Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lall
veterán
válasz Rage47 #176744 üzenetére
Most a minőségre gondolsz? Mert az nagyon silány tényleg. Viszont a Viberben a három pöttyre kattintva van eredeti média küldése opció. Ott tényleg az eredeti tartalom jön át. Mostanság sokat használom.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
-Ben-
veterán
Használta/használja itt valaki az AutoCAD -et?
-
-
-
nagyúr
válasz -Ben- #176764 üzenetére
Nézd, van most egy laposom nem melóra. i7, 8 gm bram, intel vga. Egy-egy kisebb modellt a 3ds max megforgat szépen. Minden csak attól függ, mennyire bonyolult dolgokat szeretnének megjeleníteni autocad-ben. Ha 100 ezer objekt 5 milló összpolygonszámmal, akkor azt a viewportban 0,0001 FPS-el tudják majd forgatni.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
válasz -Ben- #176766 üzenetére
Ezek a progik inkább használják a vga-t, mint a procit. Viszont ram-ba is pakolja magát (meg a scenét, amit megjelenít, így 4 GB rammal nem próbálkoznék, főleg egy W10 mellett mondjuk).
Az biztos, hogy 140-150k-s laptopon ne akarjon dolgozni autocad-ben, maximum megnyitni valamit és csekkolni, amiben nincs túl sok részlet. Meg kell érteni: 3D-s progrmaoknak kell a vas. Máskülönben csak szenvedés lesz az egész. 150k-ért lapopot se vennék még netezésre is, nemhogy 3D munkára. Ne értsen félre senki, nem nagyképűség, de nem régiben vettem édesapámnak nezetni egy laptopot, rémes, mik vannak annyiért. TN vagy netalán PS panel, de mindenképp a rosszabb fajta, sírtam, mikor ránéztem. Összeszerelési minőség pocsék, teljesítmény éppen elég netezni, mindegyikben alapból 4 Giga ram, de persze W10...
-
moleculez
veterán
válasz -Ben- #176764 üzenetére
Ahhh, a 3d dolog az olyan, hogy:
-Milyen hardver ajánlott minimum AutoCAD alá?
- Az összes.
Szóval kezdésnek kell egy felső közép kategória, aztán a határt a csillagos ég, mert annyi vasat eszik, amennyit aláraksz. (Nyilván project függő)
Pont ezért nem is állok neki, pedig érdekelne a téma.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nagyúr
válasz -Ben- #176771 üzenetére
Alap dolgokra elég lehet a 8 GB ram intel vga-val, aminek van azért valamennyi dedikált része (általában már ezek is 1-2 gigásak, úgy tudom, a többit meg lecsípik a meglévőből osztott memóriából).
Jó lenne tudni, milyen szintű melóra használnák.
[ Szerkesztve ]
-
-
agabe
addikt
Nem bírok magammal kellene egy 11pro (max) a sima 11 helyett, de ritkán akad jó vétel.
Van tapasztalat UK-s független telóval kapcsolatban, hogy azt is tilthatják ha ott előfizura vásárolták és esetleg nem fizeti az előfizető a havidíjakat ?
Érdekes módon szinte egyik telefonhoz sincsen eredeti számla amit árulnak függetlenül
A legtöbb itthoni függetlenül árult persze telekomos előfizus, de ha akad gsm bolti is az sem biztos sosem.
Ráadásul applecare+ -t is egyre többen vesznek (itthonról se nagy cucc megoldani) és úgy is van jópár eladó teló, és mit ad isten azokhoz sincs számla. -
-Ben-
veterán
válasz icecave #176772 üzenetére
Beszéltem vele. Konkrét munkát nem tudott küldeni, de aszongya', hogy egyetemi alap feladatokra kellene egyelőre.... Hát szerintem akkor nézek egy i5+8GB+integrált intelt, ami azért nem az a "szétesős" fajta, aztán jól van... Csak jó lesz... Az olcsó gép mindig kompromisszumos.
-
moleculez
veterán
válasz agabe #176774 üzenetére
Nem tiltják őket, itt élek én is, és az iPadom is szolgáltatók volt, sőt konkrétan megvettem bebukott előfizut. (Nem direkt lépett meg vele, csak a srác visszament Hollanadiába, és nem akarta tovább fizetni, kelleni még nem kellett neki.)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nagyúr
válasz -Ben- #176780 üzenetére
620-as igen. Azért meg kell nézni, van olyan program, ami igényli a minimum 2 GB vram-ot, ilyen a substance painter, persze, egy egyetemi CAD oktatásnál ilyen a közelében sincs. Nálunk CAD helyett solidworks volt, egy órán voltam, megmutattam, miket csináltam 3ds maxban, aztán azt mondta a tanár, többet ne menjek, sokat nem tudna mutatni
A lényeg,hogy ahhoz szerintem elég lesz, pár 3D-s cucc, esetleg CNC-s modellek menni fognak rajta. Hacsak nem valami durva képzés, ahol atom bonyolult alkatrészeket, stb-ket kell csinálni.
-
B-L-A-C-K
titán
Nem ültem még 500+ lovas kocsiba ezelőtt, elég adta, bár pályán lehetne csapatni igazán ilyennel.
-
nagyúr
válasz -Ben- #176790 üzenetére
Az biztos, épp most néztem meg, nyitva jópár lap, meg youtube, TVGO, stb. 2,5 gigát eszik a chrome. Mondjuk sosem csekkolom, 32 GB RAM még nem fogyott el a 3D-s programjaimtól sem soha, nem hogy pár chrome ablaktól.
Persze direkt biztos meg lehet pakolni, de az nem életszerű.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz ittakary #176778 üzenetére
Sima 11-es par honaposan makulatlanul 100-as akksival 190-200ezer kozott eladhato ha van hozza normalis cegtol szamla. ProMax szerencsevel 300korul mar talhato, sot volt olyan ami szamlas szolgaltatofuggetlen volt es 280-ert adta valaki (persze annak mar csak a hult helyet talaltam 1oraval azutan, hogy feltette hirdetesbe)
Nalam kb a telefon osszes hasznalatanak 50%-at a fenykepezes/videozas teszi ki igy a kis elony azon a teren sokat nyom a latban.
Tok jo a 11-es, de a zoom kamera hianya miatt mindig van hianyerzetem.
Az amoled kijelzo csak hab a tortan, en szeretem X ota.
XS-ek zajosabb fotoi keves fenynel es ejszaki mod hianya miatt mar kompromisszumosak, az uj kepstabilizalas video alatt meg olyan jo 11-eseken, hogy az is egy erv ami miatt nem akarnek huzamosabban visszavaltani pedig kameran kivul minden szempontbol jo lenne egy xs (max) es ara is egesz jo.
Osszel 12-esbol is egyertelmuen a pro-k fognak tetszeni majd a kamerarendszeruk miatt, de azt akkor megvenni a varhato 430-450Ft kozotti aron (a legkisebb 12 pro) nem fogom az tuti, es hasznaltan sem nagyon lesz ev vegeig 350ezer alatt.
Akkor mar sima 11-est eladni is nehezebb lesz az lcd kijelzo miatt mivel osszes 12-es amoleddel jon (meg ha sima 12-esek BOE altal gyarott kijelzoje nem teljesen eri el a mostani 11 prokban levo samsung megjelnitok szintjet, de ez a tobbseget nem fogja erdekelni).
12Prokban a 120Hz pro motion is nagyon tetszene, de meg arra is varnom kell...talan jovore 300-ert veszek egyet hasznaltan.(#176779) moleculez:
Koszi az infot...azert asszem probalok egy tiszta szamlas fuggetlent talani. Kesobb eladni is konnyebb[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Gyors és valószínűleg amatőr kérdés:
Hirtelen felindulásból felmentem az Apple amerikai oldalára és megnézegettem az iPhone árakat. Az i11$449, az i11 Pro pedig $679-ért vihető el. Ezek valós árak vajon, vagy van valami buktató, csak én voltam figyelmetlen, mert ez finoman szólva sem kis eltérés az itthoni árakhoz képest.
Jövő ősszel nagyon úgy néz ki, hogy kimegyek egy-két hétre és elgondolkodtató, hogy akkor viszont kivárok addig és ott veszek egy akkor aktuális és jó áron lévő iPhone-t.
(#176788) B-L-A-C-K
Tudod, nagyon bírlak a fórumon, azt is tudom, hogy rég voltam itt utoljára és tényleg minden félreértés és feszültségkeltés nélkül írom most ezt, de légyszi ne lakott területen..[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
válasz nord_ #176798 üzenetére
Értem, köszi. Mindenesetre az garantálható, hogy nem 27% lesz.. Akkor majd összehasonlítom az ottani árakat az itthoni szolgáltatóssal, de gyanítom így is jobban jönnék ki. Akkor olyan gondok már nem lehetnek, hogy a kint megvásárolt telefont nem tudom itthon használni, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs