Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz manchester85 #9056 üzenetére

    Egy abszolút Android ellenes júzernek nem tudom megmagyarázni mi a jó az Androidban. De igazából nem is akarom. :P Olyanoknak szólt az irományom, akik próbálnak velem együtt objektíven véleményt alkotni a különböző rendszerekről és okostelókról. :U

    "A jelenlegi értesítési rendszer szerintem iOS-re sokkal jobb, mint androidra, átláthatóbb, tartalmasabb, stb"

    Ezt azért cáfolom. Semmivel sem jobb. Mi több komplexebbnek tartom az Androidon. Több mindenről értesít szerintem, mint az iOS. Amivel több az iOS hogy az értesítés formája változtatható, míg Androidnál csak az értesítési sávban szalagként jelenik meg. De ha nagyon negatívan akarok hozzáállni az Android értesítési sáv kérdéséhez akkor is max. egál, de semmiképpen sem jobb az iOS.
    A véleményed ebben a kérdéseben úgy tünik, mintha hallomásból vett véleményekre alapoznál. Egy dolgot azért ne felejtsünk el. A GS2 jelenleg az Android rendszer egyik csúcsmodellje, míg iOS-re csak iPhone van ami eleve felső kategória. Az sem mindegy milyen Androidos telót hasonlítgatsz az iOS-hez és az iPhone-hoz... :U Egy közép vagy alsókategóriás telefon alapján megítélni a rendszert, csak mert a júzernak azt volt lehetősége kipróbálni, pancserság. GS2-vel kell összemérni egy 4S-t, mert kategóriájában és hardverben, ezzel van egálban. Így pedig már mindjárt nem olyan nagy a kontraszt.

    "Igazából az egész iOS koncepció az alkalmazások használatára épül"

    Ezt az alkalmazásos dolgot annyira nem emelném ám ki. :U Ebben még egyszer mondom sokkal jobb az Android. Nem a csili-vili dolgokra gondolok, hanem a száraz felhasználhatóságra. Példálozhatnék estig bezárólag, de volt olyan iOS-en amit a jb se tudod megoldani, mert bár volt alkalmazás rá (blacklist) de nem működött. Jb nélkül pedig esélytelen. De van egy csomó olyan progi ami hasznos és felhasználóbarát, de nincs normális megoldás rá iOS-en (időzített sms, időzített profil váltó, beszélgetés rögzítő, stb), Androidon meg még válogathatok is ezekből, mert annyi féle van. Nekem nem kell a csili-vili küllem, hiszen nem nézegetni akarom, hanem használni.

    "Persze ezen nyilván lehet vitatkozni, de én nem tudom elképzelni, mi az a rengeteg dolog, amit ha beállíthatok, átállíthatok a telefonomon, akkor nekem jobb lesz"

    Nincs rengeteg dolog. Éppen ez a jó benne. Vannak a launcher-ek, amikből van 4-5 jó minőségű, és mindegyik teljesen átalakítja a kezelőfelületet, homescreent, mindent. Csak a telepítés gombot kell megnyomni. Persze ezt sem kötelező, de ha unod az alap sémát, akkor pillanatok alatt meg tudod változtatni. Ott vannak az izléses custom ROM-ok, amiknél már az ikonok is át vannak témázva. Szóval nem kötelező, senki sem erőszakolná rád a módosítgatást. :U Nekem is az volt sok idő amig megtaláltam a megfelelő launcher-t, a hozzá való témát, sms, és tárcsázó kezelőt, és a progikat amiket mindig felpakolok.
    Ha ez megvan, pill. alatt belövöd a gépezetet, ha pedig unod, veszel rá egy másik témát vagy launcher-t váltasz.

    "Lévén, hogy a telefon eleve egy mobil eszköz, így szerintem az egyszerűség, letisztultság a legfontosabb szempont, és ha a windowshoz kell hasonlítani, az már régen rossz szerintem."

    Ebben igazad van, de az iPhone annyira sem alakítható hogy egy átlag júzer fél év alatt ne unja meg. :U Egyszerű és letisztult ez tény, de ennek ott a másik oldala is...Egy idő után unalmas. Tegye a szívére a kezét, és mondja azt nekem valaki, hogy nem szeretne saját szája íze szerint itt-ott színt, ikonokat, és egyéb dolgokat módosítani bizonyos időközönként az iPhone-on. Minden ember szereti a minimális változatosságot, még akkor is, ha a rendszer küllemét tekintve elégedett.

    A másik hatalmas kontraszt a root jog vs. jailbreak.

    Sokkal kevesebb proginak kell root jog, mint ahánynak kell a jb. Én személy szerint eddig minden jb alkalmával éreztem lassulást, és apró lagokat. Viszont rootolás után semmi sem vehető észre az Androidos rendszeren.
    De ez sem kötelező, mert root nélkül is összehasonlíthatatlan a progik felhasználhatósága egy iOS jb képest.

    mitől lesz jobb nekem, ha a rendszer bütykölésére fordítom az időt, ahelyett, hogy a milliónyi alkalmazást próbálgatnám

    Nem értem miért gondolod, hogy Androidon nincs így? Senki sem bütykölgeti állandóan, max. ha jön valami új ROM amit ki akar próbálni, és nem akarja visszarakni a mentéseit, akkor amig "belakja" addig értelemszerűen bütykölgetni kell. De nem tamagochi ez, hogy állandóan kell neki a bütykölgetés, hogy működjön. Kicsit el vagy tévedve ez irányban. :B
    Beleverődött a fejedbe ez az Androidot folyamatosan bütykölni kell hogy jó legyen, és ezt szajkózod folyamatosan, pedig ennek köze sincs a valósághoz. ;)

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák