Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz joey04 #45891 üzenetére

    Na de hogyan győződsz meg róla, hogy az adott helyzetben az illető fel tudta-e mérni az elsőbbségadást? A szabályoknak pont az a lenyegük, hogy rendszerezettek, egyértelműek. En semmiféle rendszert nem tudok felmérni abban, hogy egy váratlanul érő forgalmi helyzetben mit hogyan kellene csinálnom. Pl atslisszolni a mentő elott, vagy satufék, és mindenki belém rohan.

    Malachi!

    Természetesen van, es anno ugy tanultuk, hogy a mentonek abban az esetben van elsőbbsége, ha a vezeto ugy dönt, hogy megadja.

    Joey20!

    Igen, ez komoly kérdés. Vagy te ugy szoktál átmenni a zöldön, hogy előbb lelassitasz, es megnézed, nem jon-e egy mentő? Minden esetben elengedem a szirénázó járművet, ez egyértelmű, de nincs felfestve az útra, nincs tábla hozza, ergo evidens, hogy egy mentő nem elengedése nem szabálysértés, hisz nem feltétlenül van olyan helyzetben a vezeto, hogy meg is tudja adni ezt az elsőbbséget. Inkabb nálatok van komoly gond, ha nem tudtok különbséget tenni egy zebra, egy lámpa, egy tábla meg egy piroson áthaladó mentő kozott. Nem arrol beszélek, hogy hogyan merészel engem megállítani egy életveszély elhárítását szolgáló piroson áthaladó mentő, hanem arrol, hogy ahol elsőbbséged van, ott logikusan nem kalkulalsz azzal, hogy valaki felülírja a jogaidat. Ugyhogy hagyjuk ezt a mentő témát. A zebranal megállok, a pirosnál megállok, a STOP táblánal megállok. A piroson keresztbe áthaladó mentő elott a zöldnél megallok, ha epp meg tudok...

    [ Szerkesztve ]

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák