-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
excalibur36
senior tag
válasz soldier2 #40171 üzenetére
A "hiba" az, hogy nem épül fel gyorsan a nyomás, már folyik a kávé javában amikor elindul a mutató felfelé, de nem éri el a 9 bárt....
Azzal tudok rosszat csinálni, hogy forró vízre volt állítva a kapcsoló, a pumpát elindítottam, de oldalt a csapot (ami a gőzöléshez van) nem nyitottam ki... persze a pumpa ment, de víz nem tudott kijönni a gőzölő csövén, mert a csapot nem nyitottam ki. Így ment kb. 15-20 mp.-ig...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
mclord
aktív tag
válasz soldier2 #40204 üzenetére
Köszi, a magyar végig olvasva és 3 eszpresszó cikk angol
Ahogy leveszem itt a hőfok kezelés nagyon alacsony rendű (tamper sokkal jobban kiemelt rész), nem gondoltam volna, hogy még az espresso/minifaq -on is csak egy szó esik róla "normal espresso is brewed with 93C water +/- 3C"
Érdekes mennyire más a fontos itt mint a filteresnél
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
noss
csendes tag
-
mclord
aktív tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #40271 üzenetére
Ai ilyen internetes szemét miatt van, hogy a gyanútlan, kezdő hobbisták összevásárolnak mindenféle kacatot.
Pl. a tamperről ezt írja:
" A megfelelő tamper fémből vagy keményfából készül".vagy az őrlőről:
"A megfelelő kávédaráló kúpos őrlőfelületek között, a mákdarálóhoz hasonló elven aprítja egyenletes, pontosan beállítható szemcseméretűre a kávészemeket, ugyanakkor készít kisebb, de nem túlságosan porszerű darabkákat is"és még lehetne sorolni a végtelenségig....
https://caffe35.webnode.hu/
-
looser
addikt
válasz soldier2 #40515 üzenetére
Igen, ez igaz, a darálóról szól, de abból indultam ki, hogy ezt írta: "a főzővel egybeépített változat tetszett meg", vagyis gondoltam, hogy a daráló ugyanaz mindkét esetben (önálló vagy géppel egybeépítve).
Mivel én 50e alatti darálót kerestem, az egyetlen lehetőség ez a legkisebb, legolcsóbb Lelit őrlő lett, amit a fentebb linkelt oldalon lehúznak.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz soldier2 #40548 üzenetére
Pedig ez a hölgy elég sokáig használta, a többiek jellemzően 1-2 hét vagy hónap. De leszállok a témáról, csak hát nyilván az ember körüljárja, megkérdezi, nézelődik, fórumokat olvas, yt videóteszteket néz. Mert hogyan keres az ember? "Terméknév review" a string, mert jellemzően angol nyelven sokkal több találat van. A Coffeegeek-et első helyen hozza legtöbb esetben. A többi nyelvet a remek Google-fordítóba töltöm :-) Így találkoztam azzal is, hogy pl. az Imat Lux vagy 5 néven is létezik.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bbuffy
senior tag
válasz soldier2 #40610 üzenetére
Na jó de ennyire szar sosem volt. Avx ről nem veszek inkabb leszokom. Kalmáré se jött be anno. Paljoc kvt két évig ittam, az jó volt egyébként, 16 a CM meg a többi hiend cucc.
Szóval gene vásárlás lesz....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #40623 üzenetére
"Nagyon jó egyensúlyt talált el a pörkölőmester a savas/édes/csokis triumvirátusban"
na itt tanyázok én is a skálán: legyen csoki (az igazi újhullámosok erre már azt mondják, hogy füstös), ne csak gyümölcs. viszont savak nélkül egy kávé lapos, mint a középkori föld. valamennyi természetes édessége meg bárhol is van a skálán, kell, hogy legyen, az különbözteti meg a jó kioldódást/shotot a rossztól...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40623 üzenetére
Nem mondtam, hogy huuu de kiraly volt, de orulnek ha felenk legalabb ilyen szintu italaokat adnanak.De amugy sokkal szarabbra szamitottam. Lehet amugy azota valtozott benne valami, vagy nem annyira nagyon regi pori.
En soha eletemben nem ittam meg ertelmes kave kinezetu/ allagu/ izu kavet bufeben/ kavezonak mondott kavezoban. Lehet videken nem is fogok.Eleg sok pub-ban,'kavezoba'megfordulok a munkam miatt de mikor azt latom tobb helyen este leorlik a kvt amit masnap 7 azaz hét mp alatt 'lefoznek' a 1.5 millios lamborgini gepen hat nem tudom... Egy jol beallitott akarmilyen kv is jobb lehet mint az a szenny -
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #40644 üzenetére
Hogyan mérted ki a 0.02 mm-t?
Mondjuk az sem mindegy, hogy hol méred 2 századot. Ha a tengely 2 századot üt, akkor az a késen mérve már a négyszerese is lehet.Egyébként ha a gyártó tényleg 5 század pontosságot ígér, akkor elég lazán adja elő. 5 századnál egy olcsó presszó őrlőt már viszek szabályoztatni.
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40687 üzenetére
na ne már!!! én a rome espresszo, kapuciner velencei, alapján számoltam 9g-vel a szimplát, így annyi amit írtam.(nem lagos...) tök mindegy a pod/kapszula is csak 7g.... azért messze nem egy ár arány minőség a legolcsóbb (sz@rabb) pod, kapszula mint ezek a kávék!
Ittam már több helye olcsó podos szegafrédót és társait, hát egy határ szar volt...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40716 üzenetére
Persze a rennie is tok jo. Csak nalunk otthon meg sztem mindenhol van szodabikarbona.Bufizel tole 1-2-t de ennyi. Nekem meg neha jol is esik mert egybol megkonnyebito erzes.En sehol nem talaltam olyan tudomanyosan bizonyitott dolgot, hogy ez igaz lenne a szodabikarbonara. Igazabol itt a dolog okara kene bukkani, es megoldabi ami 90%-ban a stressz
Na de ebbe tenyleg nem megyek inkabb itt bele, mert tudom, hogy sokaknak mas a velemenye[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #40716 üzenetére
igazából a rennie is szódabikarbóna, nem? amúgy az is csinál gázokat szépen, muszáj neki, hiszen amikor semlegesíti a savat, akkor víz + gázok képződnek. a gyomorsav termelést valóban fokozzák (meg minden, ami csökkenti a szintjét), figyelni kell és épp jókor bevenni (sokszor elég egy fél, de egy borkóstoló mondjuk "három rennie-s" és még két napig többlet lesz savakból).
az élet harc!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #40730 üzenetére
köszi, ma is tanultam valamit
napi fogyasztásra inkább quamatel ajánlott, ha működik, nekem egy ideje mit sem ér. a proton-pumpa gátlók meg durva szerek, azt maximum kúraszerűen írják fel úgy is. az egyetlen megoldás, ami tényleg működik, az a megfelelő táplálkozás. csak sajnos elég nagy önuralmat igényel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #40931 üzenetére
Nem kóstoltam, de nem is tervezem. Esetleg, ha Zoltán Hugyecz valami vendéglátóhelyet elárul, ahol megkóstolhatom. De a leírások, a csomagolás, stb. alapján nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy szemét. De ettől még lehet rá nagy igény, mert a Bravosra is van.
Azért legalább ízjegyeket vannak a leírásban, pl. ez a vonatfütty izgalmasan hangzik. Még soha nem éreztem egy kávén a vonatfüttyöt.
"Különleges pörkölésének köszönhetően illata egyedi, érezni, hogy ez valami más, valami új. Hosszú füttyszó kíséretében a vonat elindul, arra a különleges útra, amelyet az elegancia, a dinamizmus és a változatosság jellemez."Inkább abból a cuccból vásárolnék, amit az ember szívott, miközben ezeket a leírásokat készítette.
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40931 üzenetére
Nekunk a kokuszos frei nagyon bejon. Nem surun de evente 1-szer veszek. Jo mondjuk en kokusz fan vagyok,nagy mennyisegben tolom a kokuszos dolgokat...Es kapucsinonak nagyon kiraly. Ennek mas erteke van mint egy py, kapuciner, pacific stb stb friss kavenak
Viszont errol az oldalrol mar csak azert sem rendelnek semmit mert botranyos gagyi a webaruhaz. Sehol egy ertelmes leiras egy rendezett termek lista.
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
válasz soldier2 #40968 üzenetére
En most a Get Up-ot kostolom, Paljoc mestertol, csak hogy lezarjam a nagy harmast amit ajanlottal meg anno. (Choco, Spicey, Get Up).
De vettem tole egy Guatemala San Miguel-t, is hogy belelessek valami mas izvilagba.A Get Up-ban zsenialis mennyire kremes, dus cremas a kave, imadom. Az Ize is kellemes.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40968 üzenetére
Mar el is fogyott csak kivancsisagbol irtam
Nekem eddig ebbol es a spicybol sikerult itthon szamomra legfinomabb presszokat kesziteni. Cukor nelkul eddig itthon nem nagyon fogyasztottam presszot, de igy is csuszik.Amugy semmi extra nincs benne tomeny csokibomba. Aki szereti a csokisat sztem a legjobb ennyiert. Semmi banto veglet izt nem ereztem. Egyszer probaltam 90 fok alatt kesziteni de ott jott elo kis savassag, viszont azt felontottem tejjel es nagyon kellemes izt mutatott. De amugy ezt a blendet sztem kar tejjel elrontani.Ma foztem a jubileumibol mert meg azt rendeltem, de eddig meg az nem lett olyan jo mint a velencei.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41012 üzenetére
nem az volt a gond. imádnám azt a szűrőt, csak amióta kicseréltem a vízterítőt, túl nagy, ultradurvára kell őrölni hozzá, hogy lejöjjön. amivel elégedetlen voltam, az a dupla, szintén ims, de trehányul kivitelezve. és ez peremes, sajnos. ridgeless csak az a nagy fazék van
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz soldier2 #41056 üzenetére
Oo hat ez szupi.
Mindegy h SO vagy blend? En inkabb sotetebb blendeket iszok.
En eddig altalaban mindig 18-20g-vel csinaltam ami a gyari kosarban mar boven eleri a felsoszurot. Akkor lehet hogy egyes SO kaveim ezert nem lettek tul jok. Van aminek kifejezetten nem tehet jot ez ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen