Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Hasaggymeg #12383 üzenetére

    Azért én úgy gondolom, hogy aki valóban ért a kerékpárokhoz, azt azért nagy meglepetés nem érheti ha használtat vesz. Ez kezdőknek, nem hozzáértőknek lehet csak veszélyes.
    Egy valóban hozzáértő, már szinte képről kiszúrja mi lehet jó vétel, persze élőben dől el, de aki ért hozzá azt nem könnyű átverni. :)
    A hajtás kopottságát ránézésre meg lehet mondani, egy láncnyúlás mérő kb 700 ft. A csapágyak lötyögését is simán érezni ha az ember tudja hogy ellenőrizze, ha valami szorul azt is érezni, ha a váz nem gyári fényezésű, már is lehet gyanakodni javításra, illetve az értéke is jelentősen csökken ezáltal. Egy teleszkóp, rugós,levegős tag is ereszti az olajat ha gond van vele, a teleszkóp is lötyög ha már kikoptak a perselyek.
    Ha össztelósról van szó, enyhén megemelve a nyeregnél, érzed ha lóg a hátulja, csapágycserés.
    Az internet mai korában szinte lehetetlen egy évjáratot eltitkolni, bárki rákereshet és megtudod kb mennyi idős a gép amit árulnak, nyilván nem ismerhet még egy hozzáértő se minden típust és évjáratot. Szóval aki valóban ért hozzá azt igen nehéz átverni. Aki nem ért hozzá az vagy vigye szakszervizbe átnézetni vásárlás előtt, de lehetőleg olyan helyre ahol értenek is hozzá, vagy új.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák