Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz Sinisi #41194 üzenetére

    Én általában 2*250g-ot rendelek, bontás után kétfele öntöm.
    Az 1:2 - 1-3 arányt úgyértettem, hogy 17g kávéból készül 2*17=34g, vagy 2*25=50g ital. Már a második is elég híg, az alá nem mennék, inkább alá.

    Crema: ha fehéres, akkor biztosan alulkivonatolt (vagy csatornásodott, vagy kevés a hő, többnyire az első. Keress rá a youtubon a weiss distribution technic - WDT-re, azzal sokat tehetsz a csatornásodás ellen). A sötétebb pörkölésnél azt tartják irányadónak, ha mogyoróbarna alapon sötétebb ún. tigriscsíkos sötétebb mintázódás van, de ez is csak egy irányadó adat, lényeg, hogy neked hogy ízlik jobban.

    Malabar: állítólag lesz hamarosan, és legalább tuti friss :) csak vigyázz, mert gyorsan elkapkodják. A pörkölési fokot, van ahol kérheted milyen legyen (pl Kávékalmár - bár ott is érdemes egyeztetni, hogy a pörkölő szerint hogy jobb), de pl az AVX is most világosabbra kérte.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák