Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
Hello!
Tudnátok valami jobb hűtőt ajánlani a jelenlegi Tt SpinQ vt-m helyett? A jelenlegi procimat nem nagyon tudja lehűteni 3,6ghz-en 80 fok körül van, 4 ghz-en meg 90 fok és néha fölé is megy, én meg azt hittem h ez a hűtő bőven elég lesz, de sajnos nem.
Play Hard!!!
-
slett27
addikt
válasz peetmaster #7749 üzenetére
ASUS lapom van. Majd megkukkolom. De szvsz AIDA jól mutatja ahogy utána olvastam.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Apone33
őstag
válasz Recon666 #7753 üzenetére
Értem, ezeket a dolgokat már átnéztük, a ház szellőzése is jó sztem. Az általad belinkelt topic-ban is feltettem ezt a kérdést, de gondoltam h itt is megkérdem.
3db 14 centis van a házban, egy a vinyóknál fújja be a levegőt, egy van a gép hátulján fent ami kifújja a levegőt, és egy a ház tetején, közvetlenül a proci hűtőnél van a két venti.
Play Hard!!!
-
karakpecze21
senior tag
válasz Apone33 #7752 üzenetére
Annak a hűtőnek lazán le kellene hűtenie a procidat.
Próbáld meg azt, hogy leszeded a hűtőt és egy tükörre teszed.Próbáld meg, hogy billeg-e.
Vagy akár be is kenheted nagyon vékonyan fogkrémmel vagy bármivel (de tényleg nagyon vékonyan) és megnézed, hogy milyen nyomot hagy a tükrön.Lehet a hűtő felületével van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Apone33 #7755 üzenetére
Egy Alpenföhn Matterhornnal biztos jól járnál, nagyon jó "kis" hűtő, és nagyon jól is néz ki, nálam az i5 760-at 4,3 Ghz-n (1,4V) is 70C fokon tartotta Prime 95 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
válasz karakpecze21 #7756 üzenetére
A hűtő 100% hogy jól rajta van. A bácsi jól rátette, amikor bent voltam nála. Te is tudod.
Recon666: Rendben, megkérdek egy két ismerőst, hátha van valakinek és ki is tudom próbálni mielőtt megveszem, hogy tényleg jobb-e a jelenlegimnél, nem szeretném potyára megvenni.
Play Hard!!!
-
Apone33
őstag
-
Apone33
őstag
-
Dyno
veterán
Sziasztok lehet baromságot kérdezek, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az FSB(BCLK) ami ugye alapon 133mhz, normális hogy miközben változik a CPU órajle, az Eist meg a TB miatt, van hogy 130mhz csak?Meg ugy hogy alapjában van hogy változik, sőt a Biostar Toverclocker programmal nézve egy 85mhz volt, persze totál üresjáratba, cpu-z-vel és aida64-el nézve 130,9mhz volt a legkevesebb, de átlagba 132-133mhz, normális ez? Igazándiból emiatt a probléma miatt tippelgetek.Köszönöm előre is és elnézést ha hülyeséget kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Recon666 #7765 üzenetére
Brutál... Én nem ütöm vágom ennyire a procit. Franc se tudja, én nem riadnék el a tuningtól, de a kis E5300-asom tudta azt, hogy az FSb emelés mellé megmaradt a speedstep is... Itt a 760-asnál ezt viszont nem tapasztalom, vagy csak valamit rosszul csinálok.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Recon666
Közösségépítő
Szerintem, a többi alkatrésznek nincs köze hozzá, ha kilépsz vagy leteszed tálcára, akkor kapásból vissza veszi az órajelet ez az videokártya energiagazdálkodása, ennek nincs köze a porciéhoz.
Driver frissítést próbáltál a kártyán? Vagy újrarakni az oprendszert?Rick4: Én az energiagazdálkodást mindig kikapcsolom Turingnál, de persze én se használom ilyen órajeleken, most alapon megy, játéknál 3,8-4Ghz max ennyin használom, de ezt is csak ritkán pl GTA4-él jó jött.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #7769 üzenetére
Kösz bro', de ez egy régi windows stabil eredményem.
Eddig a legmagasabb prime 95 stabil eredményem 4350 Mhz 1,4V melett.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Recon666 #7770 üzenetére
Értem
Találtam egy régi eredményt, ezt azóta se tudom ilyen fesszel produkálni
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #7771 üzenetére
Nagyon szép eredmény, vannak ilyen anomáliák, hogy egyszer megy azon a feszen annyit egyszer nem, én sem értem.
-
Dyno
veterán
válasz Recon666 #7768 üzenetére
Drivert már cserélgettem, rendszer újrarakás még nem arra még nem volt időm.
A power play funkció világos.
És a kérdésem első felére valami esetleg, hogy az normális-e?
Sziasztok lehet baromságot kérdezek, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az FSB(BCLK) ami ugye alapon 133mhz, normális hogy miközben változik a CPU órajle, az Eist meg a TB miatt, van hogy 130mhz csak?Meg ugy hogy alapjában van hogy változik, sőt a Biostar Toverclocker programmal nézve egy 85mhz volt, persze totál üresjáratba, cpu-z-vel és aida64-el nézve 130,9mhz volt a legkevesebb, de átlagba 132-133mhz, normális ez?Erre gondolok, tehát hogy normális-e a BCLK órajel "ingadozása"?
Lehet a abiostar progija félre mér, de ha mégsem normális-e ez a jelenség?
Gépnek semmi baja tökéletes, kop-kop.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
nagyúr
Ha csak egy mag van terhelve, megemeli a szorzót. Ha több van terhelve, akkor nem aktivizálódik.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Interceptor
addikt
Hello,
Azon gondolkodtam, hogy a core i7 860/870 CPU azonos órajelen szerintem jobb(4/8 és több cache + HT) mint a Core i5 2500/K. Vélemények? Már feltettem a kérdést a megfelelő topicban is de érdemi választ nem kaptam.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Interceptor #7779 üzenetére
Az attól függ miben, ami kihasználja a HT abban biztos, de ami nem abban nem biztos, a cache mérte nem sok mindennél számít, az egyik olyan aminél számít a tömörítés.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Interceptor #7781 üzenetére
Nem nagyon támogatják a játékok őket, még a 4 magot sem mindegyik nem hogy a plusz 4 szálat.
-
shteer
titán
válasz Interceptor #7779 üzenetére
néz meg a legutóbbi cpu-vga páros tesztet - egy i5-750 tökéletes választás a játékokhoz
szerintem jónak tűnik..
-
ittakary
nagyúr
válasz Interceptor #7784 üzenetére
Szerintem ha komplett gépet veszel, akkor ma már butaság lenne 1156-ba fektetni. Én a Sandyra szavazok
-
Apone33
őstag
Én a helyedben a sandy-t venném, mégis csak újabb mint a 1156-os.
Play Hard!!!
-
Interceptor
addikt
válasz ittakary #7785 üzenetére
Én is a Szandira gondoltam először, mivel nagyon egy árban vannak az előddel, talán őszre le is megy az ára, aztán persze rá 3 hónap és jön az Ájvi
Apone33 : Újabbnak újabb de ha olcsóbban ugyanazt a teljesítményt kapom... Persze mostanában mindenki az újban tud csak gondolkodni, igaz nem sokkal drágább.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Apone33
őstag
válasz Interceptor #7787 üzenetére
Van benne valami, kb 2 hete úgy volt, hogy én sandy-t veszek, de végül egy i5 760-an mellett döntöttem. Nekem is inkább a sandy-t javasolták. Szvsz nem bántam meg a döntésem.
Play Hard!!!
-
ittakary
nagyúr
válasz Apone33 #7788 üzenetére
Igazából mindkettő jó döntés, (nekem is ilyen van) csak azért ha logikusan nézzük a dolgokat, akkor egy fél éves (se) generáció mégiscsak jobb választás mint egy másfél éves.
Játékokban különbséget (ld. PH teszt!) csak akkor fog tapasztalni, ha már amúgy is nagyon magas az FPS (100+), OS-nek mindkettő bőven elég, ezeken a Win7 x64 már gyakorlatilag repül... ezeken kívül a fogyasztás ami számít: ebben pedig a Sandynek jár a pont.
Tuningolni mindkettőt lehet bőven: én is 4GHzen tolom a 760-at, de a Sandyt is meg lehet rántani, bőven a józan ész határain túlra is
-
Rick4
félisten
Lehet lesz azért olcsóbban is.. [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Apone33
őstag
válasz ittakary #7789 üzenetére
Ez igaz, de ha most 1156-os deszkája van akkor csak másik cpu-t kell venni, sandy esetén még lap is kell hozzá, ahol meg 100 fps-van sztem ott mindegy h még 20-al több vagy kevesebb van. A fogyasztás nálam másodlagos szempont. Ha valami új dolgot veszek soha nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt.
Play Hard!!!
-
shteer
titán
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetséges ez:
Everest is ugyanezt a szorzót mutatja..., az alaplap, pedig max 22-es szorzót támogat. Akkor hogy a bánatban lehet 26-os szorzó?
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
nagyúr
válasz waithEard #7793 üzenetére
Ha csak egy mag működik, és aktív a Turbo Boost, akkor az egy adott mag szorzóját megemeli a proci, akár 26x-re is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zoty@80
tag
Sziasztok,
Egy I7-870-esnek mi az alapfesze? Tegnap váltam tulajdonossá, gondoltam megnézem mit lehet kihozni belőle. Korábban egy I3-530 volt az 4200 Mhz-n ment stabilan 1.296volton.
Van egyéb amit tudnom kell mielőtt neki látok állítgatni a biosban? Mennyivel tud többet esetleg kevesebb egy I3-530-nál?
lehet hogy ez is fog annyin menni?
köszi,Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
Motion_Blur
félisten
A reggeli friss idő hatására: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz Zoty@80 #7796 üzenetére
Nálam ha Turbo is be van kapcsolva akkor terhelésre 1.248V-ot ad CPU-Z szerint.
Azonos órajelhez több fesz kell mint egy i3/i5-nek legfőképp a HT miatt.
Vannak szerencsés darabok amit 4.2-n is stabilak 1.3V alatt, de ilyen feszen inkább a 4-4.1 GHz a jellemzőbb.
-
aya
addikt
válasz Motion_Blur #7798 üzenetére
1.350v még gondolom nem gáz neki?
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest