Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    Pár ilyen random igazság az összegyúlt kommentekre.

    - aki nem érti mélyen az semmire sem fogja használni, és azt sem fogja felismerni, amikor használhatta volna, így megítélni sem tudja.
    - Ahogy envy tökéletesen megfogalmazta, aki nem tudja annak nem lesz olyan munkája, ahol az kelleni fog.

    - rákereséssel azt tudod hamar megoldani, ami 1 karnyújtásnyira van a meglévő tudásodtól, azt tudod gyorsan megtanulni, ami ennél nincs sokkal távolabb. Amit a tudásod meg sem közelít azt nem fogod tudni megoldani kereséssel.

    Van a vicc, hogy miért fizessek 100k usd-t egy stack overflow copy-paste miatt, mire a válasz, hogy a copy paste 1$, de tudni, hogy mit másolj ki, pedig évi 100k usd.

    Adj oda egy analízist nem tanult fejlesztőnek egy nehezebb diffegyenletes problémát és akkor se fogja tudni megoldani, ha bármit használhat és van rá több hete! Mert felfogni a problémát is több hónapnyi tanulás onnantól. (ez csak példa, nem az a lényege, hogy fejlesztő old-e meg diffegyenletet, hanem, hogy rákeresni is csak arra tudsz, amit már valamennyire ismersz és ezt találtam ki példának, de mindenben van ilyen)

    - nem a konkrét algoritmus a lényeg, hanem hogy meg kell tudni írni bármit, amit kérnek. Valamint kell ismerni a gyakori algoritmusok alapvető működését.
    Tehát ha ismered a működését és le tudsz írni bármit, akkor azt az algoritmust is. Nem azért kérik azt számon, mert azt kell programoznod a munkában.
    A legtöbb algoritmus naív megoldásához képest alkalmazott kis trükk nagyon univerzális és rengeteg nem standard algoritmusnál is használható. Amikor megtanulsz egy standard algot, amiben van egy kis lépés, amitől jobb, mint a józan paraszti eszem megoldás, az egy rakás hasonló esetben használható, olyannál, ami nem standard, csak hasonló. olyanokat meg kell írni gyakran.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák