Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz 6030D #128249 üzenetére

    A BMX kicsit más tészta, ezek se normálisak. :) Terepen esni más azért, egy ismerősöm dupla könyök törést szenvedett el, pont előttem, mert egy előrebukást követően ő úgy gondolta, hogy erőből megfogja azt az esést. Soha nem szabad erőből megfogni az esést. Nem könnyű dolog ez fejben, mert ezek hirtelen reflexes mozdulatok, hogy véded magad ahogy csak tudod. Nekem is volt olyan, hogy estem egy nagyot, tudtam, hogy ha ezt most megfogom, eltöröm a kezem, és nem fogtam meg, hanem szándékosan hagytam, hogy összemenjek az esés alatt, fájt mindenem így is, de nem lett törés sehol.

    sebgutkopf: Nekem biztos nem kéne zip-es térdvédő. Szerintem jobb a csak gumis. Annyira nem rosszak, egész jól el lehet benne tekerni.
    Én azon gondolkodom, hogy egy nyakcsigolya védőt veszek, mert szeretnék idén párszor menni bikepark-ba és ott tényleg bármi megtörténhet.

    Az biztos, hogy számít mikor kezded. Én nagyjából 12-13 éves koromba mentem fel először ide a Budai-hegységbe, konkrétan terepezni. Persze akkor még nem voltak ilyen gépek mint manapság, mert 1992-93 körül jártunk. :) Nagyjából a full merev Cro-mo Schwinn montival kezdtem, utána jött a GT karakoram 95 körül, amivel anno CC-ben kezdtem versenyezni, ma ezt XC-nek hívják ugye. Visszagondolva már a full merev bicajjal is elég őrült dolgokat műveltünk, de azért nyilván nem tudtunk olyan tempót menni, mint a mai gépekkel. A versenyzéssel felhagytam, de a bicajozás megmaradt, utána szép lassan lépkedtem felfelé a "ranglétrán" MTB szempontjából, cserélgettem a bicókat, jött a FR/DH őrület, volt vagy 4-5db Konám. Egy Chute, ez egy merev vázas FR/Dirt gép volt, már komolyabb RS villával, aztán vagy 3db Stinky, ezek már komoly össztelós FR bicók voltak, 180-as rugóutakkal, aztán végül egy Stab Primo, 200mm-es DH szörny. Utána kicsit mérséklődtek a rugóutak, és egyre inkább elmentem a tekerhetőség irányába, Trail/Enduro kategóriában már nem is emlékszem rá pontosan hányféle bringám volt. :) 2014 körül meg váltottam elektromosra, de ugyan úgy Trail/Enduro kategóriában. Ez idő alatt nyilván sok mindent megéltem, de azt nem mondanám, hogy valami profi lejtőzős lennék, mondjuk úgy az átlagnál gyorsabb vagyok, lavírozok a még biztonságosnak vélt és az őrült tempó között. :) Szerintem a bikeparkozás sokat tud segíteni, mert az ugrásokat jól el lehet sajátítani rendesen karbantartott, különböző nehézségű pályákon.

    dunkel: Ebben bízunk mi is, ezért idén lesz nagyobb mennyiségben ruha.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák