Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az USB-C dokkoló ötleteket, valamelyiket megveszem a beváltak közül.
De van még két kérdésem ;-)
Az ethernet port is működik ezekkel? Vagy arra külön figyelni kell, hogy iPadOS kompatibilis legyen?
És a monitor felbontásról nem találok hirtelenjében semmit... Egy 16:9-es, FullHD felbontású monitoron is élvezhető képet fog produkálni a cucc, vagy kell hozzá valami 4k kijelző?
Ja, és a harmadik ;-)
Nem világos az olvasottak és a látott videók alapján, hogy csak képernyő tükrözést fog tudni a külső monitorra, vagy lesz egy független második kijelző, amire át lehet húzni alkalmazásokat, és így két kijelzőn lehet dolgozni? A független második kijelző lenne a cél.
Elnézést, ha fárasztó vagyok...
Üdv: Vasti[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
iPad Air2 utan, egy 9. gen Air-re valltas erezheto kulonbseg lenne?
Koszi -
btudos
nagyúr
válasz urbanjozsi #41954 üzenetére
Sebességben, akkuban előre, kijelzőben egy kicsit hátra lenne érezhető különbség.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz urbanjozsi #41954 üzenetére
9.genes iPad Air nincs. Az a sima iPad. Ha Air-t akarsz akkor 4 vagy 5.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
urbanjozsi
senior tag
válasz kakuk.tamas #41957 üzenetére
Jogos!
-
Ronaldohun
tag
Sziasztok! Szeretnék iPad 9-hez egy Logitech Combo Touchot.
Visszaolvasva a kommenteket jól értem, hogy ha eddig a magyar billentyűzethez szoktam (főleg ékezetes betűk), akkor akkor az ominózus billentyűzetből a németet érdemes választani, mert az áll a legközelebb a magyar elrendezéshez? -
Cyberbeni
addikt
válasz Ronaldohun #41961 üzenetére
Szerintem a UK English jobb. Ha keresel valami speciális karaktert és hozzá átváltasz a billentyűzet eredeti nyelvére, akkor azok logikusabban vannak elrendezve szerintem.
-
félisten
-
Zozzer888
addikt
válasz kakuk.tamas #41941 üzenetére
köszi
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Cyberbeni
addikt
válasz szabonagyur #41963 üzenetére
UK angol és német is ISO, a festés kivételével ugyanaz, ha az OS-ben ugyanarra a nyelvre van állítva. Akinek az ABC-t is keresni kell, annak úgysem lesz jó egyik se. De ha mondjuk évente egyszer egy kapcsos zárójel kell és nem tudod hol van, az nincs rányomtatva a németre, csak az angolra.
https://m.media-amazon.com/images/I/81S1nng3gJS._AC_SX679_.jpg
https://m.media-amazon.com/images/I/81Eyu8wUl+S._AC_SX679_.jpgAmúgy meg a kukac meg pár másik speckó karakter úgyis úgyis más helyen van a normál és az Apple féle elrendezésben. (Magyar kiosztásnál alt+q)
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz szabonagyur #41963 üzenetére
ja, most jött meg a Baseus billentyűzetem, a hosszú í az egyes mellett van balra, a nulla meg a control + 0 lenyomásával jön elő, mert különben ö betű van ott
Vakon szar lesz gépelni
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
félisten
válasz CharlieDrop #41968 üzenetére
Az jó, nekem volt olyan billentyűzet ahol az í talán jobb oldalon volt az Enter alatt.
Amúgy nagyrészt szerencsére Windows alatt gépelek, ott meg ismerem a billentyű kombókat mint az AltGR+J és társai, szóval ékezetet nem is nagyon keresek már
-
CharlieDrop
veterán
válasz szabonagyur #41969 üzenetére
Alt+14x réges-régi ékezetek, még 852-es kódlap idejéből
-
Malfroy
aktív tag
válasz CharlieDrop #41968 üzenetére
és milyen?
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
CharlieDrop
veterán
válasz Malfroy #41972 üzenetére
Egyelőre fura, kb 30 percet használtam. A nulla előhozása kényelmetlen, de nem lehetetlen megszokni, később térjünk vissza rá.
Másodsorban nehéz, és fejnehéz. Kis egyensúlyozással azért tartható ölben.
Harmadrészt olyan mintha most lenne egy Macbookom.
-
koppim
csendes tag
Hogyan érdemes tölteni az ipad akkuját, hány százalékig hagyjam lemerülni, és hány százalékig hagyjam a töltőn?
-
umfrider
senior tag
válasz koppim #41974 üzenetére
Jaaaaaj. Nem is tudom már. Itt volt vita, vagy iphone csoportban elég sok hsz-t találsz, ha visszakeresed.
20-80% a javasolt, elvileg a gyári optimalizált töltés is a 80%-os határt tartja (vagy már keverem az ájfonnal?)
[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
moleculez
veterán
Meglátom ezt a témát, és garantált hogy 4 napig 327 hsz-en keresztül megy az eszmecsere: elméleti fizikusok, hobby műszerészek, szagértők közt.
Csak használd, ha lemerült töltsd fel 100%-ra. Kész, engedd is el. 10% alá ne menj ha nem muszáj (de ha mégis, akkor se történik shemmi, sh-val). Vagy lehet ez a hobbyd, hogy ezen remegsz, aztán 5 év alatt 3%-al kevesebbet degradálódik az akksi. 🤷♂️
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
SharpSA
veterán
"Hogyan érdemes tölteni az iPad akkuját"
Csatlakoztatod a töltőben levő kábelt a készülékbe, majd a töltőt a konnektorba.
"hány százalékig hagyjam lemerülni, és hány százalékig hagyjam a töltőn?"
Ahogy jól esik, nem szükséges ehhez fix forgatókönyv. Töltsd össze-vissza, használd a készüléket. Az akkumulátor mindenképpen el fog használódni. Állítólag 20 és 80% között legjobb tartani, de ezzel is valószínűleg talán pár % élettartamot nyernél.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
paatrick
őstag
Mostanra egész jól beállítgattam az iPad 9-et (nagymamámnak), az lenne még a kérdés hogy ő kb 1 órát használja majd 1 nap alatt. Érdemes kikapcsolni-bekapcsolni vagy maradjon csak lezárva? Mennyit merül 1 nap alatt alvó módban?
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Biqci
aktív tag
Bocs, ha hülye a kérdés, de az akkumulátor százalékos kapacitását hol lehet megnézni? Esetleg le kell tölteni egy alkalmazást hozzá?
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
paatrick
őstag
Figyeljetek már idegállapotba vagyok
Hogy a francba kell belépni az App storeba???
Csináltam Apple ID-t beállítottam az iPadra, email cím visszaigazolva. Rányomok az app store-ra. És ott nincs benn, kéri hogy jelentkezzek be. Mi a francnak 2x. Beírom az ID+jelszó párost, bejelentkezés és:
"Ezt az Apple ID-t még nem használták az iTunes Store-ban. A bejelentkezéshez koppintson az Áttekintés gombra, majd tekintse át a fiókadatait.
Mégsem - Áttekintés"
Ok, Áttekintés és feldob egy ablakot hogy:Bejelentkezés
Meglévő Apple ID használata
MégsemOk, meglévő, beírom megint az ID+jelszó párost -> Bejelentkezés
És feldobja megint hogy:
"Ezt az Apple ID-t még nem használták az iTunes Store-ban. A bejelentkezéshez koppintson az Áttekintés gombra, majd tekintse át a fiókadatait.
Mégsem - Áttekintés"
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Arcképgyáros
iPad Air 2 használható a mindennapokra még?
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Mennyire érzékeny az Ipad kijelzője? Ipad air 5, és lehet, hogy csak most vettem észre, és eddig is ilyen volt, de most feltűnő, hogy tollal jegyzetelés közben, ha kicsit erősebben nyomom a tollat, már el is színeződik a képernyő, de nem minden részén ugyanolyan a jelenség a képernyőnek. Ez (ugye) nem baj?
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, megint bugos a tárhely kijelzésem
IPAD OS-re 35-40 gigát ír, de legörgetve az oldal aljára csak 8 giga az os. A maradék 30 giga be van ragadva, újraindítás sem segít, icloud kibekapcsolás sem
Neten annyit találtam, hogy ipad os 15-el jött be ez a bug, és van akinek 16.1-el sem múlt el, hát ez vagyok én, de megoldás redditen sem volt rá. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Feladom….
Vettem Baseus HUBot.
Egyik TVn sem tudom használni, nem jelenik meg egyiken sem az iPad képe.
Visszavittem, kicserélték AlzaPower-és HUBra.
A bolti monitoron működött, elhoztam.
Itthon a három TVből egyiken működik csak: Sony HX720. A Sony KD55XF9005en nem működik, és egy “ősrégi (kb 2008as), azon sem működik….Tehát TVn próbálom, nem monitoron.
[ Szerkesztve ]
-
umfrider
senior tag
válasz merqree #41995 üzenetére
Ezzel én is sokat szenvedtem. Sajnos nem tudtam mit tenni, megvettem a gyári almát. Kivétel nélkül mindenhol és mindenhogy működik.
Régebbi TV-d van, hogy az airplay nem játszik?
[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
merqree
őstag
válasz CharlieDrop #41996 üzenetére
Mindegyik TVn az első számú HDMI portot próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...