Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Fura is ez nekem, mert 24 éves vagyok.
Akkor a maximum pulzusom 220-24=196 (jó, ez nem biztos hogy pontos)
És nem fáradtam el annyira, bírtam volna többet is.Esetleg az befolyásolhatja hogy ~1,5 hónapja nem dohányzom, és pár évig apró túrázásokon kívül alig mozogtam.
Ülő munkát végzek...[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
válasz fpeter07 #46099 üzenetére
Nem tudnál ilyet összehozni, mert ez szinte emberfeletti, hogy 1 órán át ennyire terheld magadat. Szerintem valamilyen formában jelezne a szervezeted. Főleg akkor, ha nincs edzettség, a szívet hozzá kell ehhez szoktatni, aztán utána már meg lehet egy versenyen ezt közelíteni, de nekem még nem nagyon sikerült (csak a 24 óráson ).
-
szki
őstag
válasz HwAdokVeszek #46095 üzenetére
Ha totál edzetlen vagy, akkor lehetséges ilyen pulzus érték 1 órás 20 km-re. Több teszt kell, és könnyen lehet, hogy nincs hiba a mérésben.
-
szki
őstag
válasz HwAdokVeszek #46106 üzenetére
Ne foglalkozz a pulzussal kezdetben! Tekerj, ahogy jól esik. Aztán majd idővel alakul a dolog, és tudatosan használhatod a pulzusos módszert. Hetek kellenek míg valami normálisabb érték kialakul.
Nekem a 2 órás versenypulzusom van 179-nél futásnál. Persze tudatos edzéssel értem el, hogy magasan van a tejsav küszöböm. Bicajon nem vagyok most ilyen edzett, de majd alakítom nyárra újra -
veterán
csillagos az ég, nincs felhő az égen... csak azért, hogy jó hideg legyen.
holnap reggelre tuti megint beborul, és ugyan az lesz mint tegnapelőttről tegnapra virradó reggel...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Teasüti
nagyúr
válasz Manitou #45954 üzenetére
Ez egy tömör alu villa?
(#45960) D.Orion
A fékezés is hátrahajlítja a villákat, nem előre.
Ennél a villánál jól szemléltetik a jelenséget.(#45966) _seth_
Ilyen üzlet nincs Magyarországon, vagy igen? Futócipőnél már feljött ez az oldal, meg tegnap épp egy Angliában dolgozó barátom is mesélt az üzletről, csak épp hogy érvényesíted a garanciát itthon? Meg eleve cipőt csak próbával...Ahhh Miskolc és Debrecen!!
Megint kimaradok a jóból. -
zoo8800
veterán
Tegnap mentem egy 20 km-es kört, nagyrészt terepen. Nem volt kellenes a hidegbe és a sárba tekerni, főleg felfelé.
Hol van már a tavasz???rip and tear, until it is done
-
Tizedes1
aktív tag
válasz F_Gergely #46070 üzenetére
Érdekes ez a "buzisnaci" dolog.
Már ne is haragudj, de ha arra adnék, hogy ki mit gondol rólam, akkor a személyiségemet abban a pillanatban ki is dobtam a kukába.
Mert azok az emberek fontosak, de az izomzatod melegen tartása, a térded , könyököd fejed védelme, az nem.... Itt a gördeszkázást is belevettem.
Mit fognak gondolni rólam az emberkék a nyáron, amikor megkerülöm a Velencei tavat majd a Balaton egy nap alatt és az országútin lesz egy nyeregcsőre felszerelhető csomagtartó + 3 kilóval??
Mert a legfontosabb felszerelést magammal kell vinnem, különben MÁSOK miatt majd jöhetek haza pölö Keszthelyről vonattal, mert nincs nálam felszerelés, hogy megjavítsam a bringát. MÁSOK majd kifizetik a jegyeim árát Fehérvárig???
Ezek az emberek miatt soha nem szabad "megfelelned".
Nekem a munkatársaim, amikor napi rendszerességgel futottunk minden reggel 8:30kor 3-4 km-t, beszóltak, hogy mi van Batman?
Majd megkérdezték a 3. nap, hogy hol lehet olyan nadrágot venni, amiben futok s mennyiért, mert lefagy a tökük a rövidnadrágban és a melegítőnadrágban is!Bocs, hogy hosszúra sikeredet a hsz. és nem csak neked írtam le a véleményemet.
Ellenben ha TE érzed úgy magad a hosszú nadrágban, mint egy homi, akkor más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tizedes1 #46116 üzenetére
Sztem az igazán kínos viselet a betétes nadrág. (Én is vettem egyet most, szóval nem csak messziről köpködök. )
A betét nélküli kantáros hosszú télinadrágban még futni is kijárok, meg úgy általában elég sok (téli) sporthoz felhúzom - korcsolyázás, stb. -, bár az nem szokatlan a civileknek.
Bringán való igaz, hogy csak farmer alatt viselem a kantárost, mert hát azért suliban, városban abban mutatkozni egész nap, azért tényleg röhejes lenne. (Nincs lehetőségem átöltözni.)
Olyan Argo - Tibi féle életérzés.[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz Tizedes1 #46116 üzenetére
Ez engem is kiakasztott, de nem akartam érdemben reagálni rá. Viszont kb. ennyi ahogy Te megfogalmaztad!
-10 és -15 ben is végigtekertem a telet minden nap igaz akkor már 3 buzis nadrág (naci) is volt rajtam plusz még neoprém térdmelegítő. A legjobb az volt amikor -10 nél még volt 30-40 km/h -ás szél is. Na az már ütőhangszer a javából. De elmondhatom, hogy kutya baja a térdeimnek 39 évesen. Viszont porcerősítőt ennek ellenére fogok szedni, mert havi 1500-3000 km-t tekerek. -
Teasüti
nagyúr
Mit gondoltok erről a gumiról?
Kéne egy all terrain majd az XC gépre legfeljebb 6k/db áron, ami 2.0 körül mozog, 600 grammnál semmiképpen sem nehezebb és jól viselkedik terep mellett aszfalton is. Egyrészt el is kell jutnom a terepig, másrészt aszfalton is sokat szándékozom hajtani majd. Szóval igen, én pont a félterep igényeket képviselném. Vizes körülmények szándékaim szerint nem relevánsak.Miért írja mindenki az oldalon, h nehéz? Ha jól láttam a drágábbak is "csak" olyan 500 g környékére tudnak lemenni.
-
szki
őstag
Már megkedveltem a testre feszülő nadrágot, és felső mezt. Nem kap bele a szél, áramvonalas, jól elvezeti az izzadtságot, stb. És még jól is áll az atletikus testeken Futóversenyen még a betét se bontja meg a formákat. Ilyenkor a nőkkel alaposan megszemléljük egymást
A térdünkre mi vigyázunk, és tudjuk, hogy kell megóvni hosszú, fagyos sportolásnál. Porcerősítőnek nekem bevált a futás, ami okosan művelve nagyon erős ízületeket eredményez[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
válasz Teasüti #46122 üzenetére
Schwalbe Land Cruiser-t használtam/használok: jó terepre és aszfaltra. Közepesen nehéz, de megbízható. Sztem a súly csak a versenyzőknek számít a versenyeken, ahol tizedmásodpercek is számítanak.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
_seth_
veterán
Shimano PD-M324-es pedálhoz ez a stopli Shimano SM-SH56 megfelel?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Djuree
félisten
nem tudtok vmi jófajta térdmelegítőt ami nem kerül 5-6k-ba? ennyiért nekem nagyon drága.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Teasüti
nagyúr
Néztem azt is, de több mint 900 gramm, az már kizárt.
Ez a WTB All Terrain viszont eléggé megtetszett, nagyon jó értékelések vannak róla, csak a súly problémáikat nem értem az embereknek. 520 g van megadva rá, de az egyel nagyobb 2.0-ás szélességben sem lehet sokkal több.Sztem nem. Eleve egy 11 kg-os XC-re nem raknék fel 2x1 kg gumiköpenyeket, meg azért gyorsítani is jóval nehezebb a nehéz köpenyt.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Djuree #46126 üzenetére
Magam részéről nem is ajánlom az 5-6k-s térdmelegítőt. Átb...ás.
Legalábbis a Kelly's-zem harmat gyenge ennyiért. -
Teasüti
nagyúr
A Ritchey az nem rossz első ránézésre. A ritka bütykös gumikat sztem hanyagolom majd - Sválbi. Annyira nem is tetszik és félterep guminak sem tudnám elképzelni. Szvsz nem aszfaltra való az ilyen bütyök.
De van róla Testbike vélemény, majd átolvasom.
Jah meg az már drága nekem.Köszönöm szépen a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
A régebbi keverékű (az első szériák) Nobby-k gyorsan koptak. Nekem elől Snake Skin-es, hátul sima van. Egy-két ismerősnek meg újabb keverékű. Van különbség kopásilag. Baráti körben volt, aki vett rögtön a megjelenéskor, és egy év alatt megette az aszfalt pedig csak a terepig tekert ki.
dqdb: Köszi.
salieri.: ez már újabb, EVO-s.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
madmike
őstag
Magura Julie-ról mi a véleményetek. Megegyeztem a sráccal 11-ért odaadja postával együtt. Remélem nem lesz vele semmi gond, ennyiért jónak gondolom. Már csak valami kerékszettre kéne rászánjam magam. Egy Bontrager Ranger-rel szemezek. 9000ft-ért odaadná. Állitása szerint felni, agyak hibátlan állapotúak. Ha ez is bejönne, 20ból tárcsa lenne a gépemen, aztán miután kiárulom a megmaradt kerekeket, fékeket kb 10k vissza is jönne belőle.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
válasz Teasüti #46122 üzenetére
Nekem WTB Nano Raptor van. Szerintem ez is elég jó ha valaki vegyes körülmények között szeretné használni.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Def26
félisten
Kutakodtam a neten és sehol sem találtam készleten ktm rövid ujjú kesztyűt. Nem tudtok mondani valami webshopot ahol lehet ilyesmit kapni? Esetleg valami külföldi is jöhet.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz salieri. #46137 üzenetére
Érdekes ez a teló megoldás.
Amikor a hátsó teleszkóp megkapja a terhelést, akkor a támvilla nem ér hozzá az ülés vázcsőhöz? (mivel alul van a forgáspont és ott kell lennie egy tengelynek ami a 2 villát összeköti, ha jól gondolom?!)
Nem egészen látom tisztán a működését..."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Vasinger!
nagyúr
Nah csak megjött a tavasz. Nálunk 16 fok van ragyogó napsütés és 0 szél. Mindjárt megyek is egy karikát!
-
salieri.
őstag
válasz Doki-HUN1978 #46142 üzenetére
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz D.Orion #46147 üzenetére
Igen, én is mindig megcsodálom őket...
Legjobban a Cannondale féloldalas első villájától esik le az állam a mai napig.
Nem nagyon fér a fejembe, hogy hogyan képes ez a megoldás elviselni azokat az erőket, melyek egy +100 kg súlyú ember alatt keletkeznek komoly terepen való ereszkedéskor?!(#46145) salieri.: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Íme az új Android Auto!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest