat támasztja, úgyhogy az volt a tervem, hogy leszedek minden mozdítható alkatrészt a vázról és építek belőle egy újat.
    Egyáltalán nem vagyok szakértő, csak annyit tettem, hogy a Shimano egyik családját kinéztem (Alivio) és egyesével rákerestem az alkatrészek áraira. Kb. 120e Ft-ra jött ki a vége és még nem volt benne a kerék, gumi, ülés, kormány (szerelési meg egyéb költségről nem is beszélve), úgyhogy elkezdtem nézegetni az új bringákat is (a Mundo felélesztése pedig megmarad hobbi projektnek :U ). A keretet 160e környékére lőttem be, egy kis mozgástérrel.

    Ezeket néztem ki laikusként:
    Gepida Sirmium 650b
    CTM Rein 3.0
    Rockrider ST 540
    Cube Aim Pro

    Van ezek között olyan, ami jobban ajánlott vagy egykutya? Szívem szerint a Gepidát választanám. Rákerestem ezekre a topic-ban, egyedül a Rockrider-ről írták többen is, hogy nem olyan rossz, bár az jelenleg pont nem kapható...
    Főleg aszfalton lenne használva a gép, amikor nem, akkor földúton meg a Duna parti sárban, kavicsban, dzsindzsában. Hegyre nem mászok :)

    Extra kérdés:
    Érdemes 29-est venni vagy bőven megfelel a 27,5 is? Olyan 186-188cm magas vagyok. :R

    "To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."

Új hozzászólás Aktív témák