Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
TripleB
senior tag
válasz zsolt19900 #15523 üzenetére
Először állítsd be a két csavarral a végállásokat, majd a legkisebb lánckerékre váltás után a bowden rögzítőcsavarját old ki. Ezután húzd feszesre a bowdent és folyamatos feszesen tartás mellett húzd meg a csavart.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
fungeld
aktív tag
V-fék tüskére létezik valami kupak vagy valami, ami eltakarja, szebbé teszi?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
greenmukk
tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz greenmukk #15603 üzenetére
Nagyo jó dolog Bár kétlem, hogy ez itthon elterjedne, ha esetleg még a hajlandóság ki is alakulna, az infrastruktúra nem.
Doki-HUN1978:
A dánok mind vasemberek, adnak a térdízületeknek
mod:
Végigolvasva, ezek a dánok nagyon szimpik.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zsolt19900
őstag
válasz TripleB #15601 üzenetére
köszi, de én nem "merek" hozzányúlni, mert még jobban elrontom, és a végén még a szervizig sem tudok elbiciklizni vele
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-
Mewryck
tag
válasz Teasüti #15610 üzenetére
nincs benne rugostag,forgáspont és a nicolai-on kivül nemsok gyártó van,aki dh-s használatra is ad garit a merev vázaira(amik szintén horror árban vannak)
nem erősebbek a merev vázak,csak erösen határolt az a terhelés,amit elbirnak,a vasággyal 50kg-os emberek alatt sokat kibirnak(rugalmas az anyag),de egy megtermett ember bizony könnyen hazavágja őket(reped,törik)szegény ember dh-váza a polarx,umf hardy,kona stuff-scrap-shred és társai
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mewryck #15611 üzenetére
és egy főként xc-re, de néha lejtőzésre, néha göröngyös és durva útra mi az az értékhatár, amiért már hosszú éveken át szolgáló gépet kapok? gondolom ez még nagyon nem a 100 ezres kategória.
és ti hova tennétek a voksotokat, használt fully, vagy ugyanannyiért új merev? -
venember83
nagyúr
Micsoda vételek vannak mostanság: százhetvenért össztelós Kona Fox rugózó elemekkel, XT hajtással, Juicy 7 fékekkel, Mavic XM819-es kerekekkel, X0-X9 váltással usw. Tuti, hogy kicsit rendbe kell szedni, de akkor is... Kár, hogy 19 colosként óriási énnékem.
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #15612 üzenetére
használt fully, vagy ugyanannyiért új merev?
Használt merev Komolyabban: ez az ártól függ. Ha azt mondod, hogy maximum 150-200e, akkor használt merev. Ha azt mondod, hogy 300-350e maximum, akkor egy alig használt fully a jó választás. Ha meg azt mondod, hogy 500e, akkor visszakérdezek, hogy miért kérdezgetsz itt hülyeségeket, vedd meg az új fullytTripleB: tudom, csak a te válaszodra rímelve akartam feltenni a kérdést
venember83: a leharcoltság mértéke kérdéses, de ennyiért tényleg jó vételnek tűnik. A tulajdonos eladni szeretne és azt nagyon gyorsan, nem hirdetni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Manitou
veterán
válasz venember83 #15614 üzenetére
Veszélyes dolog az apróban nézelődni
Tényleg jó áron van.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
kerékpár pontos részeit leíró/bemutató weboldal van?
olyan "mélységig", hogy mi az a fejcsapágy pl.? (headset?)[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #15604 üzenetére
mint az "óvatosabbik oldal" képvisselőjét kérdeznélek, hogy szerinted van valami szabály, hogy
0 fokig
-5 fokig
-10 fokigkva-ra beöltözve, hány percig (20-40-60-90) lehet biztnságosan kint tekerni?
én 5 fokig:
1 hosszú jégerasló
1 hosszú futónadrág
1 nyári térdgatya
3 póló, 2 pulóver, sál.
(sapka opcionális, hangulatfüggő)
így akár 3-4 órát is elvagyok kintpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
zsolt19900
őstag
szerintetek hogy érdemes vásárolni fék+váltókar együttest, úgy, hogy mint fékváltókar egybe van a két rész, vagy pedig külön a fékkarokat és külön a "pöccintős" váltókarokat megvenni.
gondolok itt későbbi cserére, ha kikopik, lötyögne a fék, és a váltó még jó, akkor az egészet cserélni kell ha egybe veszem, ha nem egyben akkor, pedig ez kivédhető, de akkor picit költségesebb, de viszont ott van a másik oldal, hogy annyira nem használnám agyon, hogy olyan gyorsan kikopna.
az egyszerű ezt a típust néztem szerintetek ez átlagos felhasználásra elengednő
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
szki
őstag
válasz greenmukk #15603 üzenetére
Most mit mondjak erre? Rétisünnel fejenként 12 dánnal érünk fel. Szóval a dánok messze le vannak pipálva minden szinten!
Ma kaptam brutális szembeszelet ebéd után, de felfogtam izomnövelő edzésnek Éjjel hazafelé meg sehol a hátszél, és egész kellemes -4 C fok volt.
(#15599) Djuree Az eszkimók persze nem is léteznek, mert nincs is tüdejük...
(#15618) rii : kihagytad a szelet, és menetszelet, mint lényeges összetevőt az egyenletből! Olyat fórumtársat kérdezel, aki nem is teker télen...
Én havi 60-70 órát(!) tekertem október-november-decemberben. Ennek felét éjjel(!) Így tudom, hogyan öltözzek fel. De másnak nem válna be, mert nagyon egyénfüggő az öltözködés. Kiváló keringéssel bármi lehetséges.
Amúgy a sapka a legfontosabb -
Doki-HUN1978
senior tag
Nincs erre semmiféle szabály, abszolút ki kell tapasztalni.
Mindenkinek más a hőérzete és nem melegszünk ki egyformán.Ha mozogsz, nem kell sok cucc, de azok jó minőségűek legyenek!
szki: Az elfelejtetted, hogy a dánoknál nyáron van -4 fok.
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
amargo
addikt
"A neoprén zokni most már kijelenthető, hogy teljes kudarc, kevés a lábujjaknál: vékony bringás zokni + normál zokni + neoprén zokni trióban sem bírtam volna érzésre 20 km-nél többet, ennél két normál zoknival is többet értem volna."
Komolyan nem értem, nekem van pár gyapjú zoknim, ilyenkor azt veszem fel - csak egyet. Bár fent kell már a kamásli, de itt a városban bőven elegendő, néha meg is izzad a lábam. Igaz nem nyári SPD-m van - Taho -, bár biztos jó lehet egy erre dedikált kifejezetten téli SPD
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
dqdb
nagyúr
válasz amargo #15624 üzenetére
Igaz nem nyári SPD-m van - Taho -,
Szintén zenész, emlékeim szerint még színre is megegyeznek Nekem a Taho nyárinak számít, mert nyáron is lehet használni a szellőzése miatt.Komolyan nem értem, nekem van pár gyapjú zoknim, ilyenkor azt veszem fel - csak egyet. Bár fent kell már a kamásli, de itt a városban bőven elegendő, néha meg is izzad a lábam.
A kamásli nekem nem opció, induláskor és érkezéskor is kell aszfalton/kövön sétálni, pillanatok alatt szétkopna. Egyedül a lábujjaim fáznak, ha ott jobban szigetelne a cipő, akkor elég lenne bele egy vastagabb zokni is (volt, amikor elfelejtettem a második réteget felvenni). Érdekes módon nekem csak itt fázik a lábam, a talpamnál az SPD stopli helyén nem jön be a hideg, szki pedig erre panaszkodott.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fpeter07
veterán
válasz lorcsi #15573 üzenetére
Általában a lábujjaimmal együtt kezd el szépen lefagyni a kezem is. Milyen szerencsés vagy, hogy beleizzad a kezed. Nekem a fülem sosem szokott lefagyni. Az mondjuk jóval kellemetlenebb, hogy ha a hidegről bejövők a melegre, az arcom nem tud alkalmazkodni. Lehet én is a sálas megoldást fogom választani. Ja igen és mivel visszatért a télies idő, szigorúan rövidtávon.
Most is itthon csücsülök megbetegedve.
(#15575) szki: 1-2 fokos vizet én képtelen lennék meginni. 10 fokos víz már torokgyulladást okozott. Azóta maximum nehezéknek van a kulacsa a bringán.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
-
dudi6
senior tag
Ez a 2 bicó ér 150-t?
-
Xantomas
őstag
Decathlon szélálló kamásli, befújva impregnálóval, Decathlonos SPD cipő (guruló kockák egyen cipő) + hosszú, vastag túra pamutzokni + vékony nyári titokzokni.
Ebben tökéletesen elvagyok, és nem fáznak a lábujjaim.A cipő talpán, az stopli felett, és a belső talp alatt pedig egy Powertape réteg az SPD stopli fém felfogatása felett, hogy ne jöjjön be ott semmi se.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
zsolt19900
őstag
elvittem a biciklit egy szakemberhez, azt mondta, hogy a hátsó váltó ami rajta van 6/7 sebességes, a fogaskerék pedig 8 tárcsás, pedig -igaz nem mostanában- ő maga tette rá azt a váltót, kérdezem én -persze cinikusan- miért?
és kérdezem tőletek, hogy ezzel tényleg olyan komoly gondok lehetnek, mint amit ő felvázolt nekem, hogy gyorsabban kopik a fogaskoszorú és a lánc is elszakadhat, elnyíródhat
és mindenképpen vegyek rá egy nyolcas fokozatú váltót
hozzáteszem, mind a nyolc fokozatba elviszi a láncot a váltó
-
rétisün
veterán
válasz Doki-HUN1978 #15633 üzenetére
azt írták (lehet, hogy egy másik, régebben linkelt cikkben volt) hogy a dánok átlagosan 1000 km-t bicajoznak évente. mi csak ebből számoltunk....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hoffman_
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #15636 üzenetére
szki és rétisün se azt mondta, hogy az egész ország olyan atléta, mint ők Az mondjuk szép is lenne, megoldódna a benzinprobléma. Mondjuk akkor tuti csinálnának valami kerékpáradót
mod:
Amúgy jogos, nyilván vannak szuper-tekerők ott is.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
mennyi lehet a mo-i átlag?
vagy a bp-i?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hoffman_
nagyúr
[link] - kap egy hófehér Recon-t, idővel egy XT féket, és köszöntem, több nem is kell, nagyon jó vétel! Még alku nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fpeter07 #15639 üzenetére
Az április-december időszakban részemről 2382 km-nyi táv és 16657 m szint. Egyik sem túl nagy érték 8 hónapra, meglátszik rajta, hogy augusztus-szeptemberben nem volt túl sok szabadidőm ()/kedvem () bringázni.
Április óta van olyan órám, ami nemcsak kormánydíszként szolgál, hanem működik is, az előtte lévő időszakot megbecsülni sem tudom.
hoffman_: a teló nagyon nem illik a képbe, nem ehhez a felszereltséghez való. Még a fék húzza kicsit lefelé az átlagot, egy jobb állapotú Recon-Reba-SID beépítésével korrekt bringát lehet belőle kihozni. Az árat illetően én alkudnék, nem rossz, de egy tízessel olcsóbban lenne jó vétel.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Misály
addikt
Sziasztok,
Hosszas kihagyas utan vegre ujra lesz bringam erre itt a hideg
Mivel a gep hasznalt kene valami olyan hely ahol jol generaloznak ( oreg darab egy 2005-os Trek Session 77 amin latszolag csak a csavarok rozsdasak ) -
Mewryck
tag
válasz zsolt19900 #15634 üzenetére
a hátso váltokat általában rá lehet birni +1 fokozatra(6/7->8;8->9,ezeket probáltam eddig,hiba nélkül hosszu távon müködnek)
ha hiba nélkül müködik a váltás,akkor csak annyira koptatja,nyirja a láncot mint egy másik 8as váltó;ha valami nem stimmelne a váltás terén,hajtás-váltás közben éreznéd,hogy nem fut simán a lánc,darabos a hajtás és a váltás,váltás közben sokat"gondolkodik",felkaphatja a láncot is, stb stb-ha ezek nincsennek,én rajtahagynám,aztán ha elkopott a sor+lánc,akkor talán váltocsere
elsö váltóra mit mondott a "szaki"?
Teasüti: kb 150-200k-ra gondolj,egy jo hosszu életű xc bicajra,ami lehet h nem egy sulybajnok,de van benne annyi tartalék,hogy kiszolgáljon egészen sokáig
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
-
zsolt19900
őstag
válasz Mewryck #15646 üzenetére
első váltóra azt, hogy megoldható, picit tekergettem a low csavaron, majdnem tövig betekertem és levitte 1be, de a bowden laza maradt, de megoldják nekem elméletileg
a hátsóval meg olyan szemrevételezési gond van, hogy az az L alakú szára ami legközelebb van a földhöz, szemből nézve eláll a lánc síkjától, ez nagy gond? szóval nem párhuzamos a felső lánccal, hanem egy nagyon picit, de jól láthatóan kiáll a keréktől elfelé
és még azt vettem észre, hogy ha tekerem (első kerék nincs rajta, így csak kézbe fogva tudom tekerni) darabos picit a lánc, lehet hallani meg picit érezni is, hogy darál, de egy nagyon picit, ez lehet a váltó beállítás hibája, vagy ez tuti, hogy a nem odaillő váltó okozta dolog
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest