-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Elkészült az első adag meleg tej hab nélkül Azért nem adom fel.
#Sysco: az a baj, hogy karral már 200g felett vagy, az eddigi mérlegeim 200g felett már csak 0,5g pontosan mértek. Esetleg megpróbálhatod a kosarat mérni, utólag betenni a karba.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #29288 üzenetére
Simán rámegy a kar, és 2 kg-ig mér 0,1g pontossággal. Ez lesz a te mérleged. Az Ibi karba darálás után azért megnézném azt a lefolyást egy naked karral Meglepődnél.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Esetleg felveheted a listádra a Paljocnál lévő darálót. Az még a követ is viszi . Viccet félretéve, ha paljocnak megfelel, akkor a forumozók nagyon nagy részének szintén jó lesz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A csepptálca a Creminánál is kriminális (bocsánat LOL). mikor hűl a kazán, ha jó a tömítés, felemeli a kart, én meg bekapcsoláskor nem toltam vissza. Mire észbekaptam tele volt a csepptálca, szívószállal szipkáztam ki a kávés vizet, hogy ki tudjam venni. Az elkészül kávék egyébként többnyire jók, a darálóval szenvedek. Annyira picik a fokozatok, hogy 1-2 fokozatot állítani nem érdemes. Azért összeszokunk.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29322 üzenetére
Megnyitottál? Gratula. Sok sikert. Azt azért tudnod kell, hogy a vevőnek mindig igaza van. Tehát a ristrettoba tej kell, és pont. Egy címet küldhetnél, akár privátban is, holnap beugrok egy ristrettora
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29328 üzenetére
Becsapott a környezet, mobilról meg azt sem láttam, hogy ez a Catler szett
Más:
A daráló beállítása még nem az igazi, de kezdem érteni, miért annyira népszerű a Cremina (meg úgy általában a karos kisgépek). Hihetetlenül finom, krémes állagú kávék jönnek le rajta, nem szőkül annyira gyorsan mint a Gaggia, és a korrigálási lehetőség, hogy ha picit durvább a daráló állása a kelleténél, szintén csodás (egy fokozat a Lux-on, a Gaggián már zubogott, itt menthető volt a shot). A túl finom őrleményt nehezebb korrigálni, már sikerült beborítanom a pultot zaccal befulladás után . Sokkal, sokkal megbocsájtóbb a darálási és előkészítési hibákkal mint a Gaggia. Az orphanos hőmérő csík meg számomra nélkülözhetetlen.
Amit viszont nem értek, hogy mi kerül ezen újon ennyibe. Gyakolatilag a LM Linea minivel (vagy Dalla Corte super minivel) van egy árban, amikhez képest egyszerű, kicsi, amolyan játékszer, de mégis rohadt jó kávét lehet vele készíteni.
Egyelőre marad[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #29335 üzenetére
Szvsz azért ennyi, mert ennyiért is megveszik. Kultusza van, nem akarnak milliókat eladni, ettől fogva annyit kér érte amennyit nem szégyell . Használtan viszont ok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nekem nagyon kell a Creminához az a hőmérő csík. Nem annyira az abszolút érték miatt (bár a hb grafikonok alapján a bojler hővel egész jól korrelál), hanem a reprodukálhatóság miatt. Ahogy pid-el sem egyből találod el az optimális értéket, úgy itt is kell pár shot (és vsz több lesz a nem optimális mint egy pides gépen) de cserébe mint írtam nagyon megbocsátó az egyéb hibákkal (pl nem kell szitálnom, hogy naked karral ne spricceljen, pedig visszakerült a pultra az Imat is átmenetileg).
Nekem sem ez volt a célkeresztben, hanem a Londinium. De az rugós volta miatt állandó erekcióban van, 50cm + a mélysége és 75 cm magas. Ahol nincs felső szekrény ott keskeny a pult, ahol meg elfér a gép ott nem fér el a kar. Így maradt a Cremina, amit egyelőre nem bántam meg. Jobb lett volna a Londinium? Ki tudja? De a Cremina is szuper kávét készít, és negyed órán belül üzemkész. A haver meg nem fossa a jobb kávékat pides gaggián, egyszerűen azért, mert a Gaggia legjobb shotjait verő volt a mai 3 kavéból 2, és a harmadik is átlag feletti volt. A gaggiának kell 5-10 perc, hogy visszamelegedjen , itt elég 2-3 és egy hideg karral visszahűl. Nagyon nem egy kategória a kettő, de árban sem. Ettől még az új ára nagyon sok, de ez általában így van az öröklét számára tervezett dolgokkal.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem volt pavonim, és vsz nem is lesz. De engem szekálhat a gyerek, mert a fej beáll 80 fokra, és nem mozdul. 2 óra alatt sem, és ebben nincs szigetelés. Az alapján meg amit itt írtok a Pavonirol nem egy liga, nagyon nem. Sem az első, sem a második shot. Paljoc Sidamo nem az a csokis vonal, mégis jó lett (na jó, azt épp nem alacsony hőfokon főzik) igaz a CM-re kíváncsi leszek, az a Gaggián nagyon alacsony hőt kért. A mostani Kalmár féle el Salvador szintén nem csokis, mégis nagyon jó lesz. Mondhatni fél kézzel jobb kávét csinálok ezzel, mint a Gaggiával (na jó, ez rossz vicc, de tényleg fel kézzel dolgozok, ugyanis a másik eltört )
S.A.M.U.E.L.- nek van igaza, tudni lehet, hogy Kálmannal ti hol találkoztok. De nem is ez a cél, nem meggyőzni akarjuk itt egymást. Pontosabban szabályozható egy pides gép, ezt nem vitatja senki, de van aki szereti a tökölős dolgokat. Egy rádió vezérelt Casio pontosabb a legjobban beállított mechanikus óránál, és mégis az utóbbi tetszik jobban. Okát nem tudom, kicsit olyan ez mint a szerelem. Egyiknek ez tetszik, másiknak az. De úgy leszólni más barátnőjét, hogy csak hasonló csajjal randiztál, nem elegáns.
Na jó, megyek, mert felmelegedett a fej. Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem Kálmántól van, bár nyilvánvaló, hogy van köze a dologhoz. Amikor pár heteegfogalmazódott bennem a "miért ne legyen egy karos" ötlet, és kérdeztem róla tőle kaptam a legtöbb infót. Sajna a Londinium nem fért el, és az ötletet, hogy legyen neki egy külön asztal nem csak leszavazta az asszony, de észérvekkel is bizonyította, hogy nem jó ötlet. Így szép lassan ráhangolódtam a Creminára, Kálmán meg osszehozott egy eladó darab gazdájával, és a naked kar is tőle van - ez gyönyörű darab, bár olcsónak épp nem mondható.
Ha majd felépülök biztosan csinálok pár kávét mindkettővel, és lesz egy kis Lux vs HG One csata is.
Pavoni esetében nem működik a hideg portafilteres trükk?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #29376 üzenetére
Azt már mondta Ronin is minap, csak az volt fura, hogy amíg Creminára hideg portafiltert javasol mindenki, addig Pavonis körökben a vizes törölköző terjedt el, és mindenki a saját verzióját adja tovább, de mk működik . Kösz
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #29427 üzenetére
Legalább darált Mikor én kaptam a vaniliás/mogyorós szemest (azt tudták, hogy nekem csak szemest LOL) szedhettem szét a darálót, olyan vanília szaga volt mindennek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ügyes bajos dolgaim intézése közben ma a Mester utcában jártam, és mivel valaki itt nem rég ajánlotta (vagy az indexen? Nem tudom) beugrottam a Mester bike+ Coffee Project nevű helyre. Érdekes egy párosítás az biztos. A klausztrofóbiás fórumosok figyelmébe mindenképp merem ajánlani, az egy légtérben lévő bringabolt miatt oriási a hely, de a kávézó rész is tágas. Szendvicseket, bár voltak nem kóstoltam, az espresso viszont nagyon jó volt. Alapvetően gyümölcsös vonal, egy nagyon kellemes pörkölt diós utóízel. Ha valakit nem zavar az új kerékpárguik átható szaga, és a közelben jár, próbálja ki.
Most pedig megnézem Kalmár honlapján, hogy mit kellet volna éreznem .
A kávé El Salvador volt ha jól emlékszem. Egyre több az ilyen fura párosítás (Cut &Coffee, Antiqarium, Mester bike amiket ismerek) de amíg jó a kávé, felőlem jöhet több is.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kisebb a dupla kosár ellenállása (több a lyuk), így többnyire egy picit finomabbra is kell darálni, hogy 30s alatt jöjjön le a dupla adag. Én ki kiserleteztem, hogy hány g kell a szimplába, hogy ne kelljen a darálón állítanom - kényelmes, bár nem mindig ad pptimális eredményt. Bár nálam ritkán készül szimpla
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz prandris #29481 üzenetére
Tedd amit Parci mondott. Esetleg csak átmenetileg 1-2 alkalommal próbáld átszitálni az őrleményt (akár egy A4-es lapra, amiből egyenletesen tudod a szűrőbe önteni).
Ez már az Ascasoval van?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #29489 üzenetére
LOL. A kis "aftermarket" Reneka a kedvencem (volt) nekem is. A Cremina kis kosárkája is jó egyébként, bár ha volna ilyen méretben Reneka lehet megpróbálnám.
A Cremina vízterítése kiváló, még nem tapasztaltam olyan kimosódásokat, amiket többen is említettek a Pavoniknál. A pogi meg olyan száraz, amilyen sosem volt a Gaggiával. Igaz mások az arányai (kisebb atmérő, mélyebb pogi)Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Néha úgy tűnik, hogy ezek a karos gépek más elvek alapján működnek. Látva azt a sárkányos vizet, ami a kar felhúzásakor telibeveri a pogácsát, nem értem, hogy nem fújja szanaszét a pogi tetejét, és hogy nem égeti el a kávét. De a végeredmény ma is jó volt. Ami agyamra megy, hogy naponta tölteni kell a bojlert. Olyan jó volt csak heti 1x gondolni erre a Gaggiánál. Lehet veszek aeropress filtert rá, így egy fejöblítést spórolva csak 2 naponta kell tölteni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #29498 üzenetére
Nem shot előtt öblítettem (olvastam, már hogy nem jó, de értelmét sem látom ezzel vizet pocsékolni, gyors felmelegítésre a kar félig történő felemelését használom, így ezzel nem veszítek vizet), hanem utána, a felsőszűrőre tapadt kávé nagy részét kiválóan lemossa, és ilyenkor dől a víz. Ezen pedig nem tudom mit változtat, hogy van kar bent vagy nincs. Amikor a kar eléggé magasan van, nyit valami lefelé, és el kezd dőlni a sárkányos víz - persze lehet, hogy ha bent van a kávé, akkor először az addig a fejbe bejutott temperált víz éri a kávét, csak ez ellenállás nélkül nem látszik.
Más: olvastam valahol (szerintem pont a HB Temp study part 4-nél), hogy ahhoz, hogy ne egy változó hőprofil legyen, a fejbe bejutott víznek kell 20s. Amit nem értek, hogy ez idő alatt a pogácsa tetejét már éri a víz. Ez nem okozhat gondot? (még nem próbáltam, fél kézzel így is elég érdekes mutatvány a: félig kar felemel - portafilter szorít - kar tovább emel - előáztat -húz)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #29510 üzenetére
Az a baj, a Creminával, hogy annak ellenére mekkora kultuszt tudtak köré építeni, nagyon ritka. Gondoltam már rá, hogy ne itt "eszmecsréljünk", de akkor még ennyit sem tudnának róla, így hátha valaki még kedvet kap hozzá. A korzón még van egy eladó
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #29522 üzenetére
A filmben valóban egy rugós géppel csinálják. A Cremina egy húzással nem ad 30ml-nél több italt, míg az 1:2 aranyhoz is (ami inkább ristretto mint espresso)kell a 36ml ha egy a gyarinál picit nagyobb kosarat használsz (pl Electra). Ilyenkor jól jön a "Fellini" plusz pár mililitere. Szimplánál, vagy 30 ml-ig nem sok értelmét látom, hisz akkor valóban nem nyomod ki a plusz beengedett vizet. Sokat olvasgattam róla (tudom, nem ér fel a tapasztalattal, de majd jön az is) van aki csinálja, mert tetszik az eredmény, vagy kell a plusz térfogat, van aki nem, mert csak szimplázik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #29524 üzenetére
Ha a Pavoni tud 60 ml-es duplát, akkor ízlés kérdése, hogy kell Fellini, vagy nem (azon meg ugye kár vitatkozni). A Creminán "pumpálás nélkül kb 30 ml egy húzás, így ott kell (így vitatkozni rajta megint nem érdemes). Szerény véleményem amit csak igen hiányos olvasmányaimra tudok alapozni, a Pavoni esetében nagy értelme nincs a dolognak, hiszen ha be tudsz szívni a fejbe 60 ml-t, aminek egy részét úgy is kidobod, miért dobnál ki még több meleg vizet?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #29544 üzenetére
No, akkor mint valamilyen szinten "hozzáértő": az azbesztel az égvilágon semmi baj nincs, amíg el nem kezdjük beszuszogni. Évtizedekig jó volt mindenféle szigetelőanyagnak, és az általa okozott mezothelioma nrvű rosszindulatú tumor akkor is ritka volt. Gond akkor van, ha amolyan jó magyar szokás szerint "piszkáljuk", ráadásul mindenféle védőfelszerelés nélkül. Amíg a gép belsejében, sértetlenül elvan, addig az égvilágon semmi baj vele. Amikor javítanád a gépet, na az más történet. Ot mozog, surlódik, óhatatlanul is porzik = nagyon nem jó. Szóval ha majd egyszer szét kell szednem valami miatt, megy az azbeszt is, de addig jól el van zárva. Megszabadulni tőle nem könnyű, de azért van rá lehetőség.
UI: ha időd e ngedi válaszolj majd a PM-re (v. a mailre)
Jobbulást
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Arról írtam, hogy akkor veszélytelen a dolog, ha nem sérült a borítás. Ha mállik, vagy szerelni kell az másik kérdés, ezért is értem meg Fragola azbeszt fóbiáját.
Végezetül meg álljon itt a magyar azbesztmentesítő szövetség elnökének véleménye: "A cementkötéses azbeszttartalmú anyagok, azaz a palatetők, hullámpalák, vízelvezető csövek esetében addig nincs semmi teendőnk, amíg az adott felületek törésmentesen a helyükön maradnak. Probléma csak az anyagok sérülésekor (törés, fúrás stb.) keletkezik, ekkor a lapok eltávolításához, cseréjéhez, szakszerű lerakásához mindenképp hívjunk szakembert."Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz nepszter1 #29560 üzenetére
Tömörítő (tamper) nélkül esélytelen a dolog. Szerezz be egyet minnél előbb, utána ha még lesz kérdés, segítünk. Azt tudod ugye, hogy a gépnek kell kb 30 perc, amíg valóban használható (ez alatt a karnak is a fejen kell lenni).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz nepszter1 #29564 üzenetére
Hogy értékelhető eredményt adjon
Elindul 5 perc után is, mert a boiler vize már meleg, de az út a kávéig még szobahőmérsékletű, és a víz jól lehűl, mire a kávéig ér. Kell neki 20 perc minimum, hogy jó legyen minden, ezt követően kávé darál - kar kivesz - kávé beletölt - tömörít - kar visszatesz - gomb megnyom - kávét megisz - örül
Amíg a fenti felsorolásból 1 dolog is hiányzik, jó kávét ne várj (hiába áll a lánc vastag szemekből, ha a közepéről hiányzik egy egész szem)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz nepszter1 #29588 üzenetére
Mérd le a pumpa hozamát terhelés nélkül ahogy írták. Ha jó a vízhozam, akkor csúnyán befulladt a gép, próbálj több fokozattal durvábbra darálni. Ha a kart ennyire rá kell húznod, hogy ne eresszen el mellette, akkor ki kell cserélni a tömítést, pár száz forintos tétel.
A pumpa ne menjen többet 40-50s-nél egyszerre, mert tönkremegy. Időt mérned kell, magától nem áll le.Nézz utána a wdt-nek (weiss distribution technik): kell hozzá egy levágott aljú yoghurtos pohár, és egy fogpiszkáló, vagy bármi, amivel össze tudod keverni a kávét, a homogénebb elosztás miatt (Kávékalmártól tudsz rendelni mini habverőt, erre a célra mindent ver). Jelen gond megoldásában a wdt nem segít, de a jó kávé elérésében igen.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #29628 üzenetére
Naná, mert a HB és Ábi is más szemmel nézi. Ők azt látják (amit te is írtál) hogy nem gyorsabb/lassabb mint a többi, ugyanolyan jó kávét csinál (nem csoda, ugyanaz az e61 fej van benne), és még olcsóbb is. Te meg azt látod, hogy nem az örökkévalóságnak készült (manapság egyre kevesebb a tartósnak tervezett cucc). És ha realisták akarunk maradni, akkor számít az ár is. Hisz ha pl felébe kerül mint egy új Rocket, akkor még jó vétel is lehet.
Másik véglet pl az új Cremina. Örök élet és még két nap. De meg is kérik az árát. Kell egy egyensúly valahol az ár és a tartósság közt, ami mindenkinek máshol van (pénztárca, életfewlfogás és még sok más függő)Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz nepszter1 #29641 üzenetére
A videón nagyon rángattad, írtam én is, hogy ha azért csinálod, hogy ne folyjon, akkor a kartömítés cserélendő (ha a gépet használtan vetted, akkor erre elég nagy az esély). Ha csak megszokásból húztad rá olyan erősen, akkor ne tedd. Amint érzed, hogy megszorul, jónak kell lenni. Ha nem az, akkor tömítéscsere. Postával együtt is kijön 1500ft-ból egy utángyártott, de érdemes 2-3 db-ot rendelni, fogyóáru.
[ Módosította: Parci ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz Ed_007 #29665 üzenetére
Akkor egy brikkával lehet jobban jártál volna
Érdemes lesz majd megpróbálni néhány sötétebb pörkölésű Paljoc kávét: pl Choco Madness, Spicy Italy, Java Mix. Majd elődöntöd mi jön be jobban. Az a jó a szemes kávéban, hogy rengeteg közül tudsz választani. Szvsz automatába is jobb ha egy olcsóbb (ez még mindig viszonylag drága) de friss pörkölésű kávét választasz (Kávékalmár, Kapucziner, Avx, Monterosa, Pacific Caffé stb)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #29674 üzenetére
Ha főzött az asszony valaha indukcióson soha az életbe nem fog gázzal, vagy kerámialappal főzni (és te sem). Én espressos történetem is az indukciós lappal kezdődött. Azaz a feleségem eltörte az indukciós/kerámialap kombo tűzhelyet, és mivel a kerámialap rész annyira gagyi volt az indukcióshoz képest, az utód már full indukciós lett, így viszont nem ment a brikka. Az ikeás kotyesz meg már nem volt elég jó. Így lett egy éve a Gaggia + Imat, és azóta nincs megállás (azaz remélem a legutóbbi upgrade már végállomás )
Egyetlen dolog amivel nem boldogul az indukciós, az a wok, de elvagyunk nélüle#Ed_007: a brikka csak vicc volt, arra, hogy a kotyogós ízeket keresed, amit soha nem fogsz megtalálni az automatával, de azért jó kávéval etetve az is tud iható kávét főzni (nekem pl a nyáron a brikka csalódás volt, pedig anno több évet használtam). A fém alátéttel meg nekem az a bajom, hogy ha nem igyekszel, túlmelegíti a tűzhelyet, az lekapcsol, a kávé meg nem fő le, inkább szükségmegoldás.
#Prandris: gyakorlatilag bármelyik megteszi. Valaki linkelt egy egész jót egy hete kb, ha megtalálod. Volt fotó is
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A kávéológiáról már végleg kitiltottak, úgy tűnik itt kevésbé érzékenyek. Legalább lenne egy nyílt coming out. De ez így: hmmmm
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz prandris #29702 üzenetére
Az attól függ mivel pörkölték őket villannyal vagy gázzal
Nyugodtan tedd bele, de én várnék vele amíg elfogy a yirga. Egy alapos babtartály mosás, porszívózás és 1-2 duplányi után visszaáll az egyensúly. Az én mogyorós vaníliás kávém után legalábbis így volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #29730 üzenetére
Nem lennék meglepve. Szerelem volt első látásra
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz tariattila #29749 üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy nem a fő csapásirányt követve léptem tovább. Irhattam volna alternatív útvonalat is . Vagy ahogy egyik tanárom mondta: vannak helyek ahol követik a protokollokat, és vannak akik írják őket. Az irásnál nem tartok, de az új páros eléggé nem a kitaposott utat követi. Aztán meglátjuk mi lesz. Az biztos, hogy a kis karos olyan shotokat produkál, hogy eszem eldobom, pedig a daráló még az Imat, úgy kb 2 hétig. Aztán gipsz le, és lehet tekerőlantozni
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Az Orphan honlapról bármikor rendelhetsz, ezen ne múljon. Azt nem tudom, hogy az egyes Lido-k közt van-e lényeges különbség, ami az elkészült italt illeti. Illetve, hogy viszonyulnak a pharoshoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz nepszter1 #29812 üzenetére
Ne már, én meg most vettem új szettet. Szerintem jobb ha mindenki eladja a kávés gépeit, eszközeit, mert ha elfogy a kávé, a gépeket sem veszi meg senki
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ezzel az otthon pörköléssel egy bajom van, azaz csokibombát állítólag viszonylag egyszerű pörkölni, de azt csak néha iszom, úgymond kikapcsolódásnak. A kifinomultabb kávékat meg időbe kerül megtanulni. Akkor már inkább maradok az AVX, Kalmár, Kapucziner, Paljoc vonalon (abc sorrend) sátoros ünnepekre meg ott a CasMo. Olyat mint ezek szilárd meggyőződésem, hogy úgy sem tudnék otthon. De ki tudja mit hoz a jövő. A karossal egyébként is minden barát totál dilisnek néz (és tekerőlantozni még nem is láttak ), ezen rontani már nem tudok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Úgy már látom értelmét (heti pörkölés). De nálunk csak én kávézok, barátoknál Senseo van, vagy szarvasi, amibe a zöld Jacobs a király. Szóval arra a havi fél kilóra tényleg nem éri meg nekem, bár nem kétlem, hogy jó buli. A krónikus időhiányomról meg ne is beszéljünk. A karos lelkivilága, meg egyszerűbb mint a legvadabb álmomban gondoltam. Sokkal könnyebb vele jó kávét készíteni mint a Gaggiával. Ma került elő egy Paljoc Choco M, tudtam, hogy a szokásosnál kevesebb hővel volt jobb, elkúrtam a darálást, majd 2 perc alatt tudtam áttolni a 35g kávét, mégis iható volt. Jó nem volt persze, de ki nem kellett dobni. A nap többi shotján körvonalazódni látszik, hogy ez a kávé szivatni fog, ugyanis a szükséges hőfok, az egyensúlyi fejhő alatt van, így aktívan kell hűteni a fejet, ha több shot megy egymás után. Lesz majd egy hőszigetelő tömítés is, mint az újakban, ami kiküszöböli ezt a hibát. A másik nyűgöm, hogy naponta tölteni kell a bojlert már megoldódott, az aeropress filter használatával, nem kell öblítenem, így elég 3-4 naponta feltöltenem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz mrrr74 #29840 üzenetére
Nálam nincs, és a Babyvel sem volt ilyen gond. A ristretto mennyiség az g-ban mennyit takar? Nálam általában 16g kávé megy a dupla kosárba, és 30-35g kávé készül. Crema dögivel (arabica szinten persze). A hő viszont nagyon sok. Bár a PID érték inkább csak viszonyszám, de szvsz ez a hő sok a Chokonak. Próbálj lemenni 90 fok környékére, akár az alá is. Nálam az egyik legalacsonyabb hőt ez a kávé kérte. Darálni a világosabb pörikhez képest finomabbra kell valamelyest. És egy telefonos video a youtubra pár perc alatt megvan, és többet mond minden szónál.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #29851 üzenetére
Azt hiszem, kinyomtatom, és beteszem a kávés fiókba. Köszönöm
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz mrrr74 #29857 üzenetére
Sajnos a pohár fala miatt a lefolyásból semmit sem látni. Legközelebb próbáld 16-18g-al, és mérd le a mérlegen, mennyi jött le. A cm-nél is jó az 1:2 arány, tehát 36g körül lesz az igazi 18g-ból. És próbáld egy vagy 2 csészébe, hogy lássuk az egérfarkat is. Ízre milyen volt?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Bizony. A CM utoljára a babyn 82-85 fokon volt az igazi. Bróbáltam lemenni 80-ra (csak a hecc kedvéért is) de az már nem volt jó. A Creminával viszont szenvedősebb, de megoldható. A kávé finom nagyon, csak több odafigyelést igényel a gép.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Hát az biztos, hogy nekem sokat segít. Ez nélkül annyi esélyem lenne 2x ugyanolyant húzni, mint szamarat megtalálni a ködben.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Micro Four Thirds
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napvihar miatt akadoznak a SpaceX Starlink műholdak
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Bestbuy játékok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs