Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
A vázon nem akadnék fenn, ráérek eladni, és vadászni egyet. De idő közben lebeszéltek, akinek a szavára leginkább adok, azt mondta ne, úgyhogy tényleg eldőlt. Jobb is így, bocsi a fellángolásért
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Cathfaern
nagyúr
-
ludsimon
veterán
undefined
-
Xantomas
őstag
válasz gooool #27742 üzenetére
Ha nincs vele semmi bajod, végigéri a sort, erős a feszítőrugója, nem kotyog, nincs elhajolva, és nem zavar, hogy ronda, akkor nem. Van benne anyag, a stiftek lassabban kopnak el, és lassabban szopósodik ki, mint a műanyag, ill alu testű váltóké.
Az új, kompozit testű TZ, TY széria nem annyira tartós, mint a régiek (a SIS-nek becézett), de tény, hogy pofásabban néz ki, a hangya formájával.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
szki
őstag
válasz fpeter07 #27558 üzenetére
fpeter07, rétisün, Cathfaern
Szóval vasárnap a PLT nap Szalafőn lesz. Csak 2x45 km nekem. Nem tudom eltekerek-e oda, mert meló van idehaza, meg lehet esik az eső Teker vki arrafelé?#27720) belaazallat: Ma biztos nem tekerek a Balatonhoz. Biztos megáznánk
Ludsimon: Ugye milyen frankó hajnalban tekerni?! Bár 3 napja napkeltekor csak 5-6 C fok volt, míg tegnap és ma 20 C fok. Túl vagyok a reggeli aerobon. Jöhet a felsőtest edzés tűzifás melóval
[ Szerkesztve ]
-
tjokai
senior tag
Egy kérdés!
Ferrini R3 vagy Kross Hexagon X3 vagy Capriolo Gila
Melyik a legjobb minőségileg a 3db közül?
Tudom, h sokaknak sz*r mindegyik, de nekem megteszi egy ilyen kategória is, nem kell fél milliós bringa!Üdv!
-
rétisün
veterán
pityerszer.
nem tudom még mi lesz, az tuti hogy délelőtt jó lenne aludni (elvégre haza nem hozzuk azt a sört ), szóval én csak ebéd után indulok el, ha megyek.
most nem ártana elmennem venni valami egyszerű váltókart, hogy azért a 42-es tányért is tudjam használni, de itt most éppen esik
"Ugye milyen frankó hajnalban tekerni?!" ezzel nekem egy bajom van, korán kell hozzá kelni. azt meg utálok.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
Egy regényt válaszoltam endo-n.
Jó favágást és diszkóizom fejlesztést!rétisün:
Hidd el süni, kárpótol az a kellemes friss levegő!!
Amúgy volt egy cikk!Az izmok reggeli időpontban a legoptimálisabbak biciklizésre. Akkor fejlődik a legjobban.
Asszem Ride Bike posztolta ki fészbúkra, nem tudom már linkelni, rég volt..[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #27760 üzenetére
Szerencse!
Megtaláltam!Én pl. egész biztos vagyok benne, amíg nyár van tudom, akarom ezt csinálni, mert ősszel vagy ha jön ismét a 5-6 fok, tuti nem fogok dideregve tekerni.
undefined
-
törölt tag
Helo!
Szeretném eladni a biciklimet!
Szerintetek ~kb mennyit érhet?
Umf Hardy 4 váz (a képen lévő fajta)
Sr suntour duro 130mm es nagyon szépen mozgó teleszkóp
Truvativ holzfeller kormány
Bike Positive Flame stucni
Lizard Skins markolat
Shimano Deore LX hátsóváltó (új)
gyári Alex DM18 felnik
elöl gyári elsőagy
Gumik kicserélve Maxxisra (Nemtudom a típusát de 6500 volt/ darab)
Gyári fékek
Új Shimano acera fékváltókarok
Elöl Hátul Shimano ALivio váltók
gyári SHIMANO MC08 42/32/22 hajtómű
Velo nyereg
+ ILYEN biciklilakat + 3 sisak (2 dirt, 1 utcai)Tegnap hoztam el a szervízből, ahol eladható állapotra hozták, váltókat beállították, bowdencsere, fékbeállítás + bowdencsere, fékváltókarok cserélve újra, hátsóagy cserélve újra
Szerintetek mennyi lenne érte a reális ár?
Nagyon szép állapotú, mindig karban volt tartva
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz venember83 #27765 üzenetére
jó, de mennyiért hirdessem egyáltalán meg?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Hajtóművel vannak gondjaim (elővettem x év után a bicajt , és a hajtóműven kívül mindent helyrehoztam)
Szóval az van, hogy a hajtómű, minden megtett 180foknál kattogást hallani.
Ha baloldali hajtókar lent van, kattog, ha a jobb oldali, akkor kattog.
Ezt mi idézheti elő? -
ludsimon
veterán
Milyen az az integrált hajtómű???
Nem tudom, lehet nekem is olyan van, de azt se tudom mi az.
Merevebb állítólag.Hollowtech az integrált?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ludsimon #27771 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy nincs külön monoblokk meg hajtómű, hanem egyben van a kettő. Könnyebb, merevebb, jobb.
Hollowtech a hajtókarra vonatkozik, nem tömör, hanem egyfajta üreges kialakítás. Könnyebb, merevebb, blablabla Szóval attól, hogy Hollowtech, lehet integrált meg octalinkes is (az meglepne ha négyszögesben is lenne, de végülis sose lehet tudni).
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #27772 üzenetére
Továbbra sem vagyok képben.
Meme mikor szétszedte, azt mondta, hogy ezt a középcsapágyat nem lehet szétszedni mert ipari. Aztán eddig jutottunk hajtómű ügyileg. Gondolom integráltról is le lehet szedni magát a hajtóművet, nem? Itt pl kilopják belőle a középcsapágyat.Itt a pdf techdocs az enyémről.
Úgy hiszem ez is integrált, de lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #27776 üzenetére
Értem. Köszi!
Ez miből derült ki ha megtudhatom?
Közben rájöttem. Bedobtam gugliba: BB-5500 és megvan.Amúgy ez tuti integrált?
Ez is kilőve. Megvan.Utolsó kérdés. Az octalinkes ha kompatibilis akkor az integrált is az lesz a vázzal?
Illetve látom van olasz menetes is, azt hogy tudom meg ez a BB-5500 milyen?BSA / ITA . Ha tippelnem kéne, akkor enyém nem lesz olasz mert nem olasz bringa, hanem BSA.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
válasz ludsimon #27775 üzenetére
Integráltnál 3 alkatrészből áll a hajtómű, nagy vonalakban: egy bal hajtókar, egy jobb hajtókar, amin rajta van a tengely, illetve egy hengerből, aminek a két oldalán van egy-egy csapágy, ezen a képen elég jól látszik mindhárom alkatrész: [link]. Nem értem, hogy az ipari csapágy mi módon kötődik ehhez a témához, ipari csapágy lehet monoblokkban és lehet a középcsapágyban is. Utóbbiban lehet cserélni, általában, előbbiben nemigen, mivel az alkatrész szét nem szedhető. Kvázi ipari csapágynak minősül minden, amin nem kónuszos megoldású, tehát nincs külön kónusz, golyók, hanem van csak egy darab szét nem szedhető csapágy.
-
ludsimon
veterán
-
rétisün
veterán
-
venember83
nagyúr
válasz ludsimon #27777 üzenetére
Minden bizonnyal normál menetes megy a tiedbe. De ne dőlj be a marketingnek, semmit sem fogsz érezni az integrált hajtás által kínált sokszoros merevségből, ahhoz nem vagyunk elég erősek. Ha nincs elkopva a jelenlegi hajtóműved, vagy ha el van kopva és cserélhetők a tányérok, ezt a pénzt fordítsd okosabb dolgokra.
-
sssent
senior tag
válasz Vasinger! #27768 üzenetére
Ha gondoljátok, írhatok egy KRESZ összefoglalót, csak szóljatok, ne körmöljünk véletlenül többen feleslegesen.
1-2 észrevétel úgy hirtelen:
Marha hosszú lesz ez a poszt, pláne képekkel. Gondoltatok arra, hogy az első poszt csak tartalomjegyzék legyen, linkekkel a külön hsz-ekbe szedett tartalomra? Szerintem áttekinthetőbb lenne, pláne, ha valaki konkrét témát keres.
Tartalmilag:
Nem szeretem ezeket a vázméret táblázatokat. Legalább azt írjátok oda alá, hogy ezek tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a személyes próbát. Ha valaki webáruházból pusztán táblázatból rendel, azért könnyen meglepődhet.[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Remélem még kibír 2-3 láncot a hajtómű.
Ha a Connex felmegy rá akkor elvileg azzal 5000-6000 km-t elmegy.
3006 km van jelen pillanatban a 105-ös láncban. Még mindig oké. Kíváncsi leszek mikor kell majd cserélni. Remélem nem csak reklámszlogen ez a Connex lánc, mert berendeltem, aztán meglátjuk.
Amúgy a hajtóműbe én már tettem 3 láncnyit, előző tulaj nem tudom mennyit.
Mindig odafigyeltem, hogy kuka legyen a lánc 0.75-nél.Szerintetek mire lesz képes így a hajtómű mennyi láncot bír még el, ha .75-nél kukázom a láncokat?
rétisün:
Köszi!venember83:
Eszem ágában sincs még lecserélni! Amíg jó addig használom. Ki se merem mondani azt a bizonyos jelzőt rá, véletlenül se akarok még rá gondolni. Nem akarom lecserélni.
Cserélhető a tányér is, tényleg azt is megnézem, hogy azok mennyibe vannak.Integrált hajtóműnél amúgy semennyire nem érezhető a merevség octalink után?
Vagy miben nyilvánul ez meg?
Meg ilyeneket írnak, hogy könnyebb tekerni, meg kissebb ellenállás satöbbi reklámszlogen.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Vasinger!
nagyúr
válasz sssent #27782 üzenetére
KRESZ-hez már van 2 link: 1, 2
De ha tudsz jobbat, akkor az is jó
Az, hogy hosszú az szerintem nem feltétlenül baj, persze ha akarunk, akkor rövidíthetünk rajta.
De az se jó, ha az egész csak egy link gyűjtemény, mert a lusta ember inkább akkor otthagyja.
A vázméretes dologhoz, akkor odaírom, hogy ez csak tájékoztató jellegű. Csak nekem ez evidens volt, hogy ezt nem veszem készpénzek és kipróbálom vétel előtt...
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Mai tekerésem
Azt hiszem jól haladok a felkészüléssel (már csak 2 hét és verseny), kicsit fáradtan, álmosan indultam el nagy párában és mégis sikerült jó időt mennem és a végére még bőven maradt erőm is.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
ludsimon
veterán
válasz raczger #27787 üzenetére
Jól haladsz!
Mikor lesz ez a verseny?
U.i.:
Akartam kérdezni, miért nem töltöd át Endomondo-ra?
Nagyon jó kis közösség van ott, onnan ismertünk meg jó pár embert, aki jó tanácsokkal látott el mindannyiunkat és egy elég jó kis közösség alakult ki, együtt mentünk Velence10x-en, stb.[ Szerkesztve ]
undefined
-
raczger
őstag
-
Lacces
őstag
válasz venember83 #27786 üzenetére
Köszi a választ, majd rálesek, még kulcsot kell vennem hozzá, amivel letudom szedni a helyéről
Meg a hajtómű esetén van valami zár is, azt le lehet simán pöckölni? Vagy ahhoz valami spéci szerszám kell... -
sssent
senior tag
válasz Vasinger! #27784 üzenetére
"KRESZ-hez már van 2 link: 1, 2
De ha tudsz jobbat, akkor az is jó "
Ha más nem csinál ilyet, akkor lehet, hogy megpróbálok összeszedni egy teljesebb, ugyanakkor tömörebb valamit. Bringásként, autósként és gyalogosként is kivagyok az ész nélkül bringázóktól. Legalább elmondhassam, hogy én próbáltam tenni valamit, bár félek, a vadállatok és vakegerek nagyrésze úgysem olvassa."De az se jó, ha az egész csak egy link gyűjtemény, mert a lusta ember inkább akkor otthagyja."
A lusta ember a hosszú rizsát éppúgy átgörgeti, mint a linkgyűjteményt. Én nem rövidítenék az általatok eddig leírtakon, csak felszabdalnám és tartalomjegyzékkel látnám el, hogy könnyebb legyen navigálni. Így értettem a külön posztokat."Csak nekem ez evidens volt, hogy ezt nem veszem készpénzek és kipróbálom vétel előtt..."
Köszönöm. Nekem kereskedő(!) simán táblázatból rendelt volna ordítóan rossz méretű bringát. Ott álltam előtte. Többet nem járok arra. De a lámpáknál szétnézve baromi sok embernek tán lövése sincs arról, hogy a bringaméret nem univerzális. Ha pedig valaki egyáltalán nem tudja mekkora a bringamérete, akkor könnyen szentírásnak vehet egy ilyen szépen leírt táblázatot, mondván az "univerzálishoz" képest már így is nagyon tudományosak vagyunk.Mégvalami, a "mit vigyünk magunkkal" részhez:
Hosszabb távra, lakott területen kívül szerintem jó ha van az embernél egy plusz fél literes palack tiszta víz (a normál adagon felül), és néhány alapvető kötszer, fertőtlenítő. A tartalék víz baleset híján is jól jöhet, pláne ilyen melegben, baleset esetén (akár veled, akár mással) meg nagyon. Persze ez feltételezi, hogy van valami kis tatyód, amibe még ezek is beleférnek, és nem szakadsz bele a +70 deka súlyba. Igazából elég lenne minden 5. bringásnál ennyi. Ha pl. valaki pont előttem gyalulja le a talajt, akkor legalább ennyi szerencséje lesz -
Xantomas
őstag
A keményebb MTB-sektől kérdezném.
A hátsó XT agy 14mm-es alu tengelye mennyivel merevebb az SLX 10mm-es acél tengelynél?Igazából nekem a mostani LX szintű Silentcloutch is megfelel merevségre, amiben 10mm-es tengely van, de a rugalmas rancsniját nagyon utálom, ha terepen kell menni, kis áttételen, 22-28-ban már kapásból majdnem egy negyed fordulat mire zár a racsni. Ezért cserélném. Ad bármi pluszt az XT a -10/20g-on kívül?
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest