Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
diagram
csendes tag
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #4549 üzenetére
Még jobb
-
Ariadne
őstag
Ötlet vasárnapi túrára: ennek a túrának a könnyített változata, vagyis csak a Zsíros-hegyig (na meg a Muflon itatóig, khm, mindenféle folyadék kapható ott...) és vissza. Ideális túra arra, hogy táposabb résztvevők is jöjjenek, mivel kényelmesen elmegyünk a Zsíros-hegyig, utána a pedig a gépembereknek a Nagy-Kopasz including Csergezán még nyitott lehetőség. Meg tudom mutatni, merre kell felmenni.
mod.: Ja ettől még nem tuti, hogy tudok menni vasárnap, de nagyon-nagyon szeretnék. Hiányzik már egy olyan igazi fülig poros, reggeltől késő délutánig tartó, teljesen kimerítő túra... Na jó nekem ehhez nem kell túl sok, de mégiscsak.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz ludsimon #4550 üzenetére
Tervbe van véve egy SPD, csak most egy kissé kialmoztam magam alól. ha nem is mindennapokra,de nagyobb körökhöz biztosan azzal fogom hajtani. Majd jövök tippekért mit érdemes venni
Én rendszeresen azt sz.pom be, hogy jobbra utolsó pillanatban kezdenek el indexelni (minden előítélet nélkül jellemzően taxisok) az előttem haladók. ezt olyannyira megszoktam, hogy ha jobbra kanyarodási lehetőség van, már reflexből nyújtom a követési távolságot, mert ugyis utolsó pillanatban dönti el mit akar az istenbarma
Teasüti: Na majd mingyá' jól megszakértem (na nem mintha én értenék hozzá)
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Teasüti
nagyúr
válasz KaraDani #4558 üzenetére
Jogsi összetép, megtapos.
(#4557) tzimash : 100% hogy azt ott forgás és nem csak Moire effektus. Ezt a trükköt esés nélkül lehetetlen kivitelezni blokkoló hátsó kerékkel. Mindkét jelenetben látható, h a bringa egy szemernyit se dobálja a hátulját, ez fizikai képtelenség álló kerekeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz Nyugdíjas #4556 üzenetére
Nem jó spd-vel fixizni, ill drága. Egy idő után elkopik a cipő talpán levő klipsz, és könnyű kitépni belőle fékezéskor, olyankor cserélni kell. Ha fixizel, maradjon a klipsz, az biztonságosabb.
Az acél klipsz bár jól néz ki, de szétbarmolja a cipőd orrát. Ezért használtam én is is műanyagot, mert nagyobb felületen fekszik fel, és puhább.újabb vizsga letudva. Már csak 5 van hátra.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Xantomas #4561 üzenetére
Tudok én erről, ezért sem lenne állandóra
Az acél klipsz nekem bejön, jobbára tornacipőben vagyok, annak meg pont a gumi része érintkezik vele, még egy cipőmet sem szedte szét a kb. 1 év alatt (bár mindenki óva intett ettől az elején). Az elejében egyébként én is műanyagot használtam (valahol még meg is van).
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Jamby18
senior tag
[link]
Ilyet be lehet szerezni M.O-n?
Ha van elől hátul világítás akkor szerintem nem szólhatnak érte. Vagy ez olyan kategória mint autónál a neon? -
-
Teasüti
nagyúr
válasz Jamby18 #4564 üzenetére
Hát ez hatalmas.
Már el is kezdtem gondolkodni vmi vezetéknélküli verzióban, ami mágneses alapon veszi fel az áramot, hasonlóan mint a sebesség szenzorok. Még dinamó se kellene, csak egy darab mágnes.(#4566) ludsimon: gondolom nem véletlenül aura a neve, nem csak oldalról látni.
(#4568) Jamby18: Semmit nem szólhatnak, vagy talán szabályozva van rendeletekben?
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
-
Ariadne
őstag
válasz Jamby18 #4564 üzenetére
Létezik viszont küllőre pattinható fényvisszaverő, egy kb. 4-5 centis kis műanyagdarabka, alig látszik nappal, kb. 100 Ft/db (úgysem kell az összes küllőre). Iszonyú jól látszik éjjel oldalról. A prizma szerintem ocsmány ronda dolog, pláne montin, ez még elmegy.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #4569 üzenetére
Szerintem nem ocsmány a küllőprizma, de mostanában nem egyszerű vásárolni belőle, a rendőri ellenőrzés meghozta a hatását. Múltkor Meme fogyott ki teljesen, most pénteken egy relatíve nagy választékú bringás boltban az utolsó darabot hoztam el, az eladó szerint "egyszerűen nem tudunk annyit hozni, hogy ne fogyjon el".
A tőled másolt megoldás, azaz nyeregcsőre rakott feltekert fényvisszaverő szalag is jó ötlet, éjszaka az előszobában meg szoktam lepődni, hogy mi világít
Íme a küllőre való fényvisszaverő: [link]. Elvileg ez is szabálytalan, mert nem borostyánsárga, és a tengelytől az előírtnál nagyobb távolságra van, de még mindig szabályosabb, mint az az Aura.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Jamby18
senior tag
válasz Ariadne #4569 üzenetére
Pont most lestem rá mik a kötelező felszerelések, ugye nemrég voltak ezek a nagy ellenőrzések aztán, hogy itt a jó idő mehet a kerózás és láttam mik kellenek, nekem csak világítás volt, most látom a küllőprizmát és csengőt.
Én keróboltba nem láttam ezt a fényvisszaverő lapkát, de akár láthatósági mellényből is ki lehet vágni -
Ariadne
őstag
válasz Jamby18 #4571 üzenetére
Arra gondoltam, amit dqdb linkelt is. Konkrét felhasználásban is néztem már éjjel, és tetszett.
Mondjuk engem annyira nem érdekel, hogy minden szabályosan rajta legyen, ha ez a legjobb dolguk, hogy egy csengő meg prizma hiány miatt bírságoljanak, akkor inkább fizetek... Amúgy is csak annyit megyek bringával a városban, amennyi létfontosságú.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
M542es hajtóműnél amúgy jó a 8sebességes lánc is? Mert elég közelinek tűnnek a lánctányérok
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #4574 üzenetére
116. § (9) b)
b) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színű) fényvisszaverőt (küllőprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen.Vagyis némileg rosszul emlékeztem, mert nem a tengelytől, hanem az abroncstól való távolságot szabályozzák.
DemonDani: [link] ez sem teljesen szabályos, de biztosan működik, és ebbe talán nem kötnek bele a rendőrök.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
valami ilyen 1 küllös kéne, de nem ez a fényvisszaverős cucc ami 100Ft/db áron lett emlegetve hanem rendes prizma, csak olyan kialakítással mint a 100ftos cucc
nem lenne zavaró a bicaj összképében és a rend őrei sem szólhatnának be
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #4572 üzenetére
Nem azt mondom, hogy szép, hanem inkább azt mondom, hogy egyáltalán nem zavar, hogy ott van, sőt hiányozna (bár azzal kiegészíteném, hogy kettő kell belőle, mert a mostani egy darab a szimmetriaérzékemet igencsak zavarja, de ismétlem, kettővel rendben lenne minden). Ettől függetlenül, ha megfelelő bolt környékén járok, akkor bevásárolok 3M fényvisszaverő fóliából, és a Jorus-féle megoldásra én is áttérek.
A küllőprizmáknak ellenben azonnal nekiesek, amint megtaláltam az eltávolításhoz szükséges méretű fogót. A négy darabból már csak három van meg, és ezeket is hamarosan el fogom hagyni.
-
xmad
őstag
srácok, szerintetek melyik a jobb teleszkóp?
az RST Peak RA 130 vagy a Marzocchi bomber MZ comp?megbízhatóság, és rugózás tekintetében
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem sikerült kb. 5 négyzetmétert venni a fényvisszaverő matricából szivesen adok, bár nem volt drága igysem, szóval lehet nem éri meg a vesződséget hajkurászni egymást
-
Teasüti
nagyúr
Az idevonatkozó rész nem tesz említést extra világításról, vagyis ami nem tilos, azt szabad.
És a fenti projekt aura egyértelműen nem borostyán sárga fényvisszaverő és nem is relfexcsík a külsőn.
szerk: jah és a "több első lámpát" részt se lehet belemagyarázni szerintem, elég egyértelmű definíció.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #4581 üzenetére
116. §
(1) A kerékpárt fel kell szerelni
(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
Tételesen nem sorolják fel, hogy mit tilos felszerelni, helyette megadják, hogy mi kötelező, és mi opcionális, bármi ezeken kívül tilos, de ha még ez is kevés lenne neked, akkor (a járműbe a kerékpár is beletartozik, itt nincsen a típus jobban konkretizálva, azaz a bringára is vonatkozik):II. FEJEZET, ÁLTALÁNOS MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK, A világító és fényjelző berendezések alkalmazására és működésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged.Nyugdíjas: kabátot vagy siklóernyőt akartál varrni belőle? Köszi a felajánlást, talán majd egyszer élek vele, csak ahhoz előtte teljesen le kell takarítani a bringát, alkohollal végigtörölni a felnit, csak utána jöhet a fólia, szóval lustaság rulez.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
fpeter07
veterán
Hihetetlen az az idő, ami kint van. bringán kellemes, de gyalog nem lehet kibírni. Pedig csak néhány száz méterre kellett mennem.
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit beleszólnék Én is a vitába.
Nekem jelenleg elől van egy elég jó lámpa, hátulra is fogok venni a közeljövőben, de mostanában úgy sem megyek sötétben, majd 2-3 hét múlva.
A küllőimen nekem is azok a fehér csikók vannak, így néznek ki sötétben:Azt, hogy ez a rendőrnek megfelel vagy nem, megmondom őszintén: nem érdekel.
Általában az izgatja őket jobban, ha nem eléggé látható, vagy feltűnően vakító egy jármű szvsz. Az ilyen apróságok nonszenszek.Egyébként egy ilyenben én is gondolkozok amit Jamby18 linkelt, tetszik.
Más:
Ma sikeresen sz@rrá áztam Memééktől hazafele, pont akkor szakadt rám az ég és elállni sem akaródzott. Csodás -.-"
Legalább a bicikli 0-ra lemosva, bár néhol kicsit saras. Ami említésre méltó, hogy szakadó esőben is teljesen jól viselkedett a Cápa. A Corratec fékek fogtak mint az állat, persze terep külső már-már erősen csúszott, de nem is erre van kitalálva. A telót meg nem véletlenül akartam lecserélni, eléggé beragadt, bár nem mintha ez sokat nyomna a latban.Más:
Brigéciol helyett vettem sebbenzint. Sokkal olcsóbb volt és azt mondta az eladó, hogy olaj lemosására jobb, mint az. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Vasinger! #4587 üzenetére
"persze terep külső már-már erősen csúszott, de nem is erre van kitalálva."
Tavaly 3 szor terepeztem a budaiban úgy, hogy elkapott az eső. Terepen egyszer sem estem akkor, tapadt mint az állat. Ellenben hazafelé a bringaúton 3-ból 2-szer sikerült seggre ülni. De ezt, úgy kell elképzelni, hogy direkt figyelve gyök kettővel kanyarodtam volna 90 fokot, és még úgyis elszállt a segge a fenébe, mintha jégen járnék
-
Vasinger!
nagyúr
válasz KaraDani #4588 üzenetére
Persze sárban, homokban nagyon jól megy, avval semmi baj, csak bicikli úton már necces volt, főleg mikor átfolyások voltak. Persze eléggé fel is volt fújva.
dunc: Oké, mielőtt tisztítom leveszem a láncot, vettem patent szemet. Beáztatom a láncot egy napra sebbenzinbe.
Egyébként Te nem tudom mennyire jársz Memééknél, én vettem ott Rohloff olajat, azt nagyon dicsőítették és olcsó is volt.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Rohloffot javaslom én is, olcsónak egyáltalán nem olcsó, de tényleg jó, jobb bringaüzletekben lehet kapni általában. Nem szedi a port, elég sokáig bírja. Ha egyszer veszel flakonnal, utána lehet utántölteni (webáruházakban is kapható, külföldiben is).
Vasinger: Ez a sebbenzines dolog elég furán hangzik, még nem hallottam arról, hogy olcsóbb lenne és pláne jobban tisztítana... De majd ha esetleg erre jár egy vegyész (Fáraó), akkor meg kell kérdezni. A brigéciol sem olyan drága egyébként, ráadásul sokszor felhasználható, ha hagyod állni és mindig csak az odagyűlt szmötyit öntöd ki az alján.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ariadne #4592 üzenetére
Mikor bent voltam Meméénél, akkor beszéltem az egyik alkalmazottal, hogy brigéciol így-úgy, hol lehet kapni, aztán mondta Gyuri a háttérben, hogy akkor inkább benzint vegyek, nem annyira kényes, de a célnak az is megfelel bőven. Én sem vettem volna ezt, ha a boltban azt nem mondják. Mind1, majd meglátjuk hogy működik.
dunc: Jah és még ami jó ebben a kenőanyagban, hogy folyékony, nem spré amit alig lehet normálisan felvinni. Mindenhova megy, de a láncra nem.....
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Csak megemlíteném, hogy sokak szerint a bringéciolban meg sebbenzinben való fürdetés nem tesz jót a láncnak, mivel kimossa a belül lévő zsírt, amit persze nem lehet pótolni. Aztán mindenki döntse el, hogy akarja-e mosni a láncát vagy sem.
-
Manitou
veterán
válasz venember83 #4595 üzenetére
Én még életemben nem mostam egy láncot se. Szépen rongyal tisztára szoktam törölni, aztán megy rá óvatosan egy kis rohloff láncolaj
Eleve nem szeretem, ha dzsuvás a lanc és inkább gyakrabban meg szoktam törölni száraz ronggyal, plusz a megfelelő kenésre azért mindig figyelek.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Manitou #4596 üzenetére
És a beleékelődött dzsuvával mit kezdesz? Próbáltam én is nem mosni, de a szem belsejében lévő koszt nem nagyon tudtam másképp kiszedni, mint brigéciol, kis áztatás, aztán dörzsölés...
mod. venember: Tipp: ne szabd el a pálcákat.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Tippek pálcás sárhányó felszerelésére? Jó lenne nem elszabni a pálcákat.
-
Manitou
veterán
válasz Ariadne #4597 üzenetére
Nekem annyira nem szokott dzsuvás lenni belül. De egy csavarhúzó csodákra képes
Ha egy száraz ronggyal végigmegy rajta az ember , akkor elég alaposan meg lehet takarítani, de ez időben is elég sok, Szépen egyenként végigmenni minden szemen ,mindkét oldalt + még elforgatni, hogy belül is alaposan megtakarítsd. Nyílván annyira tisztára nem lehet ezzel a módszerrel varázsolni, mintha beáztatja az ember valamibe, de én így szoktam. -
belaazallat
addikt
Üdv!
A lánc kenéséhez: Amatőr módon WD40-nel fújkáltam a láncot, aminek köszönhetően elég zajos lett. Emre fórumtárs, aki motorozik adott, motoros láncspray-t, ami először folyékony, majd zsír állagú lesz. Ez megadja a lánc kenését, és pótolja a kioldott zsiradékot, nálam bevált. Ja és 200km/óra sebességig benne marad a szemek közt!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest