Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz tKb. #8656 üzenetére

    "Azt is olvastam, hogy talán 19g kávéból kellene majd a kávét készíteni. Ez 1 csészénél és 2 csészénél is ugyanígy működik vagy ez csak a 2 csésze kávéra értendő."

    Minden kosárnak van egy ideális névértéke és attól durván eltérni nem jó. Tehát mondjuk egy 18g-os kosárban nem érdemes 10g-ból "szimplát" főzni, mert nem működik rendesen.

    Képzés: a szimpla\dupla elnevezés az eredeti olasz típusú kvzásból jön, az új hullám betörésével ez így már nem pontos fogalom. A modern specialty minősítésben (igazán jobb helyeken) csak "duplát" készítenek, az íz miatt. Általánosságban 18-20g töltettel, ebből lesz ugye 36-40g ital. Ettől még vannak persze különféle felépítésű szimpla kosarak, lehet is őket használni - általában kicsit macerásabb velük dolgozni.
    Illetve a pl. 19g-ból készített cuccot szétönthetitek kétfelé, miért ne? Az íze ugyanaz marad, csak kevesebb mennyiség.
    Mondjuk egy jó flatwhite duplából készül, a cappuccino viszont szimpla. De az első már specialty fogalom, a második meg klasszikus olasz :)

    flash @ bejáratódnak a kések, finomabbra kell állítani. Mármint ha általánosságban beszélünk róla. Amúgy egy zacskó kv elején és végén is simán lehet más őrlő állás, ahogy icm írta.

    [ Szerkesztve ]

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák