Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz lsebestyen #108037 üzenetére

    Nagy nehezen. Most, hogy megjött minden alkatrész, a barátnőm 3 napig nem látott, már eléggé necces volt a szitu. :D Ráadásul holnap meg megyek bringázni...

    6030D: Na azt ne is emlegesd. :)

    zoli03: Nálam ez most nem szempont, egy sima 10-es Deore kar és Deore shadow plus hátsó váltó van a bringán. Egyébként ez a két alkatrész kicsit kilóg a sorból. Ha elkopik a hajtás, és még meglesz a bringa, akkor a következő fejlesztésem 11 sebességes rendszer lesz. XT váltó és kar, akkor majd nekem is szükségem lesz arra az I-Spec bilincsre, de egyelőre külön bilincsen van minden.

    StLui: Az tény, hogy nem látszik minden, de akkor leírom részletesen. :)

    Rengeteg mindent cseréltem, gyakorlatilag vázig lebontottam. Kitakarítottam mindenhol. Cseréltem a teljes hajtást: sor, lánc, első fogaskerék. Cserélve lett a kormánycsapágy, hátsó agy csapágyai, illetve első agy tisztítás, zsírozás. Kapott egy új Shimano Zee 4 dugattyús fékszettet, új SLX tárcsákat. Egy új Maxxis gumiszettet, 27,5" X 2,8, elöl Minion DHF 3C Max Terra 120TPI, hátul Rekon + 60TPI
    Tubeless-re lett alakítva. A tagot leszervizeltem, beépítettem egy új villát, Fox 34 Rhytm, 130mm-es úttal. Előzőleg egy 150-es Pike-ot vettem hozzá, de sajnos abban alig fért el a 2,8-as külső. Pedig elvileg támogatja. Így lett a Fox, amiben táncol a 2,8-as külső. :) A gyári nyeregcsövet egy Reverb Sealth-re cseréltem. A gyári, ormótlan Intuvia kijelzőt lecseréltem egy Bosch purion-ra. És kapott a gépezet egy új Ergon GE1 markolatot. Illetve történt egy kis házi tuning, a jeladó átszerelésével, így már nincs 25-ös tuning. :) Persze így nem a pontos sebességet mutatja, de erre a célra felkerült egy Bryton 310-es.
    Felkerült még 2db Marsh Guard, és a kényes helyeken Marsh Guard slaper tape-el leragasztottam a vázat. A gyári láncvilla védőt is cseréltem, szintén gyári cannondale láncvilla védőre, kifejezetten a Moterra számára készült, illetve egy új láncterelő is felkerült, az is speciálisan ehhez a bringához. Az akkura is került egy plusz védőburkolat, ez is gyári cannondale kiegészítő.

    A legnehezebb művelet a kábelek behúzása volt a vázba. Irdatlan nagy szopás volt. Illetve a láncvilla elején, gyárilag semmi védelem nem volt a kábel dörzsölődés ellen. Gyakorlatilag csupaszon csúszkáltak a vezetékek a vázban, már látszott is egy kis kopás. Erre kellett találnom valami megoldást, és végül arra jutottam, hogy egy méretre csiszolt, műanyag szelepsapka pont bepasszol. Még adtam neki egy kis Loctite menetrögzítőt, remélem a helyén marad.

    Hasaggymeg: Fox 34 Rhythm 130, boost, 27,5"+ / 29". Első tapasztalatok nagyon pozitívak, vaj puhán mozog, mintha szebben is indulna meg mint a Pike RCT3, pedig az egy csúcs villája volt az RS-nek.
    Bővebben majd holnap tudok nyilatkozni róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák