Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz fungeld #15198 üzenetére
Így van motoros,de kerékpározáshoz is kiváló.
Melózni járok benne elsősorban és farmert húzok rá. Bringás gatyában -gyanítom - egy kicsit hülyén nézne ki a vastagsága miatt. Farmer alatt nem látszik.
(bár ha a védelem előrébb való mint a megjelenés, akkor nyugodtan lehet hordani a bicajos naci fölött is)-5 ill. -7 fok volt idáig a leghidegebb, de melegen tartotta benne a térdet.
Akár le is guggolhatsz benne, bár akkor már a hajlatban nyomja a lábad.10 fok alatt el sem indulok nélküle, nem kell, hogy ízületes legyen a térdem néhány év múlva.
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Doki-HUN1978 #15202 üzenetére
Urak!
Ajánljatok kérlek valami jó meleg téli kesztyűt bringázáshoz.
Jelenleg Crane márkájút használok ami -ugyan nem rossz de- 0 fok alatt kihűlnek benne az ujjaim.
A Sixsixone Storm-járól olvastam jókat, viszont azt jelenleg nem lehet kapni.Tudnátok ajánlani esetleg valami alternatívát? (lényeg,hogy meleg legyen és természetesen ne síkesztyű )
Kösz: Doki
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Doki-HUN1978 #15203 üzenetére
igaz, én az idén (ezen a télen) talán egyszer mentem tényleg mínuszban (ráfagyott a víz a kulacs oldalára ) de 1-2-3 fokban rendszeresen, 2-3 órákat. úgy vettem észre, nem igazán kell (nekem lgalábbis) kifejezetten téli, meleg kesztyű, mert 10 perc után egy mezei, szélálló, belül vékony thermos kesztyűben sem fázik a kezem, sőt esetenként bele is izzad....
a túl meleg kesztyűben egy idő után beleizzad, és vizes lesz a kezed, és ha nem tényleg szélálló a kesztyű, átfúj rajta a szél, és megint csak fázni fog a kezed..
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szki
őstag
Idehaza november-decemberben én bicajoztam a legtöbbet éjjel, és hidegben országúton (tehát volt menetszél, és nem hegyi döcögés). Nekem bevált az Aldis Inoc síkesztyű (4000 Ft volt). -7,4 C fokban használtam leghidegebb időben 90 perces tekerésnél. De legutóbb hétvégén egész napos tekeréseknél se volt gond átlag +3 C fokban. Persze ilyen hosszú úton a kezem beleizzadt, és ha levettem, majd újra feltettem, akkor pár percig hideg volt.
Szerintem hosszabb útra kell pótkesztyű
Neked kell kikísérletezni, mi is a megfelelő a kezedre![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
most rendeltem rogelli-től egy full extrás softshell bringás téli kesztyűt a kantáros gatyóm mellé (köszi dqdb!), jövő héten hozzák.
-5 és +10 °C közt ajánlott a leírása szerint, írhatok róla pár sort, ha gondolod. kb akkor úgyis jönnek a mínuszok.szerk: bazz, össze se merem adni, h mennyit költöttem téli ruházatra.
termo középső pulcsim még mindig nincs... egyedül hervisben láttam szűk szabású termo hosszú ujjú aláöltözőt (dzseki alá), de egyrészt túl vékonynak ítéltem meg - két réteggel lennék elégedett belőle -, másrészt tízezerért pont nem kell.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Teasüti #15206 üzenetére
" bazz, össze se merem adni, h mennyit költöttem téli
ruházatra"majd jövőre számold, mennyid megmarad, mert akkor már nem kell ruházatra költeni....
nekm softshell dzseki alá elég egy rövid- és egy hosszúujjú technikai póló. egy thermo aláöltöző (ha még befèrne ) már tuti sok lenne. próbáld meg, tényleg annyira be kell öltözni? elég kellemetlen átizzadt ruhában bicajozni ilyen hidegben.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szki
őstag
Tudom ajánlani a használtruha kereskedéseket. Tizedáron juthatsz frankó cuccokhoz. Persze ki kell fogni. Ettől függetlenül én is egy fél bicaj árát elköltöttem téli beszerzésekben. De mondhatom, hogy megvan a tökéletes összeállítás -10 C fokig, és csak a szembeszél, és tükörjég lassíthat le. Eső, hideg, sötétség, távolság nem akadály
-
Teasüti
nagyúr
valójában csak olyasmiket vettem, amit nem kapni használt üzletben.
viszont pólókat ki lehet ott fogni, de szinte semmi mást.
mindenből csak egy van, mezt leszámítva.jelenleg így öltözködöm a hidegekben: mez, két db hosszú ujjú pamut póló, softshell dzseki.
ebben nem fázom. viszont a két pamut pólót szívesen cserélném egy könnyű testhez álló polár pulcsira. a könyököm néha fázik a pólók alatt...(#15208) rétisün
tecnikai alatt sima műszálast értesz, ugye?
vagy ha ilyen réteges aláöltözőről van szó, aminek a belső oldalán polár van?
hőszigetelt?[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
fpeter07
veterán
Kimondottan téli bringás kesztyűk közül csak a Kellys Frostyt ismerem, de nincs róla tapasztalatom, csak hallottam róla.
-
rétisün
veterán
válasz Teasüti #15210 üzenetére
nem műszálas, de ahhoz hasonlós speckó anyag, ami kivezeti az izzadságot a bőrödről.
a pamutpóló a legrosszabb választás, átizzadod, és onnantól tekerhetsz vizes cuccban.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Djuree
félisten
add össze nyugodtan. szted én mennyit: 1. futóruhák (téli-nyári) 2. kendo ruha 3. motoros ruhák (téli-nyári) 4. kosaras ruhák 5. bicós ruhák XDD több sport cuccom van mint sima ruhám muter mindig kérdezi hány féle ruhát kell még mosnia sztem vagy 200k benne van ezekben.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Teasüti
nagyúr
válasz Djuree #15216 üzenetére
Egy jó motoros öltözék önmagában kitesz ennyit, amit mondtál.
Még egész olcsón megúsztad mindezt.
Ezek szerint csak én vagyok ilyen sznob, h csak a biciklis ruházati kiegészítőim tesznek ki úgy 75 ezret +posta. És akkor váltócuccok még nincsenek is mezeken kívül, meg hiányos még a repertoár.Bmeg legközelebb már bringára szeretném költeni a vagyonom...
Bár egy fivefingers futócipőre már egy éve csorog a nyálam. (csak ezért felutazni Pestre... megint a régi lemez. )
Amúgy futóruha miben különbözik a bringástól? Cipőt leszámítva. -
csabi94
őstag
válasz Teasüti #15217 üzenetére
Nekem még nincs túl sok ruhám bicózáshoz, de azért egy-két bicós ruha, mez már van, és alig adtam ki rá pár ezer Ft-ot, mert turkából vettem a cuccokat.
Szerintem tökre megéri, egész jó dolgokat ki lehet fogni.szerk.: a cípőmet újonnan vettem, de csak azt eddig
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz Teasüti #15219 üzenetére
Én egy 10 ezer fős kisvárosban is találok cuccokat. Pécs meg elég nagy város. Másik használtruha boltot is meg kell nézni! Én futódzsekit vettem pár hete 1290 Ft-ért. De haver nyáron spd cipőt vett 1000 Ft-ért. Én meg akkor mezeket 600-ért, stb. Volt nagyon frankó bicajos nadrág is, de a combomra nem jött fel Nem rég téli bicajos dzsekit is láttam 2000-ért, de egy se volt a méretem. Ki kell fogni...
Persze új cuccokra is költöttem szépen. SPD cipő 20eFt volt... -
szki
őstag
válasz Teasüti #15222 üzenetére
Fel voltak akasztva a dzsekik, míg a cipők polcon. A mezek, nadrágok kis konténerben. A szó szerinti turkálás nem akadály. Voltam én már katona is (ott kellett aztán sokat turkálni a megfelelő ruhákért).
De a Decathlont is fel szoktam "túrni" Zeg.-en. Direkt írtam Decát példának, hogy húzzalak vele, hisz Pécsen nincsRétisün: Ja, a sárga trikóm onnan van! De a naci Decás volt. A cipő meg szandál volt a korábbi melómból
-
rétisün
veterán
igen, arra gondoltam.....asszem az elastic is csinál ilyen felsőt.
decathlonban egyébként vannak jó cuccok, elég ha a mostani téli bicajosdzsekimet hozom fel példának.
most jut eszembe, amikor 3(?) éve a féligsikerült balaton-körön voltam, egy ilyesmi széldzsekit kaptam kölcsön az útra.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Na jó éjszakát mindenkinek! -
venember83
nagyúr
Nagyon jó vétel 170-175 centi magas bringásoknak: [link]!
-
Djuree
félisten
válasz Teasüti #15217 üzenetére
hát a futóruha is eléggé hasonló. sztem kompatibilis is lehet. a felső gondolom jó (eléggé passzos cucc kell, mert kidörzsöli a mellbimbaját az embernek és az szar ), az alsó nemtudom, elvileg oda van írva a futóscuccomhoz hogy bicajhoz nem lehet használni. de gyanítom csak azért hogy azt is vegyél jó pénzért külön
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
rétisün
veterán
válasz Djuree #15229 üzenetére
a felsőnél nem lehet sok különbség (talán a téli bringásdzsekiknél fontosabb a szélállóság). a bringás nadrág (általában) betétes, a futós meg nem, persze egy kényelmes nyereggel nem feltétlenül kell betétes naci.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #15228 üzenetére
Én ezzel is beérném. Egy pillanatra el is gondolkoztam rajta.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #15233 üzenetére
Ja. Bár merevet úgyse veszek valószínűleg.
Nekem EZ se lenne rossz vétel jelenleg. Átpakolnám a cuccokat és kész. Vagy ebbe nem passzol a villám? Nem vagyok képben jelenleg ezekkel az újfajta fejcsövekkel, csapágyakkal. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #15235 üzenetére
Sejtettem de mind1 is, mert úgysem akarom most megvenni...
-
runner 125
nagyúr
válasz venember83 #15235 üzenetére
Jaja, tuti van "átalakítós" csapágy, amivel a régebbi villákat is be lehet tolni gond nélkül.
Tamoo
Pedig ez egy elég zsír váz, ráadásul szerintem az ára is jó.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz runner 125 #15237 üzenetére
Nem vagyok egy Merida rajongó, de ez mondjuk tetszik nekem is. Viszont nem vagyok az "átalakítgatós" megoldások híve ilyen téren. Na meg ha egyszer rászánom a lóvét újra, akkor lehet inkább komplett bringa lesz, mert jobban szeretnék inkább átütős első telót, meg lehet a 140-es rugóutat se vetném meg és ahhoz már egyébként is kevés a mostani
-
runner 125
nagyúr
Hjah, értem én. ..én sem építgettem, hanem inkább kompletten vettem és alakítgatom szépen lassan magamhoz.
Egyébként van a Merida-nak az eggyel durvább - elvileg már enduró kategóriás - váza, ami hátul is 150mm-t mozog, One-five néven fut, viszont olyan ronda megoldást / geometriát én még nem láttam bringán, ahogy az kinéz. Katt.
..értem én, h meg kellett oldani a merevséget, de könyörgöm - így?! Tök az jön le róla, mintha egy törött vázat valaki otthon megtákolt volna.
Így oldalról még hagyján, de kicsit oldalsó nézetből még jobban látszik, valami borzasztó de tényleg."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
venember83
nagyúr
válasz runner 125 #15239 üzenetére
Nem csak merevség kérdése, valahova tenni kellett az első váltót is.
-
Muton
addikt
A DealExtreme megint hozta a formáját, egy november 7-én rendelt cuccot ma sikeresen kézbesítették. Gondolom gyalog hozták
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Teasüti
nagyúr
válasz runner 125 #15239 üzenetére
én elfogadnám, méla undorral.
-
Xantomas
őstag
Nekem meg dobtak rá, egy nincs raktáron, elfogyottat, meg egy cancelt, de a pénz se paypalra nem került vissza, se a store creditbe.
Akivel beszéltem, az azt mondta, hogy fennakadások vannak, természetesen látja a rendszerbe, hogy nem kaptam vissza a lóvét, várjak a soromra. 1-2 hét."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Muton
addikt
válasz Xantomas #15244 üzenetére
Ja, nekem is úgy kezdődött, h várunk a beszállítóra. mondjuk 2 hetet Aztán kiírta, hogy csomagolják: 1 hét (LOL), majd megint várunk beszállítóra , majd csomagolás - split, majd csomag első fele (persze nem írták, hogy mit tartalmaz) posta, rá egy-két nappal: csomagolás (másik rész), majd posta. Az első csomag megérkezett pár nap alatt (hamarabb, mint hogy kiírták volna, hogy Magyarországra érkezett), a másik, ami vagy két nappal később indult, az meg ma. A problémám ott van, hogy a tracker szerint dec. 13-án a magyarországi elosztóban volt a 2. csomag. És mit csináltak vele eddig????
de akkor még nekem szerencsém volt, nem buktam be semmit sem, csak szóba jött pár kínai és pár magyar postás anyukája
ja, meg kinéztem a fenix pd32-t kirándulós- és bicó lámpának, de azt tuti, hogy normális helyről rendelem, nem fog érdekelni az a +20 dodó postaköltség. dx-ről meg max elemet
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
-
fungeld
aktív tag
Erre valaki? Felniszalagból milyen széles kell bele? 19mm-es vagy inkább picit szélesebb?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone 12 64GB Green GYÁRI FÜGGETLEN - olyan mint az ÚJ - 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iMac 27" 2013vége - bontás
- 27" UltraGear Full HD 165Hz monitor GARANCIÁLIS
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Lenovo P52 WorkStation/15.6"FHD IPS/Core i7-8850H(6mag)/32GB/512GB SSD/Nvidia Quadro P1000 4GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest