Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz Vasinger! #4948 üzenetére
Van egy darab bringás haver, akinek nem jött be az SPD, méghozzá annyira, hogy nem is használja, eladta a pedálját és a cipőjét, és visszatért a kőnehéz platform pedálra. Ez egy ember. Az ismerősök közül a többiek mind (aki kicsit is komolyabban veszi a bringázást és kipróbálta az SPD-t) áttért platform pedálról. Nem csak előnyei vannak, de az előnyei elég meggyőzőek. Ha lenne itt is valamilyen hasonló akció, én is vennék cipőt, mert a már eleve használtan beszerzett Shimano túracipőmet ideje lenne lecserélni. Bírja még, de jó lenne egy megfelelő méretű és könnyebb csuka.
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #4951 üzenetére
Én is csak azért nem veszek mert van 2 spd-s cipőm, 1 mtb-ra 1 outira.
Mind a kettő újszerű még.undefined
-
MarioAna
senior tag
Maxxis Hookworm 2.5-ös nekem mennyire lenne jó a bringámra, 85% aszfalton használom, esetleg ha elkap a gépszíj akkor talán nyáron kimegyek terepre, de ott sem ilyen durva DH-ra kell gondolni, hanem lightos földutakra . Illetve most a 2.25ös Racing Ralph külső és váz között van 1-1centi mind2 oldalt, ide gondolom elfér a 2.5-ös is...lenne egy olcsón Debrecenben, és hátulra eltudom képzeni, gondolom a gördülési ellenállása elég kicsi lehet mivel szinte slick gumi .
Nyáron tevezzük haverral hogy megyünk majd "túrázni", az outijához képest kellene tartanom a tempót[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
lorcsi
veterán
válasz venember83 #4951 üzenetére
nem jársz mostanság Debrecenbe?
van néhány bolt ahol van ez az akcióeladó: vadi új soundcore motion+
-
tzimash
őstag
válasz sanzi89 #4919 üzenetére
Nekem is ilyen nyergem van, kb 500km van benne és mondhatom, hogy megszokták az ülőgumóim két hosszabb (80+) túrán át is használtam, de semmilyen altáji problémám nem volt. Nyeregtáskát megoldottam kötegelővel Az egyféle testhelyzettel egyetértek, de mivel az az egy kényelmes, ezért nálam nem negatívum.
Talán lehetne egy hangyányit keskenyebb. Az hogy alul befúj a szél, már én is tapasztaltam, melegben még jól is esik, viszont egyszer amikor zivatar idején hirtelen lett 12 fok a 20-ból, már nem is volt olyan jó érzés. -
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #4957 üzenetére
Volt. Nem volt
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
-
DopeBob
addikt
válasz Ariadne #4934 üzenetére
Nah, este mertem csak kimerészkedni vele
Egyenlőre nagyon furcsa, most úgy van beállítva, hogy könnyen oldjon, elég könnyű kilépni belőle de fura, hogy el kell forgatni hozzá a lábam. Elég lassan mentem most egy kört, de hát még nem az igazi, mert nagyon figyelek a kilépésre. Majd ha egyszer gyorsan kell dönteni, kiderül
MZ/X
-
sanzi89
addikt
válasz tzimash #4956 üzenetére
Én már visszaadtam a nyerget, és pont ma tudtam rendelni az eredetileg is tervezett Monte Grappa Argo típust. Remélem az be fog válni, aztán ha nem lehet visszatérek még még erre a nyeregre kicsit figyelmesebben.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Vasinger!
nagyúr
Észrevettétek, hogy az első videóban fully csak 1 esett el? (ha jól számoltam)
Egyébként szerintem főleg a külső köpenyen függött az a kanyar, mert hamar megteltek a gumik sárral.
-
dqdb
nagyúr
Egy ilyen pályát építhetnének a János-hegyre, persze csak gördeszkás lányoknak.
Szerintem a görkorcsolya is elmenne ott, bár azon kevésbé explicit mozgásformákat lehet előadniMa reggel kómásan, allergiától bedagadt szemmel legalább 15-20 másodpercig tartott rájönni, hogy ti álltok előttem a sorban, bringával simán elszáguldoztam volna ennyi idő alatt
venember83: a múlt heti nightride-on volt egy pillanat, amikor rájöttem arra, hogy néha az a legbiztonságosabb, ha nem fékezek, de ezt fejben marha nehéz lerendezni (és nem is biztos, hogy a legközelebbi ilyen esetben sikerült időben meghozni a jó döntést). Az első fék kevés volt a sötétben a hegyről lefelé, ezért a hátsót is elkezdtem kiegészítésképpen használni, azonban a laza talaj miatt a bringa hátulja nagyon nekiállt csúszkálni. Ha ott nem engedem ki a hátsó féket, akkor szerintem 5-6 méteren belül estem volna.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
venember83
nagyúr
Valószínűleg ez is volt már...
dqdb: A fékezett kerék tapadása lényegesen kisebb a nem fékezett kerék tapadásánál. Tudni egy dolog, de megfelelően cselekedni teljesen más...
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Eddig bírta az új led.
Még nem tudom mi a fene van vele egyszer csak elment, azóta csak pislákol. Esetleg van valakinek eszköze, amivel ki lehet mérni? A P7-et majd vissza rakom, igaz ha az elektronika ment el, nem sokra megyek..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sanzi89
addikt
Nos, nézegettem egy kicsit ezt az SPD-s dolgot. Először egy féloldalas SPD-ben gondolkodtam, de aztán végiggondoltam, hogy a normális bringával úgyse megyek boltba meg a városba, szóval sehova ahova normális cipő kellene. Vagyis vagy beválna az SPD, és ha tekerni megyek csak azt használnám, vagy nem használnám soha. Szóval jöhet a full SPD, főleg, hogy ezek is az akciósak most.
Szóval amit kinéztem magamnak azt egy SH-MT42N és egy PD-M520 kombó. A pedálhoz lenne annyi kérdésem, hogy milyen a csapágyazása? Sajna golyós, illetve amennyire a bontott ábrán látom egy speciális kulcs kell ahhoz (TL-PD40), hogy szétszedje az ember. Ezt jól gondolom? Illetve ilyet hol és mennyiért lehet beszerezni?
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Nos kezdem megtanulni hogy kell egy bringat megepiteni (bar nem ez volt a celom a vaz cserevel )
Vettem egy vazat, megneztem hogy 20'' os legyen, es a monoblokk 73 as legyen hogy ne kelljen ra extra cuccokat vegyek.
Nos azota kiderult hogy a vaz csak tarcsas igy fek, komplett hatsokerek kellett meg (ha csak agyat csereltem volna a kerekben es atfuzetem ua kerult volna mint az uj kerek)Tegnap reggel volt egy masik sanda gyanum... az elso villa (f..om bele)
Szoval ott se csak az 1 1/8 ad meret a lenyeg hanem a szar hossza. Nos azt hittem a fejcso hossza standard...hat nem. (ezeket draga uton tanulom meg)A kerdes:
Ha hosszabb szarral veszek villat akkor abbol lehet vagni? Igy szoktak egyebkent? (mert van ahol 250mm hosszal adjak de az nekem nagyon hosszu lenne. Ha vagok belole...az ahead es anyat a csoben beljeb lehet utni? (gondolom kell is vagy?)
Gondolom ez se olyan egyszeru mint hangzik (mert mi van ha nem pont sikban all az az anya.. akkor a csavart nem tudom belehuzni.)
Na mindegy egyszere csak egy problema...
Koszi -
rétisün
veterán
válasz sanzi89 #4972 üzenetére
lehet kapni, nem egy nagy összeg.....
(#4973) Z0mbi: természetesen lehet levágni a villa szárából, ha nem teljesen síkban van, az se egy katasztrófa, úgyis feljebb kell lenni a kormányzsárnak 2-3 mm-el, hogy rendesen össze tudd huzatni. de egyszerűbb inkább a kormányszár fölé is rakni hézagológyűrűt, akkor nem kell vágni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tothgera30
Ármester
Épül a SingeSpeed .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
rétisün
veterán
jobban belegondolva, nem is lehet olyan rossz az ilyen flextronics meg hasonló helyeken szokásos össze-vissza munkarend. mit számít, ha hétvégén is meló van, ha úgyis mindig pont hétvégére csesződik el az idő
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
DemonDani
addikt
Valaki használ NavteQ adatbázisból táplálkozó online térképet?
Bing.maps nem ismeri európát, nevetséges, csak mérföldben ad meg mindent. Yahoo.maps pedig iszonyatos kezelhetőség szempontjából, nem is beszélhetünk ilyesmiről.Valami ötlet?
Jah meg ha valaki nem lenne képben az alábbi dolog miatt kellene:
[google - tele atlas] [bing - navteq]
rengeteg komolyabb földút benne van...NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
sanzi89
addikt
válasz DemonDani #4979 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Nokia telefonokra az Ovi térkép a NavteQ térképadatbázisát használja. Összehasonlítani csak a Gramin XT-vel tudom, de annál százszor jobb/részletesebb a Nokia programja. Itt Békés megyében rengeteg földút, mezőgazdasági szervízút van benne, ami máshol nincs jelezve.
-
amargo
addikt
válasz sanzi89 #4981 üzenetére
Én a Garmin XT-ben a turistautak.hu térkép adatbázist használom, ennél részletesebb nem igen akad.
Szerk:
DemonDani: A linkelt oldalon van térkép is.
ludsimon: Az lesz majd a program, hogy vissza rakom..
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Manitou
veterán
Holnap szilvásvárad maratonon ki lesz ott a topicból?
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok!
Jövöhéten veszem át a vuelta crosser kerékszetett.
Viszont az eladó nem tudta megmondani hogy milyen agy található rajta (csak annyit hogy shimano 475), gondolom kazettás.
Kérdésem hogy 7-es fogaskoszorút akkor is tudok rá rakatni ha 8-as fogaskoszorúnak van rajta agy, illetve azt honnan tudom megállapítani hogy 7-es vagy 8-as fogaskoszorú megy fel rá?[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Ilyen esetekben nem hátrány, ha tökig kihúzott nyeregcsővel jössz le?
Egyszer próbáltam egy épített cross pályán menni, hát nem volt jó, hogy ilyen magasan ültem..
-
KrAt
veterán
válasz venember83 #4990 üzenetére
Akkor nem lepődök meg 1-2 elég nagy esésen..
-
amargo
addikt
Csak most vettem észre.
Amennyire elnéztem az első link ilyen buli futam volt, elhiszem, hogy nehéz lejönni ott, de a többségben bringa kezelési rutin nem volt felfedezhető. Ellenben kipróbálnám, hogy fejlesszem a bukfenc technikámatA második link meg igazi értelmet ad a deszkának Bár nem tudom mit szólnék hozzá, ha a barátnőm egyszer ilyen sérülésekkel jönne haza, de szerintem megemészteném.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
venember83
nagyúr
Szerintem ha mellé még mosolyogna, akkor egy rossz szót se tudnál szólni.
Ahogy láttam a nézőket, elég meredek volt a lejtő, plusz jó kis jobbos kanyar csomó vájattal, enyhén sáros talaj. Minden bizonnyal érdekes lehetett ott lemenni.
KrenAtesz: Az igazi cross-country lefelé inkább a túlélésről szól, mint az élvezetről vagy a sebességről. Cserébe viszont nagyon jól lehet mászni ezekkel a bringákkal, ahol többet nyersz időben, mint amit elveszítesz lefelé szerencsétlenkedéssel. Bár az igazi XC profik lefelé is kegyetlenül nyomják.
-
sanzi89
addikt
Sajnos a fenti kijelentésed nem minden esetben igaz. Én már többször is találkoztam olyannal, hogy részletesebb volt az Ovi Maps (pl Gerendás-Orosháza mezőgazdasági út, Körösladány-Szeghalom főúttal párhuzamos mezőgazdasági út, stb). Ezek ugye Google Earth-ba látszanak is, plusz az Ovi Maps jelöli is. A turistautak.hu által pedig ismeretlen... Ezek alapján fenntartással kezelem azt a kijelentésed, hogy ennél részletesebb nem akad.
-
amargo
addikt
válasz sanzi89 #4997 üzenetére
Milyen térképet is keresel, ezek alapján félre értelmeztelek.
Amit én írtam az gyakorlatilag egy kiegészítés, egy layer, amit pl egy topoguide - ez is topológiai térkép -, naviguide felé lehet húzni.
Vannak a turistautak, meg a közutak, utak.. stb.
Amit linkeltem az turistautakat tartalmazza, nagyobb útvonalak megtalálhatóak benne, de alapjában véve nem arra lett kitalálva.Megkövetem magam, mert tényleg félre értelmezhettelek. Nem ismerek kimondottan jó útvonal térképet, ami mezőgazdasági utakat is tartalmazna.. talán a topoguide(?), de az is kombinálva.
-
lorcsi
veterán
kemények ezek a csajok !
ha van még jöhet
eladó: vadi új soundcore motion+
-
sanzi89
addikt
Akkor én valamit nem értek... Van a Garmin XT mobilos program feltelepítve a telefonra. A turistautak.hu-ról pedig letöltöm a teljes adatbázist egy *.img kiterjesztésű fájlba. A gyári gmapsupp.img-t átnevezem valami másra, majd a turistautak.hu-ról letöltött .img fájlnak pedig megadom a gmapsupp.img nevet, hogy ezt használja a program. Szóval vagy ez, vagy az, nem úgy működik mint egy layer, nem a sima magyarország térképre rakja rá a "plusz infókat".
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest