Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
fungeld
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #17741 üzenetére
Most már mindegy, megrendeltem a vázat és a kerékszettet is
mod:
Hol és mennyiért csinálják meg azt nekem vajon, hogy ebből a kormányból vágnak 8-8 centit jobbról és balról is?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fungeld
aktív tag
válasz venember83 #17753 üzenetére
Szvsz vagy elírta vagy lopott vagy direkt kevesebbet írt az árhoz, hogy többen nézzék.
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
TripleB
senior tag
válasz venember83 #17750 üzenetére
Esélye sincs a dioptriás keretnek lerázódnia, mert két kis fül tartja oda a keretet a orrnyeregnél lévő részhez. Kb olyan megoldás, mint a fékvezeték-rögzítő. Volt bsg20-am és egy utcai stílusú bsg19. A szempilláim hozzáértek az optikai kerethez, talán ennyi a negatívum.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #17757 üzenetére
Váltó? Milyen váltó Single speed lesz Amúgy nem lesz kevés, próbáltam, városban nagyon érzem, így pont jó. De 73-nál tartok az építéssel, és még nincs összerakva, valahol, valamit csiszolnom kell, mert ez így nem lesz jó. Összerakással együtt szerettem volna 65-ből kihozni. Annyi könnyítés van, hogy a kerekeket nem kell fűzni. Nem tudom hogy legyek okos Most elvileg találtam egy szétrobbantott új Csepel Royalt, abból megpróbálom gazdaságosan kinyerni az alkatrészeket, ma beszéltem kétszer is a sráccal, nagyon rendes. Holnap térünk vissza a részletekre, remélem jó sok alkatrész maradt.
A Csepel Royal vázból kiszedett villa/monoblokk/kormánycsapágy vajon jó a Mongoose Maurice vázba? Ezt hogy tudnám kideríteni? Elég fontos lenne, az ár miatt.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TripleB
senior tag
válasz venember83 #17757 üzenetére
Igazán nincs mit.
Hétvégén én voltam az egyik kerékpárbeállításos a beingaexpo-n. Már csak a speeder-re kellene adaptálni a méreteket.
Hoffman, vasfűrész, sarokcsiszoló vagy csővágó a megoldás. :-)
[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
TripleB
senior tag
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #17753 üzenetére
szerintem ezért ilyen olcsó
3. képet nézd a vázat.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
dqdb:
ohh
Amúgy az a 45 cm-es váz nem magas embereknek lett kitalálva. Azt is nézze akit érdekel.[ Szerkesztve ]
undefined
-
csabi94
őstag
válasz Doki-HUN1978 #17752 üzenetére
Szoktunk, bár idén még nem voltam. ->majd holnap!
(#17748) Vasinger!: mikor tudod tesztelni, hogy milyen menet közben? Engem már kezd érdekelni, ilyen áron eléggé jó vétel! Talán jobb mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #17765 üzenetére
művészetté fejlesztette a null-kezezést
amúgy a hátnak sokkal kényelmesebb úgy menni.
sokat tolom én is így, legextrémebb az volt, mikor le kellett vennem menet közebn a hátizsákomat, (súlypont ki) kizipzározni, kivenni PZS-z, vissza zipzár, visszavenni, súlypont megint szevasz ... csak kényelmi okokból nullkezezekpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz csabi94 #17772 üzenetére
Sajnos én is csak vakon tudtam venni, teljesen be van csomagolva, így is csak kettő volt összesen, így lecsaptam rá, nem hezitáltam, mondván a puding próbája az evés.
Magán a szemüvegen látni, hogy nem prémium minőség, de amire nekem kell, arra jó. A lencse cserélés eléggé nehézkes, ez egyrészt hátrány, másrészt meg előny, mert az hót ziher, hogy nem fog kiesni, mint a fél-keretes megoldásokból.
Ár/érték arányban kiemelkedő, de nem kell csodát várni ennyiért
-
rétisün
veterán
válasz Vasinger! #17773 üzenetére
"nem fog kiesni, mint a fél-keretes megoldásokból."
nekem volt BB-m is, most egy shimano van, de még egyikből sem esett ki a lencse igaz, én csak a szép sima(? ) aszfalton megyek, de valahogy terepen sem bírom elképzelni, hogy kiesne a lencse.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz rétisün #17774 üzenetére
Én hiszek Neked, de ha mérnök szemmel nézi az ember (nem, nem vagyok mérnök), akkor azért ha a lencsét a keret teljesen körülveszi, vagy csak félig és csal egy helyen van igazán csak beakasztva, akkor a teljes keretes megoldás tűnik biztosabbnak.
Én csak józan paraszti ésszel gondoltam azt, hogy a félkeretes megoldások nem nyújtanak kellő fogást a lencsének főleg rázósabb terepen. Ezek szerint lehet, hogy tévedek, de sok helyen olvastam neten ilyen sztorikat ahogy most nézelődtem. -
rétisün
veterán
válasz Vasinger! #17775 üzenetére
"a teljes keretes megoldás tűnik biztosabbnak."
ebben kétségkívül igazad van. akkor inkább úgy fogalmazok, hogy nálam még nem esett ki egy lencse sem, és nem is hallottam ilyenről, de ha olvastál ilyenről, akkor mégis csak előfordul.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #17769 üzenetére
amióta feltettem a "lada-níva" gumikat, azóta én is kevesebbet szoktam, mert olyan mintha bedőléskor adott fok után egy éles váltás lenne, nem olyan könnyen irányítható mint egy utcai gumi ... nehezen jön vissza a kanyarból. (:
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Vasinger! #17775 üzenetére
Én sose vennék keretes szemüveget..
Ez hogy kieshet a nem keretesből a lencse... max valami kínai sz@rnál.. Vagy amit valami kretén tervezett dísznek a polcra.
Rudy Prjectemet megkockáztatom hogy ha széttaposnám a földön hogy ripityomra törik, akkor se engedné el a lencsét, olyan brutálisan fogja.
De a régi gyenge shimano szemüvegemből sem jött ki soha, pedig azzal sokat buktam, 40 el is. Volt hogy 5 méterre találtam meg tőlem a betonon, és benne volt a lencse... pedig az az egész szemüveg egy vékony műanyag izé. -
superecneB
őstag
Milyen biztosítást ajánlanátok?
Esetleg van már olyan cég ami vállal lopásra biztosítást?
-
dqdb
nagyúr
válasz superecneB #17781 üzenetére
Ha nincsen semmilyen biztosításod, akkor lépjél be a Magyar Kerékpárosklubba, és lesz felelősségbiztosításod, de ez lopásra nem vonatkozik, csak az általad okozott kárt téríti meg helyetted.
Ha van lakásbiztosításod, akkor nézd meg a feltételeit, az enyém például tartalmaz felelősségbiztosítás részt, ami bringázás közben érvényes (ezért aztán nem is hosszabbítottam meg a tagságomat az MK-ban). A lakásbiztosítás szintén tartalmazhat olyan részt, ami lakáson kívül tárolt ingóság lopására vonatkozik, bár ez utóbbi nagyon korlátozott érvényességű és értékű szokott lenni.
Fontos: a lakásbiztosítás alapból nem vonatkozik a tárolókból történő lopásra, és a társasház biztosítása sem terjed ki erre.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
superecneB
őstag
Értem. Ha autós elüt/lekoccol stb. akkor az autós biztosítója fizeti az anyagi károkat, tehát ha a KRESZ-t betartottam akkor ebből gond nem lehet (nyilván rendőrt hívnék)
A felelősségbiztosítás az ha jól értelmezem az lenne, ha elkapnám egy autó visszapillantóját, akkor a biztosítom fizetne az autó tulajdonosának. (?)A nagyon korlátozott érték az körülbelül mit takarna?
Ez a lakáson kívüli mondjuk az egyetemen történő biciklitárolónál lelakatolásra kerülő bicajra nem is érvényes ugye? Konkrétan erre nincs külön biztosítás?
-
rii
nagyúr
tárcsánál, kerékcserénél ti a tárcsát állítjátok utána, vagy a kereket lövitek be úgy, hogy megint jó legyen?
mi van ha kerékcsere után súrol, hozzáér?
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Srácok, egy másik barátom is szeretne valamilyen bringát 170-180k környékén, hirtelen ezt kettőt néztem:
01 Cube Cube Aim Disc 18"
02 Merida Matts TFS 100-DEgyébként tök komoly, h tavaly ősszel a másik haver 200-ért egy 700D felszereltségű Merida-t tudott venni, most meg kb. ugyanaz lenne vagy 280-300k 2012-es modellből.
Köszi a tippeket!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #17787 üzenetére
Itt a másik véglet: [link]
-
DemonDani
addikt
ezen már csak 0,8kgos pókhálós váz segítene
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Cathfaern
nagyúr
Először azt hittem valami batár nagy / masszív telót fogsz linkelni... szóval kicsit meglepődtem
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz venember83 #17788 üzenetére
Kíváncsi lennék 3-4 hordóval 40km/h-ról mennyi lehet a fékút.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
DemonDani
addikt
válasz venember83 #17791 üzenetére
ó jaj én kérek elnézést
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
rétisün
veterán
az enyémből kijönne kettő ilyen, és még maradna is belőle (súlyra értem)
amúgy nekem bejön ez a minimalista matt dizájn.
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
válasz superecneB #17781 üzenetére
Nem életbiztosításról van szó ugye?
-
superecneB
őstag
válasz csabi94 #17797 üzenetére
Nem. A kerékpárra tervezek biztosítást kötni, amennyiben érdemes/van lehetőség/esetleg lopás ellen véd, bár sehol nem hagyom ott szinte a bringám, és elég jó lakatom van, de az ördög sosem alszik... Meg így sem szeretnék járni: [link]
Az ülésemet párszor már meg akarták fújni - hál istennek rákötöttem a lakatra egy kis sodronnyal. -
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest