Új hozzászólás Aktív témák

  • deny330

    aktív tag

    Valaki levegős tagokkal kapcsolatban?

    Adott egy Fox Float X CTD 216-os szemtávú tag. A problémám az, hogy valószínűleg levegős a rendszer; pár hónapja amikor kihoztam a szervizből, vagy ~100psi-vel alacsonyabb nyomás érték kellett ahhoz, hogy a 15-20%-os sag érték között üljön be a súlyom alatt a tag. Most ilyen 230psi körül van a tagban, és lehetetlennek tartom, hogy ekkora nyomás kelljen bele a súlyomhoz (72kg). Szóval valószínűnek tartom, hogy egy légtelenítés ráférne a rendszerre és néhány tömítés csere. Kérdésem az lenne, hogy ezt hol érdemes elvégezni első sorban, ha nem akarok megint befürdeni vele pár hónapra rá? A másik pedig, hogy körülbelül mennyibe fájna ez egy normális szerviznél?

    Más: gondolkozok egy kormánycsapágy cserén is, ugyanis hiába kenem zsírral, kiállva a nyeregből tekerve folyamat "kattog" . Van valami jó ár/érték arányú kormánycsapi, vagy lutrira válasszak ki egyet, és kész?! (Tapered villához kellene btw.)
    Még csapágyhoz: szerintem a múltkori sok esőzés és sarazás rá rakta a pontot az "í" -re a forgáspont csapágyaknál is, ugyanis valamelyiknek igen-igen csúnya hangja van lentebb. Ebben az esetben érdemesebb az összes csapágyat cserélni, vagy inkább csak azt a pár darabot, ami már "rág" ? Illetve még annyit, hogy; most SKF csapágyak vannak a forgáspontoknál, ha jól tudom ~6.400ft körül vettem a 8db-ot még. Érdemesebb drágábbat venni, vagy abszolút mindegy?

    Köszönöm előre is srácok! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák