Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    válasz vadászcsiga #38402 üzenetére

    A napokban olvastam egy cikket ami átbillentette a mérleg nyelvét. Csak azért neked írom, mert használsz droidot. Ezalatt a pár hét alatt többet tanultam, mint 3 év alatt az iPhonnal. Mind birkák vagyunk, nincs jó rendszer, mert így akarják a nagyok.
    A lényeg, hogy ios-en és androidon is jó fiú próbáltam lenni, de belekényszerítenek egy magasabb szintű gyakorlatba. Mielőtt megszólalna valaki, hogy nem érti amit írok kifejtem. "Elvileg„ - csak azért mert letagadják - az Apple, Google, Windows kémkedik, lehallgat, archivál, stb. Senkit sem érdekel, engem sem, mert nincsenek titkaim, v. céges fejlesztések, üzleti tervek stb a birtokomban amik érdekelhetné a titkos szolgálatokat. De mint emberjogi aktivista :D elszomorít a dolog, és félelemmel tölt el. Nemzeteken átnyúló világméretű kiberháború, ami válogatás nélkül érint mindenkit, aki a kor szellemében él.
    ....és most jön a lényeg, Androidon kivédhető, iOS-en nem sokat tehetsz. Nem akartam rootolni, de fogok. Pl, a Google olyan szinten szemtelen, hogy a programjai - Google Music Player - törlés után vissza települnek. Letiltom az aut. frissítést, következő csatlakozásnál, csak lefrissíti, amit egyszer töröltem. Mindenre van hivatalos megoldás az OS-ben - lásd letiltás, törlés, stb. de csak látszatra működnek. A lényeg, hogy szóljak valami jót is a Google mellett, engedi az user felügyeletet, a megfelelő appokkal, amik a biztonságos használatot biztosítják. Vagy azért, mert nincs rálátása a rengeteg appra. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák