Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz venember83 #34701 üzenetére
Iyenre gondoltam, de lesz a villán is egy textil tépőzáras védő.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
szki
őstag
válasz norbee2244 #34699 üzenetére
Persze, hogy egyénileg más a max pulzus, és így az egyes zónák is máshogy alakulnak. Tomival egyidősek vagyunk, de mégis 20 ütéssel alacsonyabb a max pulzusa az enyémnél. Így állóképességi tekerésnél is 20, de a jobb edzettsége miatt inkább 25 ütéssel alacsonyabb pulzussal teker, mint én.
Közben elérték a 600 km-t, és még van 80 percük!
-
Tanya-
tag
Van 2 db merida speed 28" külsőm. 700x40C (42-622). 2009-ben vett bringáról vettem le. A hátsó eléggé kopott de nincs kint a szövet, az első simán elmegy még több ezer km-t. A hátsóval kaptam 2 defektet egy kör alatt, így menni kell nekik. Ingyen elvihető. Ha nem kell senkinek hétvégén kidobom.
-
Xantomas
őstag
ezt ne vedd szentirasnak, mert a slopeing-os vazak csove azert is lejt, mert a villak beepitesi magassaga is jocskan nott. Nezz meg egy klasszikus merev villas, es egy modern, pl 120mm-es villauthoz tervezett modern ferfi hardtail vazat (ahol nincs a nyeregcso elott plusz merevites) azonos virtualis felsocso hosszal. A nyeregvazcso max csak 1-2 centivel rovidebb. A felsocso kozepen, a cso teteje kb ugyan ott van, mint regen.
Igenis, pont ezert ma is all ugyan ez a tetel, csak mostmar a picit eltero geo miatt a felsocso kozepen erdemes merni, az atlepesi magassagot, mert a megnovekedett csoatmero miatt a gyartok jobban tudnak jatszadozni a felsocso szogevel.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Packersbay
tag
Ha az első váltónál a legnagyobb fogaskerékről(3-as) nem ugrik le a 2-re akkor ugye a H jelű csavart kell hogy tekergessem?? A Szabadság híd nem tudjátok le van már zárva,vagy még át lehet rajta tekerni??
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
dqdb
nagyúr
válasz Xantomas #34705 üzenetére
Jogos, én mindig leragadok az XC = 80-100 mm képletnél Azokra nagyrészt igaz a kijelentésem, de a 120 mm-es XC trail bringáknál végiggondolva a dolgokat, már tényleg nem (a 29er bringáknál hasonló okokból még inkább nem). Tudsz esetleg fejből olyan gyártót-modellt, ahol a nyeregvázcsőre kapcsolódó merevítőelem nélkül oldották meg a 120 mm-t? Kíváncsi lennék az arányokra, de lusta vagyok keresgélni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
_seth_
veterán
válasz Xantomas #34708 üzenetére
Pont arra kell
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
D.Orion
veterán
válasz Packersbay #34707 üzenetére
A tárcsa felőli csavart kell kitekerni, de csak egy fél fordulatot. Gondolom az a csavart nem engedi lefelé ugrani a váltót, nagyon rátámaszt. És jegyezd meg, hogy mennyit tekersz, hogy vissza is tud állítani ha nem sikerül.
-
04ahgy
nagyúr
ludsimon meg a múltkor micsoda éllel szólt be, hogy nem lehet annyit letekerni egy nap alatt...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
A hajtókar hosszát a két tengely közepétől számoljuk, vagy pedig a teljes hossz számít?
Ha a tengelyközéptől mérem, akkor nekem most 150 mm. Amatőr szinten észrevehető ha kicserélem 170-esre vagy fel sem fog tűnni?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Szakbarbár #34713 üzenetére
Természetesen a tengelyközéptől tengelyközépig méret számít, hiszen az a része, ami a forgásponton túlnyúlik, nem vesz részt az erőátvitelben.
Fizikaóra tananyaga az egykarú emelő, kétkarú emelő és a forgatónyomaték, általános iskolában egyébként, már csak a nickedre való tekintettel is. .
Észrevehető, mert ugyanakkora sebesség esetén többet kell a lábadnak mozognia (mind fel-le, mind a körpályán), és a végtag súlyát is emelgeted, a végtag tömegét is gyorsítod. Ha nagyobb a leírt kör sugara, nagyobbak a centripetális erőhatások, és a gyorsulás ugyebár erő nélkül nem létezik. F = m * a.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
szki
őstag
válasz Szakbarbár #34713 üzenetére
Elég rövid az a 150 mm-es hajtókar. Talán gyerekméret?
"Egészen biztos, hogy ha hosszabb méretűre cseréljük a hajtókarunkat, akkor eleinte biztos, hogy térd problémákkal fogunk küszködni. Minél hosszabb a hajtókar, annál nagyobb a térd mozgása, és az ízületeknek hozzá kell ehhez szokni. Egy híres francia kerékpárversenyzőnek egy évig tartott, míg 170mm-es hajtókarról átszokott a 172,5 milliméteresre. "
Forrás: [link] -
Szakbarbár
aktív tag
válasz 04ahgy #34714 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A fizikával szerencsére nincs problémám, tisztában vagyok a forgatónyomatékkal
Azért kérdeztem, mert már nem nagyon lehet találni 150 mm hosszú hajtókart, a legnépszerűbb a 170-175 mm közötti tartomány. Koca kerékpárosként annyira nem figyelek az ilyen dolgokra, mint a pedálfordulat és pulzus, hanem csak megyek ameddig jólesik.
Szki
Mivel nem vagyok se Francia sem pedig híres kerékpáros, szerintem engem annyira nem fog zavarni
Nem gyerekméret, csak kb Noé korabeli bicikliről van szó, amit most egyre gyakrabban használok és 1-2 dolgot fel kell rajta újítani. Pl előre az egy tányér helyett szeretnék legalább kettőt, ehhez kell váltó, váltókar, monoblokk is, mert a régi még ékes megoldással van rögzítve.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Toomy
senior tag
válasz norbee2244 #34699 üzenetére
Az endo-n leírtam, hogy miért is volt ez.
A vonatban a pulzusom 112-120 között volt mindig, amikor én vittem a csapatot akkor 131-136 síkon, mert ugyebár emelkedőn elszaladt 160-ig is.
Több féle megmérettetés létezik a kerékpározásnál is! Ez a hosszútávú megmérettetés és vannak ilyen versenyek is! Attól, hogy Te ilyet nem csinálsz még nem kell lenézni. Mert én sem nézem le azt amit Te csinálsz.
Mondjuk a vonatozás az jó volt, de azért az emelkedőkön mindig fel kellett menni, ami nem volt gyenge egy szakaszon és én a két legutolsónál még el is sprinteltem Na ott azért volt egy kis bizonyítás is benne
A végén aki szervezte, Sasi aliasz Sáska Zoli, mondta hogy menjek a szept. 8-9-i saraticei 24órásra a Csehekhez, mert lenne ott keresni valóm.
Na most röviden ennyi, mert az 1órás hazaút a kocsival az kritikusabb volt, mint ezt letekerni és hát kéne egy kicsit aludni is, mert hát ugyebár rám fér. -
ludsimon
veterán
válasz norbee2244 #34687 üzenetére
Helló!
Tök jó itt lent, megvolt a tesztkör is, hát hol kezdjem...
Rossznál:
buszos mindenhol buszos. Paraszt.
40-es tábla, 50-el gurulok a 4% os leejtőn de fúrja magát. Na leértem a domb aljára erre intek neki menjél, lehúzódtam az út szélére erre a paraszt 10cm el a kormány mellett megy el.
2. Nagyon sok rézbőrű.
Jó:
összesen kb 30 autóval találkkoztam 3 óra 20 perc alatt. Bp környékén kellene ilyen csöndes környék. Megálltam és rendesen zavart a csend.Jó minden stb. Tetszik és nagyon jó.
My haters: 200 hsz meglesz naponta ne fejletek. haha.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv! Egy ideje olvasgatom a topikot de sajnos minden véleményre találok egy kontrát és nem igazán tudom eldönteni mi volna a megfelelő lánckenés? Jobbára száraz tekerésről van szó könnyeb terepen és aszfalton MTB-vel.
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Toomy
senior tag
válasz ludsimon #34722 üzenetére
Köszi Mindenkinek!
A Szőnyi az egy "ultra droid" ,vagy inkább zombi. Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy AZT hogyan lehet végig csinálni. Ha nem kellene dolgoznom és csak arra koncentrálni és készülni, akkor sem menne az nekem. Azért már ez is bőven kegyetlen volt és sokszor nem igazán volt őszinte a mosolyom
De azért lássuk be a csapat fő droidja a Sáska Zoli. Akinek a nevéhez fűződik pl. a Velence 10x rekord ideje is 34,xx átlag sebességgel! Vagy 2010 Saratice 2. hely. Ő pl. most erre a "kis" edzésre 3órát aludt úgy jött és sajnos a technika is cserben hagyta 2x. Az egyik egy küllő szakadás, a másik meg egy külső kopásból adódó brutál defekt, amit ha pl. 4km-el előtte kap akkor óriási perec is lehetett volna belőle. Így is alig tudta megfogni a gépet.
Na most már tényleg alvás. Talán most majd sikerül 12órát aludnom végre -
ludsimon
veterán
válasz CsiguszMaxim #34723 üzenetére
Könnyebb terep nem épp pormentes, száraz.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
norbee2244
senior tag
Félre ne érts én egy percig sem néztem le egyik kommentemben írtam is,hogy baromi nagy dolog ez és elismerésre méltó,mert én nem tudnék ennyit tekerni és a célom is teljesen más irányokban mozog.Max pulzusod konkrétan mennyi? Szimplán a segítő szándék mozgat ha néha kritikus is vagyok akárkivel szemben azt csakis ez motiválja és nem az irigység/ellenségeskedés.
Ha ennyire megy majd vigyázz nehogy tényleg elindulj egyszer rosszabbik irányba tehát nehogy túlterheld magad..kegyetlen sok vitamin kaja pihenés alvás szükségeltetik ehez. Szakmát tévesztettél..(össz vissz annyit tudok rólad,hogy idén kezdted ezért írtam)
Simon: Sosem lehet tudni valaki milyen irányban indul el és hogy mi az erőssége igazán. Szerdán megyek le aztán megnézzük a zsámokat
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
rétisün
veterán
itt is gratulálok Toomy-nak, nagyon szép teljesítmény, amit véghezvittek
más: aki endo-t használ, milyen beállításokkal használja? igaz, túl sok beállítani valót nem találtam, de mégis....teljesen mgefeküdt a mytracks, úgyhogy most endo-t használok, de 3 mérésből az jött le, hogy nagyon alulmér mindent.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
tvamos
nagyúr
válasz norbee2244 #33583 üzenetére
En ma a 73-ason tekertem... ugy mentek el az outisok, (itt Landsvägscykelnek hivjak,) mintha alltam volna. Ellenben az autok mind az autopalyan mennek. (A buszok, meg a teherautok is.) Szoval jol lehetett tekerni. 37.82km 2:07 alatt... Ez semmi Tomi-hoz kepest, de en ennek is orulok. (A Sports-Tracker meg baxik menni rendesen!)
Kulon koszonet norbee2244-nek, a Selle Dardo sokkal jobb, mint a Merida ules, de tenyleg. Vegre nem veszi el a bicajozas oromet az ules!..
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
04ahgy
nagyúr
válasz rétisün #34730 üzenetére
Mi mindent mér alul? A távolságot én úgy találtam, hogy pontosan méri, 200+km-en is. Egy barátommal haladtunk együtt (neki Garmin Etrex Legend GPS-e van), és egyezett a két mérés. Én Galaxy S-sel mértem, csak az aGPS-t bekapcsolva (mobilnet, wifi off).
HGyu
-
rétisün
veterán
válasz 04ahgy #34732 üzenetére
távolságot is kevesebbet mér, mint a km-óra és a sporty-pal, átlagot mindig kevesebbet ad, mint a mennyi a valós, pedig az auto-start be van kapcsolva, tehát elvileg a megállások idejét nem kéne beleszámolni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #34735 üzenetére
igen, egyre inkább úgy tűnik, nem nagyon akarnak szépen együtt dolgozni
sebaj, sportypal eddig majdnem hibátlan, meg úgyis az számít, amit a km-óra mér....
-
Cathfaern
nagyúr
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #34733 üzenetére
Bocsánat. Egész máshol vagyok szellemileg.
ja, és telefon! Ma a 2 óra navigálás után 1% ra merült a teló!
Szétszedem már megnézni mi a gáz és ledöbbentem!
Púpos lett a li-ion ebay genuine nokia akku!!
Lehet a folyamatos 38 fokos meleg miatt vagy nem tudom de durva!
No nem baj tartalék akkunak megmarad megy bele vissza az original 3 éves. Az is jó még.[ Szerkesztve ]
undefined
-
04ahgy
nagyúr
-
ludsimon
veterán
válasz 04ahgy #34741 üzenetére
Na akkor ez még anyagból készült!
N79 powa.
3 éve használom, kb 1 éve ezzel az 'eredeti' ebay-os al.
Most kapaszkodj meg!
Soha nem volt újrahúzva! Napi rendszerességgel használom rengeteget. Egyik haverom havonta húzta az android ját újra, hát rendesen ráfagyott a mosoly az arcára mikor mondtam 2009 szeptembere óta ugyan az a rendszer.Jó éjt innen a Balatonról!
undefined
-
04ahgy
nagyúr
-
lsebestyen
addikt
Üdv, holnap megyünk tekerni a Mátrába, felfele aszfalton Kékesig, és onnan mennénk le terepen...Melyik jelzésen/úton érdemes neki indulni, ami élvezhető? Tehát nincsenek kilométereken keresztül hatalmas sziklák, nagy kövek?
-
venember83
nagyúr
válasz lsebestyen #34745 üzenetére
Tamoo fórumtársat keresd privátban, ő szokott a Kékesre mászni.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Gond adódott a géppel...
Ma ahogy gurultam ki vele, észrevettem, hogy a hátulja olyan fura...megnéztem és a hátsó kerék ha megfogom a féknél, akkor kimozog mindkét oldalra, lötyög.
Ez mitől lehet? Remélem nem a fantasztikus utak miatt, az elsőnek semmi ilyen baja nincs...Köszi a segítséget!
Üdv, Balázs
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest