Új hozzászólás Aktív témák

  • modder

    aktív tag

    válasz Lacces #3219 üzenetére

    Nem tudom pontosan hogy akarod megoldani a megjelenítést. Régen volt JSP. ebből ugye servlet generálódott, ahol a JSP statikus részei final stringek voltak, tehát szépen benne maradt a memóriában, nem hozta őket létre újból minden requestnél. Én JSF-et használok, de egyszerű weboldalakra kiváló és nagyon kiforrott a String template.

    Én arra gondoltam, hogy ha magát a template-et, mint Stringet egy Singleton osztályba beolvasod egyszer pl. fájlból, amikor szükség van rá, és utána onnan éred el, akkor a Singletonod alkalmazáson belül de, requestek között megmarad, így a beolvasott string template is megmarad a memóriában. Sőt, requestenként ugyanazt a singleton-t fogod elérni. Persze fontos, hogy ezt az osztályt tényleg csak stringek tárolására használd, és ne legyen benne semmi állapot a template stringeken kívül. Plusz a fájlból beolvasás metódusát és a getInstance metódusát nem árt egy mutex-szel védeni, elkerülendő, hogy két thread (két szimultán request) egyszerre inicializálja.

    Ez amúgy csak most jutott eszembe a kérdéseddel kapcsolatban, lehet hogy valahol hibádzik a gondolatmenetem, de tekintve, hogy egy JVM-en és egy classloader hierachián belül ugyanazt az osztálypéldányt használja az alkalmazásod requestektől függetlenül, gondolom működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák