Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz fragola.6035 #41173 üzenetére

    Azt hiszem arra írtad legutóbb, hogy "takarmánykávé":)

    Sinsi: nem olyan régen volt róla szó, de a teljesen friss pörkölés nem jó, 4-5 nap minimum amikor a maximumot hozzá, de ez lehet 7-10 nap is, kávétól függően. Én inkább a világosabb porkolésű kávékat szeretem, most épp Casino Mocca van csapra verve, két hetes, és mondhatni tökéletes. Bontás után viszont 3-4 bappal már érezhető volt a különbség, ezért kis adagokra porciózom. Klasszikusabb kávéknál, amiket te is kértél elég a 250g-os zacsiban hagyni. Ha van pid a gépen, akkor hagyd a francba a robusztás blendeket, és próbáld ki a Monsooned Malabart. Full csoki (még világosra pörkölve is) és annyi crema (ha már ennyire fontos) hogy csak győzd kivárni, míg kávé is lesz alatta :). 250g-al nagyot nem buksz, elfogy pikk pakk, ha nem jön be rendelhetsz robusztás blendet. De az, hogy kezdőknek csak robusztás kávé való, az nem igaz. Mikor a Malabart próbáltam nem volt jó a darálóm, minden más kávé spriccelt, nem volt jó az eredmény, a Malabar ott is szépen jött, elég nehezen elrontható. Nem tudom miért vagyok ennyire egyedül a Malabar ajánlással, pár hete annyian zengtek "odákat" róla, hogy én is kipróbáltam, pedig nem vagyok az a csokibomba hívő.
    Én anno sokat szívtam a szimplákkal, kíméld meg magad ettől az elménytől. Dupla szűrőbe 16-18g kávé, és hadd szóljon. kávé/ital arány legyen 1:2-1:3 közt (g-ra mérve, nem ml-ben), és nagy baj nem lehet.

    P.S. Csavar megszrorítás, központosság beállítása után a második zacskó Casino Mocca kávét bontottam tegnap, és semmi spriccelés. Ilyen jó nem volt ez a daráló soha. Öröm, boldogság ☺ (azért a nyomorult csavarokat megszoríthatták volna jobban)

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák