Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #45399 üzenetére
Ok. Ha sikerül lealkudnom nagyon durván ezt a Magellánt akkor elhozom a szarrákopott hajtása ellenére, ha nem akkor nézek valami mást, de akkor nem kell fék rá csak a váz meg a kerékagy legyen hozzá kompatibilis azt majd kap tárcsát utólag.
Amúgy egy ilyen hetes koszorú, meg előre a három tányér mennyi a Magellánra? Bár előre elég a legkisebb is nekem szerintem, amennyit megyek a másodikkal nem érdemes lecserélni, a harmadikkal meg soha.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Teasüti #45400 üzenetére
Bocsi, hogy belevau, nem tudom már melyikőtök írta a lekezelő kommentet az általános iskolai fizikáról, mindössze arra akartam utalni, hogy hiába nyomja 5x akkora erővel, ha ez száraz körülmények között nem hoz sok pluszt, hiszen egy középkategóriás V-fékkel is blokkolható mind a két kerék (igen, még az első is), mindössze a hidraulikussal ez kényelmesebben kivitelezhető.
A legegyszerűbb az lesz, hogy ha legközelebb összefutok egy tekerés alkalmával a sráccal, akkor levideózom a kolbászoló támvillákat. Elöl azt hiszem torája van, azon nem vettem észre semmi ilyet.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tomi_Sci #45402 üzenetére
Canti fékkel is blokkolom neked a kereket szárazon átlagos sebességeknél.
Akkor ez azt jelenti, hogy mondjuk a tárcsa féknek sincs semmi előnye szárazon?
Amúgy korábban már leírták, hogy ilyen körülmények közt is kijön a különbség nagy sebességeknél.
Pl próbálj meg nagy sebességen blokkolni egy első kereket!
Csak hidraulikus fékkel tudod fejre állítani valószínűleg. Nagyobb sebességeknél egyszerűen nem közöl a mechanikus V annyi erőt, amivel állóra tudod fékezni azokat az energiákat.
Szumma szummarum hidrósban több a tartalék. Ezek az erők ott kezdenek érdekessé válni, amikor a kerék nem veszti el a tapadását.
Triálban sem azért használtak hidrós V-féket, mert kényelmes.
Ott is könnyen előfordulhat, hogy mechanikus V-fék egyszerűen nem tudja megfogni a kereket.
Meg ugye az adagolhatóság... -
D.Orion
veterán
Én ezt átolvasom, mert nekem szól
-
törölt tag
Írtam neki, hogy ez eléggé le van ám gyóva, mondja meg őszintén mennyit ment vele. És hogy a 43-45 is messze sok ár ezért.
A Merdia 30 alatt jobb állapotba volt, arra ha veszek két tárcsát ugyanennyi pénzből kijövök jobb géppel, meg jobb fékekkel. Meg az a másik tárcsás gép mit tudom én melyik már 35-ért is jobb vétel lett volna, a fék ugyanúgy csotri meg ronda lelakott de legalább nem hullávákopott.
-
rii
nagyúr
nahm ... vótam tolni egy 33-ast
nemrég értem haza[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Nah, meg is kaptam a választ azt mondja 30-35-ért adja. Ez már reális ár. Azt mondja 4 éves és 1100 Km lehet benne a biciklióra szerint. Ez napi 1-2 Km. Szerintem több lehet benne, vagy pedig ennyire megnyúlott a lánca és azért kopott meg így a koszorú.
-
Szakbarbár
aktív tag
Jó dolog a napi mozgás, csak március végén - április elején nem a hólapátolást választanám. Biciklin március 10-e óta nem ültem, mert vagy havazott, vagy eső esett hétvégén. Aki tavaly ősz óta vett napelemet vagy napkollektort az nem járt túl jól a környéken.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
madmike
őstag
Tudtok abban segiteni, hogy lehet e valahol kapni 3-4000ft-ért viztartályos hátizsákot?
Egy criticalmassos forumban emlegetnek egy Tescost 2700ft-ért, de már 4 éves a bejegyzés."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
szki
őstag
Elég annyiszor tekerni! A pihenőnapokon meg lehet felsőtestre kondizni keresztedzésnek. Nagyon frankón épül az izom. De lehet csak nálam, mert jó a genetikám
Nekem a futás az elsődleges jelenleg. De a futás mellé így is behúztam 900 km-t bicajon márciusban. Pedig nálunk nyugaton végig frankón tél volt. Persze inkább csak közlekedve alapoztam, és 1-2x tekertem tényleg úgy, hogy edzésnek minősítő. Még ráérek május végétől gyorsítózni.
Ha hétfőn nem lesz eső, akkor elindítom az áprilist egy 2x130-as bicajos közlekedéssel.[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
válasz salieri. #45416 üzenetére
Ezt találtam vaterán. Ez az ár jó lenne, de valahogy olyan furcsa az alakja ennek a táskának, nem tudom milyen lehet...
vagy egy ilyen táskával is beérném, igaz nem vizes, de túrázáshoz jó lenne és nagyon jó az ára, de nem találtam sehol.
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
szki
őstag
Tudja vki, hogy a Velence 10x most 06.01. v. 06.15. lesz-e?
-
fpeter07
veterán
Holnap Flandriai körverseny! [link]
-
Vasinger!
nagyúr
-
törölt tag
Nem akarja postára adni, kocsival elhozza benzinpénzért, de több mint 200 Km-re van. Megkérdeztem mennyit kér rá, de kétlem hogy az nekem tetszeni fog. Megpróbálok futárt odaküldeni, ha nem jó neki úgy se akkor kereshetek másik bringát...
Elhoznám lábon is ha max 50 Km-re lenne.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz #90933760 #45426 üzenetére
Honnan hová kellene eljuttatni? Esetleg itt is érdeklődhetsz: [link]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-
lacos001
senior tag
Ha esetleg valakit érdekelne,akkor eladóvá vált a trekkingem.
köszi -
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #45433 üzenetére
Szentes - Észak Balaton.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Valahol nem láttatok vagy nincs valakinek elfekvőben a képen látható vagy ahhoz hasonló kormány? Mármint eladó érdekelne!
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Jómagam is szeretnék belépni a bringások táborába, eddig igazából csak tekergettem egy régi kerékpáron, de most szeretnék venni egy normális biciklit, csak a bőség zavara miatt elég tanácstalan vagyok. Főleg amire használnám, az hobbi szintű kerékpározás úton illetve terepen, kirándulgatások. Olyan 80 ezer forint környékén szánnék rá, persze plusz minusz 10% élhet is akár. Egy jó ár/érték arányú gépet szeretnék találni, ami egy jó pár évig társam lehet.
Nézegettem már pár kerékpárt, ami tetszett az a Caprine Forest(talán ez a legjobban), Magellán Hydra, és 1-2 Kross példány is, a testbike on nézegettem főleg.
Nemtudom, hogy használtat mennyire vennék, mivel nem értek a biciklikhez igy egy olyan embernek akinek jó a dumája meg is fog vezetni, így később a pénztárcám tartalma is bánhatja mégjobban a dolgokat (bocsi a bizalmatlanságért sajnos ilyen a természetem). Illetve, Miskolcról pl pestre is felmenni költséges, a futár árakat nem ismerem. Tudnátok tanácsot adni esetleg a fentebb említett gépekről, vagy ajánlani alternatívákat ami egy kezdő igényeit is bőségesen ki tudja elégíteni?
Válaszotokat előre is köszönöm
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Manitou #45439 üzenetére
Azért annyival nem. Váz szerintem elég jó darab, festése sem rondák közé tartozik, teleszkóp egy az egyben ugyanaz, egyszerű dupla falú felnik ezen és azon is, 7-es sor van Megarange-el Shimano szettel. A fékeket lecseréltem rajta, jó fékpofák voltak rajta, jól fogott. Kenda és Panaracer gumik, B+ alu pedál. És akkor még jó állapotra is volt hozva a cucc. Ja és nem szarrá kopott sorral, amit ugye elvileg azon egyből cserélni kéne amit Ő venne.
Arról nem is beszélve, hogy annak az RST villának elég erősen csavarodik a szára minden tárcsafékkel...Tehát a teló is szépen lötyöghet már.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz Vasinger! #45440 üzenetére
Lássuk csak:
Hauser:
A váz a legolcsóbb acélváz vízszintes papuccsal + csavaros megoldással, ez a legalapabb megoldás ami létezik, ráadásul egy normális telót se lehet beletenni ( nem mintha akarna az ember ), mert ez még 1 colos villanyakat fogad.A magellannak rendes 1" 1/8 a nyaka, ilyen téren semmi kompromisszum. Ráadásul aluból van, így majd 1 kilóval, ha nem többel biztosan könnyebb is.
Ez egy gyári magellan crater alivio disc ha jól látom.
Ennek lehet egy korábbi évjárata:
[link]
Sok alkatrész meg is egyezik rajtuk, ahogy látom.Az alivió meg ugye nem kell mondanom, hogy azért nem egy szint egy megarange csodával ami a shimano belépő szintje.
Lehet a teló ugyanaz mind a két bicajban, de ezt leszámítva a magellan majdnem mindenben magasabb kategóriájú.
Én azt nem látom, hogy ez a fogaskerék mitől lenne szarrákopva, azt látom, hogy csupa dzsuva olaj az egész. Szerintem ez simán átlagos állapotban van. Majd mutatok szarrákopott fogaskereket
A teló meg olyan amilyen, a capa egy hulladék nyílván, de ennyiért ezt lehet kapni, majd idővel cseréli ha akarja, akár egy merevvillára/ vagy egy értelmesebb telóra.
-
törölt tag
válasz Manitou #45443 üzenetére
Ha megnézed az U alakot akkor bal oldalról már kifele dől, mert kikopott gondolom a megnyúlt lánctól. De én se cserélem addig amíg szét nem rohad, gondolom érthető. Így is úgy is cserés az egész majd rajta, tehát szarrábaszni már nem tud jobban semmit. Majd mikor tényleg fos lesz annyira elkopik akkor cserés. Remélem a fékek, csapágyak, telkó stb. minden rendbe van és nem valami szétzuhant fos.
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Manitou #45443 üzenetére
Hát mondjuk mondasz valamit.
ami a fura, hogy ez a belépőszintű megaranges csoda cucc néha alázza az XT váltómat is gyorsaságban, igaz markolatváltó, de hihetetlen mennyire igénytelen a cucc. Nem állítódik el, könnyű belőni.
Jó valóban lehet kis túlzás volt, de 50 körül biztos nem adnék érte amennyiért az elején szó volt. Én olyan 30-33 körül venném meg ha nagyon kéne, egy sor csere azért nem olcsó még ebben a kategóriában sem. Aztán ki tudja, hogy a csapágyak és egyéb finomságok milyen állapotban van....
-
madmike
őstag
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
Nyárra tervezünk egy 4 napos balatonkört unokabátyjámmal és a barátnőinkkel.
Barátnőmnek egy lelakott ezer éves montija van, igy elgondolkodtam, hogy bérlünk neki egyet.
Keresgéltem és ezt találtam. Miután a kerületben lakunk, igy 4 napra( abból 2 nap hétvége) ha jól számolom 4400ft lenne. Szerintem egész korrekt ár. Vagy van aki tud jobbat?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest