Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mukorka
addikt
Látszólag elég kezdetleges a két osztály így ha még csak most tanulja a nyelvet és szeretné látni ahogy lefordul a program akkor elég lett volna egy könyvtárba tenni a két osztályt. Természetesen normális esetben az src-n belül van minden java fájl package-el ellátva.
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
pakriksz
őstag
nem éppen vagyok inkompetens, csak régen szenvedtem ilyen marhaságokkal (szerencsére nem volt szükség rá, mert a lightos minden egyben programokat szeretem, nem az ilyen bugos bloatwareket de most sajnos most nem én csinálom az egész kócerájt, alkalmazkodni kell a servlettel), a servletes kérdés is igazából úgy szólt volna jól hogy "nincs az alkalmazás szervereken kívül valami lightosabb megoldás servlet futtatásra?" és van, a jetty
De már lényegtelen a guglis téma nem fogom megtanulgatni az n+1. "szabványos, kompatibilis"(és mégsem az sem az) implementációt, inkább összerakok egy kis fogyasztású gépet szervernek azt arra meg azt rakok amit akarok).
Csak azt nem értem hogy miért olyan ritka a free javas alkalmazásszerver hosting, az undorító php-ból meg annyi van mint a szemét, pedig scriptnyelvként tuti hogy a php zabálja jobban a szervereket.[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
modder
aktív tag
válasz pakriksz #2955 üzenetére
Nem tudom mi volt a problémád google appengine-en a servlettel, elvileg azt defaultból tudnia kell, kvázi szabványos szervlet konténert deployolsz föl az appoddal, de van néhány kisebb megszorítás hogy ne lehessen kihasználni végtelen mennyiségű erőforrást, illetve biztonsági megfontolásokból.
A Java EE alkalmazásokra szerintem egyébként sem pont az egyszerű konfiguráció jellemző. vannak dolgok, amik működnek out of the box kevés konfigurációval, de a komplexebb megoldásoknál elég sok deklaratív beállítás van, amiről nem árt, ha az ember tud.
-- ellenben a PHP-val, ami elméletileg csak abból áll, hogy feltöltöd a webszerverre és megy. gyakorlatban meg ahány szolgáltató, annyiféle korlátozás lehetséges --Amúgy nekem már sikerüt (vannak leírások a neten) deployolni JSF-et (Mojarra) és CDI-t is (Weld) is appengine-re. Persze nem fél óra volt, de aztán működött rendesen...
Ha nem tetszik a google appengine, próbáld ki a Heroku-t, de nem biztos, hogy azzal kevesebb utána járás lesz.
Hogy miért nincsenek ingyenes Java hostingok? Hirtelen belegondolva azért, mert kevesebben ismerik olyan szinten, hogy képesek legyenek egy normális weboldalt összehozni velük, így nincs rá akkora igény. Mikor hallani, hogy valaki a sarki suszter weboldalát Java EE alapokon akarja összedobni PHP helyett.
Akik viszont Java-t használnak webes környezetben, azok inkább cégek, és ők szerintem kifejezetten kerülik az ingyenes alternatívákat, mert nem bíznak benne, hogy az tényleg menni fog minden helyzetben. -
pakriksz
őstag
az appengine-el az a problémám, hogy egyrészt semmi sem szabványos rajta. Másrészt semmitmondó hibaüzeneteket írogat deploykor az ismeretlen komponenseire.
Az egyetlen dolog amit sikerült futtatni rajta, az a sample project, amiben egy rakás érthetetlen, sehol sem látott dolog van.
A servletem egyébként pöccre megy jettyvel, meg tomcattel is.
Ezekkel az a gond, hogy nincs most elérhető szerver, csak a saját gépem, ami nem mehet egész nap, másrészt a jetty állandóan nem utf-8 üzenetes problémákkal száll el ha az üzenetben amit a servlet kap van egy speciális karakter.
tomcat jó(-nak néz ki), azt leszámítva hogy ahogy látom nem lehet a servletnek tetszőleges elérési utat beállítani, akármit állítok a web.xml-ben, csak http://cím/Servletneve url-el lehet elérni, de a másik félnél meg be van betonozva (mert egy hulladék) hogy http://cím -re küldi az üzeneteket.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
modder
aktív tag
válasz pakriksz #2958 üzenetére
Az appenginere csak annyit, hogy sajnos ez az informatika ilyen, hogy néha meg kell tanulni új dolgokat.
Az utf8-ra nem tudok hirtelen mit mondani, szerintem annak container szinten nem kéne problémát okoznia, vagy be lehet állítani. (az alábbi linken van egy példa karakter kódolás megváltoztatására)
Az utolsó bekezdésre viszont állíts be egy szervletet, mint index.html, tehát a defaultra. van külön ilyen beállítás, és onnan indíthatsz belső requestet más szervletekre is valamilyen input paraméter alapján. Lehet, hogy filterrel is meg tudod oldani: http://www.oracle.com/technetwork/java/filters-137243.html[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
ja csak nincs kedvem az 5000. dolgot megtanulni mert egyesek mindig kitalálnak valami újat (ami semmi pluszt nem ad hozzá), csak azért hogy nehogy szabványos legyen...
"Az utf8-ra nem tudok hirtelen mit mondani, szerintem annak container szinten nem kéne problémát okoznia," pedig okoz, az állítólagos "hibás" requesteket ki is hagyja a feldolgozásból, egyébként tényleg nem utf-8... hanem windows-12akármennyi, és ez a requestben is benne van.
Most a dotclouddal próbálkoztam, deployoltam ráa servletem war ként. Az index.html elérhető ugyanúgy ahogy tomcaten lehetett, de a servlet sehogy, mindig 404.
Annotációval volt megadva eredetileg, akkor nem volt jó. Beírtam hát a web.xml-be is serlvet mappingra... úgy sem jó, már minden kombináció megvoltTroll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
na jó feladom, egyszerűen használhatatlanok ezek a "szabványos" nemszabványos hostingok, semmi sem működik rajtuk úgy ahogy kéne, ráadásul egy hibaüzenetet sem lehet kicsikarni belőle.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Lacces
őstag
Na visszatértem a Java valláshoz
Lenne egy következő kód:
Ez egy statikus tagosztály.
private static class Elem {
Object adat;
Elem elozo, kovetkezo;
Elem (Object adat, Elem elozo, Elem kovetkezo) {
this.adat = adat;
this.elozo = elozo;
this.kovetkezo = kovetkezo;
}Konstruktoros kérdésem lenne elsősorban: Elem nevű konstruktornak milyen a láthatósága? Privát, Public? (Statikus nem hinném, azt másra használjuk).
Illetve az idetartozó mezők/adattagoknak is mi a láthatósága?Én valamiért mégis a statikusra tippelnék. Ha egy osztály statikus akkor annak az összes adattagnak és tagfüggvényének is statikusnak kell lennie.
-
Lacces
őstag
Jó, mondjuk ez egy belső statikus osztály...
De nem is tudom... most elgondolkoztam. Mert statikus konstruktor nem lehet, ahhoz static{...}-ot használná, és statikus tagfüggvény csak statikus változókat kezelhet. Ott pedig a this kulcsszó szerepel, amely példányváltozóra mutat...
Hm, most belezavarodtam. -
modder
aktív tag
Heló,
nem
A "nested class-od" adattagjainak láthatósága alapértelmezetten package.
remélem tudod, hogy a static class csak belső osztályként jöhet létre (nested class), és nem azt jelenti, hogy ez egy singleton.
statikus nem a láthatóságra vonatkozik, hanem hogy az adott tag (metódus vagy mező) nem objektum példányhoz, hanem osztály példányhoz tartozik.
Kicsit több tudást igénylő példa, de ugyanazon nevű osztályból (package nevet is beleértve) szélsőséges esetben több példány is létezhet egy jvm-en belül (egy futtatás alatt), ha azok különböző classloaderekkel lettek betölve. (most nem objektum példányról beszélek, az egyértelmű, hogy egy osztálynak több példánya is lehet) -- A java classloaderek kicsit hasonlítanak a PHP-s auto-load classloaderekhez.
az osztálytagok (metódus vagy mező) alapértelmezett láthatósága a package. Így ebben az esetben is. Mivel azonban a nested classod privát, ezért kívülről egyébként sem férhetsz hozzá az osztályhoz, így az adattagokhoz sem, csak és kizárólag a tartalmazó osztályból.
Tehát az Elem osztályod tagjaihoz csak a tartalmazó osztályból férhetsz hozzá, tulajdonképpen magához az osztályhoz is.
Lehet egy nested class nem statikus is
Ha a belső osztályod nem static, akkor egyértelműen hozzá van kötve az őt tartalmazó osztály egy példányához. Példányosítani kicsit furcsa szintaxissal kell:
KulsoOsztaly.BelsoOsztaly belsoPeldany =
kulsoOsztalyPeldany.new KulsoOsztaly.BelsoOsztaly();belső osztályból a tartalmazó külső osztálypéldányra hivatkozni pedig:
KulsoOsztaly tartalmazoOsztalyPeldany = KulsoOsztaly.this;http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/javaOO/innerclasses.html nézd meg a példakódot
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
Ha valami nincs ellátva static kulcsszóval, akkor az instance-hoz kötődik, és még most szólok, Java-ban egyáltalán nincs static ctor. Ennek az osztálynak minden eleme "package" hozzáférésű, csak rájuk van húzva a private a class miatt, ami pontosan annyira redukálja a hozzáférhetőségét, amennyire mutatja magát (ami a class-t használhatja, az használ mindent, itt semmi se látja ezt az osztályt).
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
válasz Peter Kiss #2965 üzenetére
Javaban van static konstruktor
-
modder
aktív tag
A lényeget kihagytam: static nested class az egy teljesen hagyományos osztály. Akkor használják, ha bizonyos adattagok, feladatok egy osztályon belül is logikailag jól körülhatárolhatóak és csoportosíthatóak.
Vagy, mint a te esetedben is, egy osztály cask egyetlen másik osztály számára hasznos.Davs
Az csak útvonalat jelöl, mint a package név, de elképzelhető, hogy nem működik úgy, ahogy én írtam, nem teszteltemAthlon64+
jó, nem tudom, nem értek hozzá[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
tudnatok vmi jo javatutorialt, vagy konyvet ajanlani ujrakezdoknek?
kb 10 eve tanultam, meg programoztam is jopar nyelven (c, pascal, delphi, etc), illetve webfejlesztokent is dolgoztam (php, mysql vonalon). oop teruleten sincs tul nagy tapasztalatom (regen tanultam, parszor hasznaltam, de kb ennyi), igy nem artana arrol sem vmi.
kicsit kesobb meg a webfejleszteses resze erdekelne.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Lacces
őstag
Hali!
Köszönöm a válaszokat! Athlon64+, Davs
Most jövők elméleti / gyakorlati kérdésekkel, majd. Leporoltam a Java könyveket, és erősen Java hivő lettem
A beágyazott osztályok, még odébb vannak, de ha ott tartuk, feltétlenül szólok!
Classloader-t nem ismerem, feliírtam magamnak, az általában melyik nagyobb témakörrel együtt szerepel? Beágyazott osztályoknál? Nekem még ez új volt. Mindenképp utánaolvasok majdEzt jó volt megjegyezni, hogy a static osztály, csak belső lehet.
Akkor viszont, jöjjön a kérdés:
"Mivel azonban a nested classod privát, ezért kívülről egyébként sem férhetsz hozzá az osztályhoz, így az adattagokhoz sem, csak és kizárólag a tartalmazó osztályból."
1.
- Miért fér hozzá a tartalmozó osztály? Hiszen ha a belső osztály privát, akkor elméletben nem férek hozzá. De mégis hozzáfér az őt tartalmazó osztály? Miért?
Például van az A osztáy privát, a B osztály public, akkor az A hozzáfér a B osztály tagfüggvényeihez/adattagjaihoz, de a B nem férhet hozzá az A-hoz.2.
- Milyen gyakorlati haszna van, és mikor érdemes belső static osztályt használni a sima osztály helyet?3.
- Ősosztály példánya hajthat-e végre, az alosztály példányán műveleteket, ha az privát láthatóságú.
Példa.: Ez így lehet nem állja meg a helyét, meg én Interfésszel valósítanám meg, de elméleti kérdés... Legyen adott egy publikus Állat ősosztály, itt van például az ugat() metódus. És van a publikus Kutya és a privát Farkas alosztály.
Legyen egy függvény az állatban: hajtóvadászat(Állat állatPéldány) néven, amely meghívja az állat példányhoz tartozó ugat() metódust.
Ha ezt a hajtóvadászat(Állat állatPéldány) függvényt meghívom úgy, hogy a paraméterben egyszer a Kutya osztály egy példánya van, akkor azon az ugat()-ot végre tudja hajtani, de ha Farkas osztály egy példányánál már nem tudja meghívni az ugat() fv-t igaz? Gondolom ilyenkor a JVM RuntimeException-t kéne dobnia.4.a
Ha egy ősosztály privát (és vele együtt, minden adattag, és tagfv.), és rendelkezik alosztállyal, akkor a fordító automatikusan legenerálja az alosztály számára is a privát adattagokat/tagfv-t?
4.b
Vagy az ősosztály protected/privát, és van benne 1 privát adattag. Akkor az alosztály is megkap minden egyes adattagot, még a privát-ot is, csak annyi a különbség, hogy nem fér hozzá az ősosztály ezen privát adattagjához.
Pl: Állatnak van a privát futás(), és van a publikus Farkas alosztály, akkor a farkas példányának is van futás() nevű fv-e, igaz?
De akkor megint itt jön a helyetesíthetőség elve, hogy ha Egy Feldolgozó osztályban (Például egy függvényt, amely paraméterben egy állat osztályt vár)meghívom az Állat osztály egy állat nevű példányát, akkor a futás() fv-hez nem férek hozzá. És ha az állat példány helyett egy farkas példányt hívok meg, akkor annak a futás()-a meghívható...
Nem tudom, hogy mennyire voltam érthető...5.
Akkor ha egy osztály publikus vagy privát, és az adattagjainál nincs külön feltüntetve, hogy milyen láthatóságú, akkor automatikusa az osztály láthatóságát kapják meg, igaz?arn: http://nagygusztav.hu/java-programozas -ez az előbb említett fórumtárs által javasolt könyv, egy sokkal rövidebb és magyarosított változata.(néha van egy olyan érzésem, hogy csak egy fordító progi lett ráeresztve az eredeti könyvre...) A Thinking in Java könyv, tényleg nem rossz, de én félbe hagytam anno. De nagyon részletes, és még Design Pattern példák is vannak benne!
[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
1.
- Miért fér hozzá a tartalmozó osztály?
- Itt most egymasba agyazott Classokrol van szo..Class classon belul (ez nem oroklodes!). Vegyunk pl egy sima public classot. Te a classon kivul tudsz a classbol objectet csinalni, hozzafersz a public valtozoihoz/metodusaihoz, a privathoz viszont nem! A privatot csak a class/object maga tudja hasznalni es ha ugy akarja az isten akkor kozvetlenul te is (egy public metodus a classon belul ami hozzaferest ad a privat valtozohoz). Namost ha egy class tartalmaz egy masik privat classot, akkor ahhoz is csak o fer hozza kozvetlenul.
public class A{
private class B{}
}
Leegyszerusitve vehetjuk ugy, hogy a B class az Aclass sajatja, tehat hozzaferhet.2.
http://stackoverflow.com/questions/70324/java-inner-class-and-static-nested-class
Az elso valaszban van leirva peldaval, hogy hogyan ferhetsz hozza. Ha sima inner class-bol akarsz objektumot csinalni, akkor ha jol tudom eloszor kell egy object-et csinalnod a kulso classbol es csak utana tudsz a belsobol, mert a belso csak a kulson belul "el". Static-ot meg talan tudsz siman Kulso.Belso valtozo = new Kulso.Belso() ;3. passz Amugy azt polymorfizmusnak hivjak, amikor egy alosztalyt az ososztalyanak tekinted. Viszont igy hirtele fogalmam sincs, mi tortenik, ha privat class orokol az allattol..privat classbol egyaltalan lehet objektumot csinalni?
4. Tudtommal privat dolgokat NEM orokolnek az alosztalyok. Ha maga az ososztaly privat, akkor lehet ott dob hibat, amikor az alosztaly akar orokolni (tipp).
Protected egy olyan privat dolog, amit lehet orokolni, de kivulrol szinten nem fersz hozza.5. Amennyire tudom, egy classon belul alapbol minden privat.
-
D4nte
csendes tag
5. Annyi azért legyen már tisztázva (csak azért, mert nem értem, miért pont publikus meg privát láthatóságot írtál itt), hogy egy normál osztály (nem belső) csak publikus, vagy ha nem teszel ki láthatósági jelölést, akkor csomagszintű (package) láthatóságú lehet.
A belső osztály már más kategóriába esik, az lehet public, protected, private, package (nincs kulcsszó írva) szintű is.
(Még itt érdemes megemlíteni, ha esetleg itt lehetne kavarodás, hogy az Interface egy külön eset, ott minden tag public alapból. (mindegy hogy kiírod, vagy sem))
Végül pedig az igazi kérdésedre, az előbb leírtak mellett, NEM a válasz, már fentebb is írták. Ha nincs feltüntetve, hogy milyen láthatóságú egy osztály tagja, akkor csomagszintű lesz.
3. Nem tiszta nekem, hogy most belső osztályokkal (remélem nem), vagy normállal akartad megoldani, de ilyen dolgoknál (meg a legtöbbnél szintén) egyszerűen ki kell próbálni, ha tudod.
public class Allat {
void ugat() {
System.out.println("Állatugatás");
}public static void hajtovadaszat(Allat allatPeldany) {
allatPeldany.ugat();
}public static void main(String[] args) {
Allat allat = new Allat();
Kutya kutya = new Kutya();
Farkas farkas = new Farkas();hajtovadaszat(allat);
hajtovadaszat(kutya);
hajtovadaszat(farkas);
}
}class Kutya extends Allat {
void ugat() {
System.out.println("Kutyaugatás");
}
}class Farkas extends Allat {
void ugat() {
System.out.println("Farkasugatás");
}
}kimenet:
Állatugatás
Kutyaugatás
FarkasugatásEnnél a példánál tökéletesen működik a polimorfizmus. Ne zavarjon meg, hogy a leszármazott osztályok csomagszintűek lettek, most azért igazából, mert egy fájlba tettem (de lényegtelen ennél e példánál éppen).
Próbálgasd módosítani a láthatóságokat, és nézd az eredményt, így kitapasztalhatod a dolgokat.(Itt az Allat osztály és az ugat metódusa lehetne inkább abstract, de kérdésedhez nem kapcsolódik igazából)
Csináltam egy belső osztályos verziót is, talán közelebb van ahhoz amit gondoltál.
másikverzióJava tutorials-t gyors, Thinking in java-t részletes tanuláshoz én is ajánlom, ha jól átveszed benne a dolgokat, a kérdéseid mind megválaszolódnak, plusz, ami nem világos, próbáld is ki!
-
SureStudio
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy csak egy kis google-be kerülne, de írtok pl vlmi eBookot vagy valami segítséget az induláshoz, mert megszeretném tanulni és érteni.
Előre is köszi!*-._.-* *-._.-*-* [SureStudio] *-*-._.-* *-._.-*
-
kispx
addikt
válasz SureStudio #2977 üzenetére
Tényleg csak egy kis Google-be került
-
Frigo
őstag
Valaki itt már lerakta a SCJD vagy az SCWCD vizsgákat ? Hol éremes nekivágni és mennyibe kerülnek ?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
NetBeanshez van olyan plugin (biztos van, arra vagyok inkább kíváncsi, hogy melyik érdemes használni), amivel grafikus felületen lehet összedobálni az írt alkalmazás GUI-ját?
-
Lacces
őstag
Davs, D4nte és Mukorka.
Köszönöm a válaszokat.D4nte, a Thinking in Java-nak az angolja néha nekem nehéz, és nem értem mit akar mondani. Pedig nem ez az első angol könyvem. De még lehet bele nézegetek. Mert amikor a suliban egyszerre tanultuk a C#-al a Java-t érdekes foszlányok maradtak..., keverem néha a kettőt
Szál kezeléssel lenne kapcsolatban kérdésem.
Szál kezelést összetudná nekem valaki foglalni? Szépen átolvastam amit leírt a könyv, de aztán kapok egy csevegő alkalamzás példát... és lehet az egész szálkezelést félreértettem.
A csevegő példában, elindítok egy szálat, amely semmi mást nem csinál, mint a bejövő adatfolyamot vizsgálja. Ha jön üzenet az adatfolyamon, akkor azt beolvasom, és kirakom egy textfieldbe...
Hm... csak az a furcsa, hogy ez az egyetlen egy Thread van, sosem alszik, versenyhelyzetbe sem kerül.
Maradjunk ennél a csevegőnél... Ha azt akarom, hogy egy alkalmazásban folyamatosan fusson egy függvény. Jelen esetben folyamatosan beolvasom az üzenetet, ha valaki ír nekem, akkor egy szálba teszem?
Na aztszem így fel is fogtam, kezdem kapisgálni. -
haxiboy
veterán
Üdv. Létezik olyan program amely Java (jar file)-t exe filera konvertál?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
sztanozs
veterán
-
kispx
addikt
Azért a laikus tudja a JDownloadert futtatni ami javaban van írva. Nem nehéz írni egy másik programnyelven egy programot ami elindítja a jar-t. De tudtommal WIn alatt duplakattra is indul a jar (Emlékezetem szerint, de most nem tudok egy Win-t keríteni, hogy kipróbáljam)
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Odarak mellé egy cmd fájlt ami elindíja a kívánt plusz környezeti paraméterekkel.
Ha kell neki ikon is, akkor csinál hozzá egy linket is, amit kirakhat az asztalra vagy a programok közé.
Gyakorlatilag az az exe, amit ezek a programok csinálnak is csak ezt csinálják. Legfeljebb annyival többet, hogy az exe-be a jar is bele van csomagolva és a csomag egy fájlnak látszik.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Ha a felhasznalo nem telepitett Nokia PC/Ovi Suite-ot, akkor van egy kis valoszinusege hogy tenyleg elindul. Kulonben a Suite indul es probalja telefonra telepiteni.
Masreszt ha nincs benne a PATH-ban a JRE bin mappaja es a JAVA_HOME sincs beallitva, hogy irjon egyszeru cmd-t melle? Szerteagazo problema, amit mar masok megoldottak, de nyilvan sokkal jobb ujra feltalalni a kereket, szarul.
“All nothings are not equal.”
-
kispx
addikt
válasz haxiboy #2995 üzenetére
Dehogynem, duplán rákattintanak és elindul a jar fájl. (Még az javas ikont is beállítja. Most telepítettem egy SP2-es virtuális gépre)
(#2994) Karma
Valóban Win alatt nekem sem állította be ezeket, de a fájltípus hozzárendelést megcsinálta, ami után már felesleges exe-be fordítani, meg parancsikokkal szórakozni. -
-
n00n
őstag
Sziasztok!
NetBeans 7.2 alatt tevékenykedem. Elkészítettem egy csomagot (funkciok) benne a Funkciok osztállyal, majd egy funkciokgui csomagot, benne a FunkciokGUI osztállyal. Értelemszerűen a második csomagban van a NetBeansben összerakott grafikus felület. Viszont futtatáskor csak a funkciok fut le, a gui nem indul el. Valahogy össze kell kötni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest