Új hozzászólás Aktív témák

  • t-bali3

    senior tag

    válasz mozaik11 #11146 üzenetére

    Pár napja, amikor írtam megrendeltem, így biztosan meg lesz kóstolva. Persze közben már felbukkant más is, de legalább be leszek tárazva egy ideig. :)

    Egy kis képes beszámoló a velencei pörköldéből kapott Caffè della Sposa kávéről:

    Ahogy olvastam a honlapon nagyon sokfajta kávéből áll ez a blend: "Costa Rica, Colombia, Guatemala, Brazil, Haiti, Monsoon Indian, Ethiopian Moka and Salvador", az egyes kávék részaránya titok... :)

    Nagyon jó illata van, sajnos nem tudom mikori pörkölés, mert ez nincs rajta a dobozon, de remélhetőleg sokat pörög és még friss. Sajnos tapasztalatok híján én még nem mondom meg mi döglött és mi nem :(

    A kávét duplaként 16 gr-ből csináltam és olyan 22 percet melegítettem a gépet előtte. A lefőzött kávé íze nagyon csokis (ezért is majd összehasonlítom a Lucaffe Classiccal) és ínycsiklandozóan jól mutat lefolyás közben és presszóként a pohárban is. Sima presszóként sok-sok csoki és egy kis keserű íz van a végén, de cappuccinoként egyszerűen mesés. Ott csak a csoki marad :)

    Képek:






    Azért csináltam ennyi képet, hogy lássátok nagyjából a lefolyás részeit, ha valami nem stimmel nyugodtan szóljatok meg! Illetve az normális, hogy mintha a bal oldalon több kávé folyna ki főzés közben a jobbhoz képest?

Új hozzászólás Aktív témák