Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBG
senior tag
Nem kötelező. A pom.xml-ben lévő összes függőség letöltődik, feltéve ha elérhető a repókban. Viszont ha eltérő verziókat használsz mondjuk fejlesztői és produktív módban, akkor érhetnek meglepetések, szóval érdemes egységesíteni.
[ Szerkesztve ]
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
TBG
senior tag
Szóval, az, hogy a Netbeans-ben hogy kell csinálni, nagyon rossz irány. Netbeans-tól függetlenül is működne kell az ilyen dolgoknak.
Ha van SQL scripted, akkor az egyik irány lehet, hogy felparseolod, mondjuk ';' delimiterrel, majd egyesével szépen lefuttatod az SQL parancsokat, amik benne vannak.
Pl:
CREATE DATABASE test;
CREATE TABLE table1(id int, name varchar(12));Ez konkrétan két utasítást fog egymás után végrehajtani. Nyilvánvalóan adatbázisszervertől függ a pontos szintaktika.
Aztán ha megvan, akkor lehet mindenféle Java-s okosságokat csinálni.
Itt van példakód is: [link]
[ Szerkesztve ]
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
Lacces
őstag
Oks, köszi.
Egy másik kérdés, mindenkinek:
Melyik webes frameworkot ajánlanátok kisebb weboldalak létrehozására? Eredetileg ezért választottam a Grails-t, és esetleg gyors tanulási lehetőséggel bír, vagy sokan használják .
Spring-et ide túlnagynak érzem. (Pl.: egyszerű blog oldal) Vagy inkább sima JavaEE-t használjon az ember?[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
koszi atnezem a linket.
ezt talaltam : http://www.youtube.com/watch?v=HEVP5u9MXWw
de itt nem hasznaljak a services modszert. itt meglevo adatbazist importal majd...20:00 korul viszont van egy masik modszer amit bemutat az illeto, az mar jobban hasonlit ahhoz amit csinaltunk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem lesz könnyebb, sőt... vért fogsz pisálni.
Igazából nem értelek. Órán vettteketek egy 100%-ra megegyező példát a feladatra, és mégsem megy... Érdekes lehet a programozási oktatás nálatok. Még az alapok sem mennek a tanulóknak, de már adatbázis-kezelést kérnek...
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
Hali, szerintem simán el lehet érni jó eredményeket szimplán servlet + stringtemplate ( http://www.stringtemplate.org/ ) kombinációval. Én még nem próbáltam, de kollégám szerint nagyon jó. A frankó az, hogy nem erőlteti rá a framework a saját technológiáit, hanem azt használsz amit szeretnél. Servlet a Controller szerepben, Stringtemplate a view szerepben, Model szerepben pedig vagy saját DAO-kat írsz JDBC-vel, vagy akármit gyakorlatilag használhatsz backendnek.
Egyébként pedig a Play frameworköt nagyon dícsérik, csak az a bökkenő, hogy ahhoz Scalát érdemes használni, amit nem egy-két nap megtanulni, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
artiny
őstag
válasz Superhun #3660 üzenetére
atirtam mar make xml metodust.
egy ilyet hoz letre:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
-<bikeshop>
-<bike id="k.xs99">
<meno>kellys xs99</meno>
</bike>
</bikeshop>a mainben meghivom... de ha mar ketto biciklit akarok bevinni akkor a masodikat nem teszi be az xml fajlba.
BicykliX k = new BicykliX("kellys xt4", "k.xt4", 15);
k.vypis();
k.makeXML();
BicykliX d = new BicykliX("kellys xs99", "k.xs99", 28); //ezt mar nem irja be az xml be
d.vypis();
d.makeXML(); -
Az XML-ed elnevezéseivel élve kell egy BikeShop osztály, amiben van egy List<Bicycle> tagváltozó, valamint egy import és egy export metódus. Az export a listában lévő bicikliket írja ki egy XML-be, az import meg nyilván egy ilyen XML-ből tölti fel a listát.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
artiny
őstag
van egy ilyen ListArrey osztalyom,amiben par adat van az alkalmazottakrol.
ime:
https://gist.github.com/anonymous/5452091ez pedig a xml maker osztaly:
-
artiny
őstag
Ezt az Xstream -et hivjak külső libnek?
Nem tudom hogy ilyet hasznalhatunk e...
Abban az osztalyban ahol van az xml maker,hogyan lessz - hogyan kell atirni hogy az ...ArrayList -ből kapja az adatokat?
Ha ArrayList hez van rendelve az xml maker ,akkor ha tobb elemet akarok menteni, az mar kiirodna a vegso xml fajlban?
-
artiny
őstag
ertem,koszi ...sajnos ilyet nem hiszem hogy lehetne hasznalni. bar nem mondtak hogy ilyen is letezik...
erre tudod a valaszt,hogy:
Ha ArrayList hez van rendelve az xml maker ,akkor ha tobb elemet akarok menteni, az mar kiirodna a vegso xml fajlban?
Olyat lehet egyaltalan hogy arraylisthez rendelni az xml makert?
Vagy pedig abban az osztalyban kell az xml maker megirni,amihez van fuzve a ArrayListet tartalmazo osztaly?
(hogy azutan kiirja ha tobb elemet hozok letre.... akkor az xml fajlban is megjelenik mjad)[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
Gyakorlatilag a Java fejlesztésnek az egyik alapja, hogy addig nem kell semmit megírni, amíg meg nem győződsz róla, hogy nem írta-e meg valaki más már
Szerintem olyat alapból nem lehet. Az ArrayList egy konténer, ami különféle objektumokat tárol. Az objektumokhoz lehet XML parsert/marshallert/serializert/ahogy tetszik írni, ami végigmegy az ArrayList elemein és azokat egy XML-be írja bele. Mondjuk ha az ArrayList-ben String-ek vannak:
<element>
<value>egy</value>
</element>
<element>
<value>ketto</value>
</element>
<element>
<value>harom</value>
</element>
<element>
<value>negy</value>
</element>Ahol is az <element></element> reprezentál 1 darab ArrayList elemet. Azt, hogy miként rakod XML-be, a saját XML makered szabályozza.
-
artiny
őstag
Melyik osztalyba kell megirni az xml makertt?
ehhez az osztalyhoz van kapcsolva az ArrayList:
https://gist.github.com/anonymous/5452699Ez pedig az arraylistes:
https://gist.github.com/anonymous/5452091
De viszont arraylisthez hogyan kell osszekapcsolni az xml maker,...meg szamotse fogadott el nekem csak szoveget.
-
TBG
senior tag
Az orej-ben, jelentsen bármit is
Írsz egy metódust, valami ilyesmit:
public String toXml() {
StringBuilder xml = new StringBuilder();
if ( this.emp!=null && !this.emp.isEmpty() ) {
for (Employee employee: this.emp) {
// employee to xml, ahogy tetszik.
xml.append(employee.toXml());
}
}
return xml.toString();
}[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
orej - array akart lenni ( angolul ejtve)
http://i.imgur.com/9qXHBwL.jpg sajna nalam ez jott elo
alt+enter -el azt a tippet adta hogy keszit egy bikeshop.emloyee ben egy toXml metodust... ramentem es eltunt a hiba.
ez a metodus keszit egy xml-t... ha meghivom a mainben?
orej.toXml(); így?[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Lejart az ido a szerkeszteshez.
ezt hozta letre az Employee ban.
Object toXml() {
throw new UnsupportedOperationException("Not supported yet."); //To change body of generated methods, choose Tools | Templates.
}mainben ahogy meghivom:
Employee e1 = new Employee("Johny", "881105/4323", 1);
orej zamestnanec = new orej();
zamestnanec.pridajEmp(e1);
zamestnanec.toXml();de nem fut le:
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedOperationException: Not supported yet.
at bikeshop.Employee.toXml(Employee.java:66)
at bikeshop.orej.toXml(orej.java:171)
at bikeshop.BikeShop.main(BikeShop.java:96)
Java Result: 1
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
Hmm. Azért dob java.lang.UnsupportedOperationException: Not supported yet. hibát, mert a toXml() metódusod ezt tartalmazza:
Object toXml() {
throw new UnsupportedOperationException("Not supported yet."); //To change body of generated methods, choose Tools | Templates.
}Tehát qrva jól működik.
DE!! Ez csak egy generált kód..neked ezt kell tartalommal feltöltened!
Valami ilyesmivel:public String toXml() {
String startElement="<element>";
String endElement="</element>";
String startNameElement = " <name>";
String endNameElement = " </name>";
return startElement+"\n"+startNameElement+this.name+endNameElement+"\n"+endElement;
}Persze, nem ilyen primitív módszerekkel, hanem pl. Sax,DOM...akármi...
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Ilyen toXml metodus hianyzott az Employee osztalybol?
https://gist.github.com/anonymous/5453407
mar latom at kell meg irni.... a return statement
es a public string toXml -t
vagy marathat így ezzel a public void toXML(){ es ilyenkor nincs public statement,....
de a xml.append(employee.toXml()); meg mindig piros felkiatojel
[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
Igen, de legyen a metódusodnak visszatérési értéke...monduk egy String.
Tehát
public void toXML()
helyett
public String toXML()
A végén meg a
StreamResult result = new StreamResult(new File("xmldoc.xml"));
t.transform(source, result);helyett
t.transform(source, result);
return result.toString();Azt hiszem, hogy a StreamResult-nak van toString() metódusa értelmesen.
de a xml.append(employee.toXml()); meg mindig piros felkiatojel
Igen, mert String-et vár, de Te voiddal térsz vissza. Ezt javítja az, amit fent rögöftem
Ja és még valami, ne itt rakd az XML-t fájlba, hanem az oraj osztályban.[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
a toXml az emloyee ban igy nez ki most,
public String toXml() {
try {
DocumentBuilderFactory dbf = DocumentBuilderFactory.newInstance();
DocumentBuilder db = dbf.newDocumentBuilder();Document doc = db.newDocument();
Element employeee = doc.createElement("employee");
doc.appendChild(employeee);Element employee = doc.createElement("employee");
employee.setAttribute("rodneCislo", String.valueOf(rodneCislo));
employee.appendChild(employeee);Element nameE = doc.createElement("meno");
employee.appendChild(nameE);
Text nameEHodnota = doc.createTextNode(this.name);
nameE.appendChild(nameEHodnota);Element oddelenieE = doc.createElement("oddelenie");
employee.appendChild(oddelenieE);
Text oddelenieEHodnota = doc.createTextNode(this.oddelenie);
oddelenieE.appendChild(oddelenieEHodnota);TransformerFactory tf = TransformerFactory.newInstance();
Transformer t = tf.newTransformer();
DOMSource source = new DOMSource(doc);
return result.toString();} catch (Exception e) {
System.out.println(e.getMessage());
}
return null;}
return null; a netbeans rakta be, ha ide is a return result.toString(); raktam akkor hibat irt,ha nem volt akkor pedig hianyzott a toXml nek a return statement.
xml.append(employee.toXml()); most nem jelez pirossan."Ja és még valami, ne itt rakd az XML-t fájlba, hanem az oraj osztályban."
TransformerFactory tf = TransformerFactory.newInstance();
return result.toString();
-akkor ez a resze a toXml nek nem ide valo hanem az orej osztalyba,ide:public String toXml() {
}
}
return xml.toString();
} -
skoda12
tag
Kb mindegyik jo, amit fentebb ajanlottak. En speciel JSF-et szeretem, mert ha ranezel egy [richfaces] vagy [primefaces] showcase-re, akkor latod, hogy nagyon bonyolult ajaxos komponenseket is berakhatsz az oldaladba 5-10 sor koddal. Hatranya viszont, hogy altalaban oriasi DOM fakat general, igy lassu lehet.
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
TBG:Helo...gondolom mar az idegeidre megyek...
De legyszi meg ezt,...
A employee osztalyban a toXml metodus az ugy jo lessz,vagy a return null az nem lessz jo?
return result.toString(); nem fogadja el ahol van most a return null;Az hogy nm itt rakom fajlba az xml-t hanem majd az orej osztalyban,azt a toXml metodusban kene,...
Hogy beillesztem ?
return result.toString();[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
válasz skoda12 #3684 üzenetére
Meg a hátránya, hogy ha valami olyan dolgot akarsz megcsinálni, amit nem támogat közvetlenül a component library, akkor kicsit a mélyére kell ásni a dolgoknak, hogyan tudsz megvalósítani JSF-ben egy javascriptes, ajaxos feature-t annak ellenére is, hogy séróból lekódolod a javascript részét, és egy egyszerű servlettel támogatott backendet.
Plusz a JSF tanulási görbéje eléggé lapos, ha egy kicsit is bonyolultabb dolgot kell megcsinálni, például 3 input mezőből kettőt egyszerre kell validálni, és annak függvényében automatikusan kitölteni a 3. input mezőt, az már nem triviális feladat, és aki gyakorlatlan, egy napot is elszenvedhet ilyennel.
Szóval a JSF hátránya nem a nagy DOM fa, hanem az, hogy rohadtul érteni kell hozzá, és egyáltalán nem egyszerű. Mivel az egyszerűség kitétel volt, ezért nem ajánlom.
Én speciel szeretem hogy komponens alapú, és szépen különválasztja a megjelenítési logikát a controller logikától, plusz nem kell foglalkoznom a form változók kinyerésével szerver oldalon, a 3rd party komponens library-k pedig eléggé eye-candy dolgokat tudnak. (viszont ha valamelyik komponens bugos, akkor vagy az eredeti forráskódja alapján csinálsz egy saját komponenst a bugfix-szel, vagy lefejleszted magadnak. Illetve például az Icefaces táblázatai és fája nagyon jól néz ki, de ha több száz elemet akarsz megjeleníteni, akkor baszhatod, mert memóriazabáló a szerver oldalon, és lassú, mint a dög)
-
TBG
senior tag
Ezt próbáld meg!
Writer outWriter = new StringWriter();
StreamResult result = new StreamResult( outWriter );
StringBuffer sb = outWriter .getBuffer();
return sb.toString();ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
TBG
senior tag
Szóval a JSF hátránya nem a nagy DOM fa
Minden weboldal hátrány a nagy DOM fa. Alapvetően egyetértek a leírtakkal, de a nagy DOM-tól a hidegrázás szokott kerülgetni. Saját CSS, satöbbi miatt.
-
pakriksz
őstag
Én arra gondoltam, hogy a fájlok fent vannak a szervern zipekben (minden fájl külön zipben), emellett van egy text fájl ami az összes zipben lévő fájl hashét tartalmazza.
A program elindul, a júzer rányom a letöltésre, behasheli az összes fájlt a célmappában, és összehasonlítja a szerveren lévő hashlistával. És csak azt a zipet tölti le és csomagolja ki amelyikben lévő fájl nem egyezik a júzerével.Csak hát ezt még meg kéne írni, és gondoltam hátha már valakinek szüksége volt ilyenre, és van rá lib.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
artiny
őstag
Most a getBuffer él hibat ir
symbol: method getBuffer()
Note: C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\src\bikeshop\orej.java uses unchecked or unsafe operations.
Note: Recompile with -Xlint:unchecked for details.
1 error
C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\nbproject\build-impl.xml:926: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\nbproject\build-impl.xml:268: Compile failed; see the compiler error output for details.
BUILD FAILED (total time: 0 seconds -
modder
aktív tag
válasz pakriksz #3690 üzenetére
ezt a hashelést a szerveren egy egyszerű shell script is megoldja, azon kell gondolkodni, hogy mi van az almappákkal, azt hogyan kezeled le. meg azon, hogy ha jól értem ez egy egyszerű FTP szerver lenne? vagy mi szolgálná ki a klienst a szerver oldalon? ..szóval azon, hogy hogyan triggereled szerver oldalon, hogy ok, akkor most csináld meg a file-ok hashét. Bár ez akár lehet egy állandóan futó program is, ami változtatás esetén újra generálja a zip fájlt, amiben a többi fájl hashét tárolod. De amúgy egyszerű elgondolás, fapados, de biztos működne, én azonban ha egy mód van rá, mindenképpen legalább egy szervletet futtatnék szerver oldalon, mert jóval szofisztikáltabb megoldást és későbbi kiterjeszthetőséget biztosít.
-
pakriksz
őstag
nem ez egy egyszerű dropbox public mappa lenne... de már az elején megakadtam. nem lehet batch fájlt írni arra hogy zippeljen be se a winrar se a 7zip mindent külön fájlokba. Legalább is vindózon.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
modder
aktív tag
A nagy DOM sajnos a kódgenerálás hátulütője, de szerintem nem akkora probléma. Egy üzleti alkalmazásnál sokkal fontosabb a funkcionalitás és a konzisztens "look-and-feel". Pixeltologatás kevésbé. Mennyit lehetne nyerni vele, ha kézzel állítaná össze valaki a html kódot, az eredeti DOM 30%-a lenne elhagyható? A böngészők gyorsak, a szerverek gyorsak, a hálózati forgalom GZip tömörítéssel megy, a renderelésben pár ms-et nyer vele az ember.
A probéma akkor van, amikor generált layoutba bele kell nyúlni saját CSS-sel, ahogy mondtad. Pl. icefaces minden köré <span> taget generál, így sokszor az xhtml-be tett style vagy styleClass elem nem azt a DOM elemet fogja változtatni, amire számítok, szóval ja, ebben igazat adok. Csak azt mondom, hogy ez nem a legfőbb probléma. -- bár annak, aki csak ezt csinálja lehet, hogy az
Egyébként pedig szerintem, ha egy egyedi megjelenésű oldalt kell készíteni, akkor csak az alap <h:> tagek és sima xhtml kód jöhet szóba a faceletben. Ennek egyébként megvan az az előnye is, hogy nem kell fogni a fejünket, amikor fejlesztés közepén derül ki, hogy bugos egy 3rd party komponens library egyik eleme
-
TBG
senior tag
A metódus elé tegyél egy annotációt:
@SuppressWarnings("unchecked")
public String toXml() {
// TransformerFactory tf = TransformerFactory.newInstance();
// Transformer t = tf.newTransformer();
// DOMSource source = new DOMSource(doc);
// StreamResult result = new StreamResult(new File("xmldoc.xml"));
// t.transform(source, result);
// return result.toString();
}
}
return xml.toString();
}ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
TBG
senior tag
Egyetértek.
Ezért hanyagolom én speciel a JSF-et többek között. DOM fa nagyság és third party library-k
Richfacessel voltak nagyon rossz tapasztalatok...aztán lett GWT és JSP..ahogy éppen az adott feladat megkívánja.Persze, a GWT-ről lehetne komoly vitát nyitni, de okosan kell használni és akkor nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
GWT-ről azt hallottam, hogy nem annyira intuitív a használata, amin a Vaadin sokat segít. Nekem is tetszik, bár nem kedvelem az ötletet, hogy a GUI-t programkódban állítsuk elő, a deklaratív, JSF-es megoldás nekem jobban tetszik ebből a szempontból. Viszont Vaadinban nekem is tetszik, hogy már-már desktop szerű guit lehet létrehozni.
-
TBG
senior tag
Nekem is tetszik, bár nem kedvelem az ötletet, hogy a GUI-t programkódban állítsuk elő, a deklaratív, JSF-es megoldás nekem jobban tetszik ebből a szempontból.
Van deklaratív lehetőség is a GWT-ben UIBinder.
Egyeébként ha GWT, akkor csak a sztenderd GWT...minden keretrendszer drámaian rontja a teljesítményt, ráadásul mindegyik bevezeti a saját kis megoldásait, amitől már teljes az inkompatibilitás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest