Új hozzászólás Aktív témák

  • itaprak

    csendes tag

    válasz zolnagy #18984 üzenetére

    Nem rohanok, jól elvagyok egyelőre a kávégép okosítással is :)

    Tegnap átkötöttem a hőelemet a REX C100-ról a Raspberry Pi-re, és elkezdtem beolvasni az értékeit. Nem sokkal előtte ittam egy kávét, elég stabilan mutatta is, hogy hűl vissza bojler szobahőmérsékletre. A Gaggia az átszerelés alatt és a mérés elején ki volt húzva a konnektorból. Mikor visszadugtam (de be nem kapcsoltam) a gépet nem értettem, hogy miért kezd el +/- 2 fokokat ugrálni visszaadott hőmérséklet. Sőt a mérések fele error-al tért vissza. :F

    Pár órányi agyalás/olvasgatás/mérés után rájöttem: amit a REX C100-hoz adnak hőelemeket, azok földeltek. :W Azaz a bojler földelése földeli a hőelemre adott feszültséget is.

    A bojler és a géptest földelését lehúzva ismét pontosan és stabilan mért a hőelem. De így veszélyes lenne használni a gépet, ezért rendeltem egy - valószínűleg - szigetelt hőelemet.

    Gondolom ez a magyarázata annak is, hogy miért volt olyan, hogy a REX C100-al +-2-3 fokot állítva az új hőmérséklet leokézásával egyidőben a visszacsatolt hőmérséklet is azonnal, gondolkodás nélkül oda ugrott...ez így nem lehet túl pontos.

    Amíg megjön a szigetelt hőelem (2-3 hét) addig megcsinálom a nyomásprofilozást :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák