Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Csokicsibesz #143599 üzenetére

    Nagyon jó beszámoló ez is, meghozza a kedvet!

    Ha mindenki beszámol, írok én is egy kicsit a hétvégéről, bár félig off topic.

    Velencei-túratriatlon
    Foglalkoztat a triatlonozás, úgyhogy gondoltam ez egy remek alkalom kipróbálni a sportágat, mivel nem egy klasszik verseny, inkább tömegsportrendezvény ez a velencei, meg hát nincs is outim, csak montim. Július elején találtam ki, hogy indulok, akkor magamhoz képest kb 0 erőnléttel (3 hét kihagyás és nyaralás után), igaz, versenysport múltam van, és mindennapjaim része a sport ilyen-olyan formában, de mióta abbahagytam a versenysportot másfél éve, keresgettem csak az utam, nem igazán voltam edzett. A középső távra (1500 m úszás, 30km bringa, 7,5 km terepfutás) neveztem be, nem klasszik triatlon volt, mivel a Velencei tó kört szakította meg a futás (13,6 km bringa, futás, 16,6 km bringa). Egy hónap alatt egész jól sikerült felkészülni, úsztam, futottam, bringáztam vegyesen. Az eseményen remek hangulat volt, jó szervezés, a pálya jól ki volt jelölve, a futópálya az erdőben végig kiszalagozva, necces részeknél 10 méterenként is akár.
    Úszás jól ment (32 perc), utána depózásnál bénáztam kicsit. Gárdonyból Pákozdra fincsi szembeszél volt, főleg a Dinnyés és Pákozd közötti összekötő úton, tekertem, erőlködtem de alig haladtam... :U a futás utáni bringán fáradtak voltak már a lábak, de összességében így is kijött egy 26,5 km/h átlag 30 km-en, motival, 2,1 és 2,25 colos Schwalbe gumikkal :DDD szóval pont nemrég volt itt szó az alkalmatlan eszközökkel triatlonozókról, lehet beleillettem a képbe, de mondom, nem egy rendes verseny volt, hanem túraként volt hirdetve, szóval ezért mertem bevállalni. És nyilván nem sportolók indulnak rajta, de azért volt egy 20-30 edzett arc, 10-12 triatlonos időfutam vagy triatlonra átalakított outi bringákkal. És a szívfájdalmam ugyan, hogy az én eredményem még nem töltötték fel, csak másik 280 távot teljesítőét, az én órám szerinti mérés (2:34 perc) a 280-ból az 5-6. idő, és az eddigi 7 évben is benne van a legjobb 15-20-ban, szóval ez jól esik azért. :D ha nem 1 hónapot készültem volna, és lenne országutim (amire remélhetőleg hamarosan lesz), és nem életem első depózásai lettek volna, még egész jó dolog is kisülhetett volna belőle, de úgy érzem lesz még folytatása ennek a triatlonos storynak számomra. Ha valakit esetleg kicsit is vonz a sportág, itt érdemes kipróbálnia, mert a versenyszellemmel megáldott emberkék (mint én) vannak kevesebben, nincs nyomás, de szerintem a szervezés remek.

    Ősszel pedig szeretném kipróbálni a MTB versenyzést is, Velence MTB maraton, vagy esetleg Mátra maratoton, úgyhogy majd arra fogok készülni. :B

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák