Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
orej.class ben a toXml metodus igy nez ki:
@SuppressWarnings("unchecked")
public String toXml() {
StringBuilder xml = new StringBuilder();
if ( this.emp!=null && !this.emp.isEmpty() ) {
for (Employee employee: this.emp) {
xml.append(employee.toXml());
}
}
return xml.toString();
}meg igy is jelzett a Employee.class ben a toXml nel a getBuffernál ,hogy:
StringBuffer sb = outWriter .getBuffer();
symbol: method getBuffer()
location: variable outWriter of type WriterTransformerFactory tf = TransformerFactory.newInstance();
Transformer t = tf.newTransformer();
DOMSource source = new DOMSource(doc);
StringWriter outWriter = new StringWriter();
//Writer outWriter = new StringWriter(); ha ezt a sort lecserltem ami most folotte van sor akkkor eltunt a hiba a getBuffer nál,de mikor lefutattom a programot nem hoz letre semmit..
a (new File("xmldoc.xml")) - valami hasonlo kene neki,hogy megadni hova mit mentsen .....
StreamResult result = new StreamResult( outWriter );
t.transform(source, result);
StringBuffer sb = outWriter .getBuffer();
return sb.toString();
} catch (Exception e) {
System.out.println(e.getMessage());
}
return null;
}[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
kb 2 órája azzal szenvedek, hogy egy string formában lévő md5 hashet összehasonlítsak egy byte tömb formában lévővel. Eddig sehogy sem sikerült.
byte tömböt BigIntegerbe rakva, nem jó mert a biginteger levágja az elejéről a nullákat.
Arrays.equals-nak soha semmi nem egyenlő.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz Peter Kiss #3705 üzenetére
de, csak köze nincs az eredményének a hash-hez. Bigintegernek van, csak ugye vágja a nullákat.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, J2SE alatt szeretnék zenét lejátszani, mp3 lenne a legjobb, de igazából a kód egyszerűsége most magas prioritást élvez, tehát még ez sem feltétel.
Egyszer már kérdeztem itt a topikban, akkor annyit írtatok, hogy JMF, el is kezdtem ezen a vonalon keresni, ezt találtam: [link]
Ki is próbáltam egy külön projektben, működött is rendesen, tehát B tervnek jó lesz, de én nem szeretném a jelenlegi projektem átírni JavaFX-be, hanem szeretnék j2se vonalon maradni.
Nem tudjátok, hogy akkor mivel tudnék zenét lejátszani? üdv
-
pakriksz
őstag
nem, nincs kettőspont. (Érdekes standard lehet, mert úgy még sehol sem láttam, legtöbbször egyben van, max space van közöttük)
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
modder
aktív tag
válasz pakriksz #3710 üzenetére
akkor próbáld meg így:
byte[] md5StringToByte = new byte[md5String.size()/2];
for( int i = 2; i < md5String.size(); i+=2 ){
String stringByte = md5String.substring(i-2,i);
md5StringToByte[i/2 - 1] = Byte.parseByte(stringByte, 16);
}összehasonlítod az md5StringToByte tömböt az eredetivel. Nem vagyok benne biztos, hogy a stringben a helyiértékek ugyanabban a sorrendben követik egymást, mint a byte tömbben, mert most nem tudom végiggondolni
szerk.: ez eléggé pseudo kód, valszeg nem is a leggyorsabb, de kiindulási alapnak szerintem jó
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Superhun #3715 üzenetére
Oké, de annyi, hogy JMF még sajnos nem volt elég, mert
"jmf mp3 player java" queryre még annyi rossz találatot adott, vagy 5-6 példaprojektet hoztam létre mielőtt ez bevált volna, vagyis az, hogy beválik, még nem biztos, de már a projektembe beleinjektáltam, tudok start, stopolni, és localhostról, és szerverről is zenét lejátszani, szv jobb mint a semmi.Az igazi az lenne, ha valami javafx szerű kódot fel tudnék használni a projektben, mert most magamtól szedtem le play, pause, next stb ikonokat, és hát ez így mindennek nevezhető, csak szépnek, vagy profinak nem Meg pörgetősáv sincs :/
Azért köszönöm a tippet, mert végül csak lett a dologból valami
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
Így sikerült
private static String byteArrayToHex(byte[] a) {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for(byte b: a)
sb.append(String.format("%02x", b&0xff));
return sb.toString();
}Ez se valami jó, de működik.
Egyébként most megint eljutottam oda, hogy az egész programnak nem is, de néhány metódusnak jó lenne külön szálon futnia. Egy rakás fájlt kéne letölteni, és kicsomagolni for ciklusban. Ezek simán mehetnének párhuzamosan, de az agyhalál ahogy a java-ban ezt meg lehet oldani, kezdve azzal, hogy nem lehet csak úgy simán paraméterezni a threadben futó metódusokat.
Olyan egyszerű lenne mondjuk így hogy:threadedFor (Valami x: List<Valami>, Runtime.getRuntime().availableProcessors()) {
valamimetódus(x);
másikmetódus(x);
}és így a ciklusban lévő kód egyszerre párhuzamosan futna maximum annyi szálon ahány processzor van (vagy amennyit oda beírsz)
A runnable-vel szendvedés helyett... de ahogy látom a többi nyelvnél sincs annyira megkönnyítve a a párhuzamos futtatás, pedig már ideje lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz WonderCSabo #3719 üzenetére
Hogyan lehet megoldani, hogy ne kézzel kelljen szálakra bontani a ciklust és összevárni az eredményt?
“All nothings are not equal.”
-
válasz WonderCSabo #3721 üzenetére
Ez bőven lábbalhajtós példa így is, és az az aspektus nincs benne, hogy a workereknek valamilyen eredményt is kéne előállítania és azt feldolgozni az executorservice leállása után...
A Java 7-es ForkJoinPool már kezd hasonlítani.
Szerk.: Az előző két mondat még a szerkesztésed előttre válasz, de látom már látod mire is kérdeztem rá - erre a "vmi jó kis megoldásra"
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
pakriksz
őstag
hát én ott még nem láttam normális paraméterezést...
Viszont ez a forkjoinpool már érdekes.Ez viszont vicces: az URL osztály nem kódolja rendesen URL-é a beadott a stringet. Openstreamnél simán elküldi a spacet pedig valami %20-al kéne helyettesítenie, aztán a szerver dobja is 400-as hibát rá.... Nagyon jó, még egy replace(" ","%20") gányolás....
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, a korábbi JMF-es kódomat felhasználva,plusz a java beépített controllerét csináltam egy ilyen mp3 lejátszót:
*bocs a minőség miatt, linuxon nem mükszik a screenshot nekemItt a hozzá tartozó kódrészlet.
public MusicPlayerImpl(){
super();
setLayout(new BorderLayout());
setBackground(Color.DARK_GRAY);
Format input1 = new AudioFormat(AudioFormat.MPEGLAYER3);
Format input2 = new AudioFormat(AudioFormat.MPEG);
Format output = new AudioFormat(AudioFormat.LINEAR);
PlugInManager.addPlugIn(
"com.sun.media.codec.audio.mp3.JavaDecoder",
new Format[]{input1, input2},
new Format[]{output},
PlugInManager.CODEC
);
try{
createPlayer();
}
catch(Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
setVisible(true);
}
private void createPlayer() {
try {
player = Manager.createRealizedPlayer(new MediaLocator("http://xx.xx.xx.xx/public/akcent.mp3"));
Component controlsComponent = player.getControlPanelComponent();
if( controlsComponent != null ) {
add( controlsComponent, BorderLayout.NORTH );
}
}
catch ( Exception e ){
JOptionPane.showMessageDialog(this,"Invalid file or location", "Error loading file",JOptionPane.ERROR_MESSAGE);
}
}Itt a Component controlsComponent = player.getControlPanelComponent(); csinálja a fenti képen látható eredményt. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ezt hogy lehet átdizájnolni kicsit? Háttér, előtér, esetleg ikonok hozzáadása/elvétele?
Így próbáltam:
Component controlsComponent = player.getControlPanelComponent();
if( controlsComponent != null ) {
controlsComponent.setPreferredSize(new Dimension(300,20));
controlsComponent.setBackground(Color.BLACK);
controlsComponent.setForeground(Color.WHITE);
controlsComponent.createImage(330, 20);
controlsComponent.repaint();
add( controlsComponent, BorderLayout.NORTH );
}De semmi eredmény :/
üdv
[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
válasz pakriksz #3723 üzenetére
Ez viszont vicces: az URL osztály nem kódolja rendesen URL-é a beadott a stringet. Openstreamnél simán elküldi a spacet pedig valami %20-al kéne helyettesítenie, aztán a szerver dobja is 400-as hibát rá.... Nagyon jó, még egy replace(" ","%20") gányolás....
http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/api/java/net/URLEncoder.html
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
TBG
senior tag
+1
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
pakriksz
őstag
Ismerem, ez mégtöbb hibát rak az url-be, azt is elrontja a mi jó volt, nem jó semmire.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
tessék:
URLEncoder.encode(urlstring,"UTF-8")
-
pakriksz
őstag
String urlstring ="http://www.valami.com/u/mappa1/mappa2/ez egy spacesmappa/teszt.fil";
System.out.println(URLEncoder.encode(urlstring,"UTF-8"));Az eredménye pedig: http%3A%2F%2Fwww.valami.com%2Fu%2Fmappa1%2Fmappa2%2Fez+egy+spaces+mappa%2Fteszt.fil
-
modder
aktív tag
válasz pakriksz #3733 üzenetére
javaslom, hogy olvasd el, mire jó az URLEncoder osztály http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/api/java/net/URLEncoder.html
" for converting a String to the application/x-www-form-urlencoded MIME format"
-
TBG
senior tag
válasz pakriksz #3733 üzenetére
Az URLEncoder teljesen jól működik. Ismerni kellene pár szabványt és nem anyázni.
http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html#h-17.13.4
Control names and values are escaped. Space characters are replaced by `+', and then reserved characters are escaped as described in [RFC1738],
Tehát a replaceAll() nem gányolás. A gányolás az, hogy space van az URL-ben.
http://www.w3schools.com/TAGS/ref_urlencode.asp
URLs can only be sent over the Internet using the ASCII character-set.
Since URLs often contain characters outside the ASCII set, the URL has to be converted into a valid ASCII format.
URL encoding replaces unsafe ASCII characters with a "%" followed by two hexadecimal digits.
URLs cannot contain spaces. URL encoding normally replaces a space with a + sign.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
ja hát igen tehát teljesen másra való mint amire kellene. (ez urlbeni paraméterküldésre való) nekem meg url formázás kellene.
Tehát normális url-t stringből a replace-el lehet megint csak összehozni
(url pedig tartalmazhat spacet csak nem space-ként kódolva, de nem is +-ként... De éppen erről volt szó, hogy stringből kéne egy url-t csinálni)
[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
válasz pakriksz #3736 üzenetére
Tehát vegyük át még egyszer. URL NEM tartalmazhat space-t. A paraméterek nevei NEM tartalmazhatnak space-t, a paraméterek értékei igen, encode-olva. Ha pár apróságot figyelembe veszel, könnyebb lesz az életed.
Természetesen a szabványoktól el lehet térni, csak nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
Igen, éppen ezért akartam formázni. Nem véletlen hogy stringben volt
De erre láthatóan nincs automata megoldás, csak a replace. replace(" ", "%20");Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
MrSealRD
veterán
Java + Nagios + snmp témakörben tud valaki ajánlani hasznos írásokat?
(A google-el majd később barátkozom. Ha előtte van fejlesztői ajánlás azt jobban preferálom)
Köszi.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Ja-ja. Tudom. Csak Java-ban menne a fejlesztés. Ezek a technológiák lettek megadva mint irányvonal...Most info gyűjtés van.
Köszi, az snmp api-t, nézem...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
pakriksz
őstag
Directorysteammel listáznék mappákat, és egy bizonyos fájlt, csakhogy, ez a 2 dolog külön megy.
Ugye egy filter glob így néz ki egy fájlra: "fájlnév.kit" vagy "*.kit" de ilyenkor csak az ennek megfelelő fájlokat listázza. Ha nem adok hozzá filter globot akkor meg mindent listáz. Hogy tudnám a fájl szűréssel egyben a mappákat is listáztatni?Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Nagyon alap kérdés következik
Van egy osztályom
AppPanel.java ami egy JPanel-ből származik.public AppPanel(Client client) {
this.client = client;
welcomeForm = new WelcomeForm();
contentForm = new ContentForm(this.client);
profileForm = new ProfileForm(this.client);
}Mindjárt visszatérek a fentire, de előtte:
- az AppPanel ami egy panel három részre van osztva, szemléltetésképp header, content, footer, mindhárom egy másik JPanel.Az AppPanel konstruktorában példányosítok 3 panelt amik a content szerepét töltik majd be. (welcomeForm, contentForm, profileForm).
A kérdés: az egyes panelekben, például a profileForm-ban szükségem lenne az AppPanel objektumára, hogy be tudjam zárni magát a Panelt, és másikat töltsek be a contentbe.
Jelenleg úgy néz ki az alkalmazás, hogy alaból a contentben a WelcomeForm van, majd ha belépek akkor azt lecserélem a contentForm-ra, illetve ha belépek a profilba akkor a profileForm töltődik be. Ha belépek a profilba, akkor ki szeretnék lépni onna, és azt szeretném, ha újra a contentForm lenne a contentben.
Ti ezt hogy csinálnátok meg? üdv
megj: a contentet jelenleg ugy cserélgetem, hogy a headerben vannak gombok (bejelntkezés -> lecseréli a welcomeForm-ot contentForm-ra, profil -> lecseréli a contentForm-ot profilForm-ra, de ha belépek a profilba, akkor jelenleg nincs gomb arra hogy visszalépjek, ezt a bezár gombot magában a panelben szeretném implementálni, nem a headerben.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest