Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz animatrix11 #4000 üzenetére
Én a Maximus Extreme.be gondoltam hogy vedd le a ram feszt 1,65.re és úgy nézd meg hogy megy-e a ramod!
P55.nél nincs NB a lapon mivel a prociba van integrálva (és ott is IMC.nek hívják) csak SB van amit PCH.nak hívnak!
-
animatrix11
őstag
válasz DroiDMester #4004 üzenetére
elvileg birja de akkor csak 1300on megy, de kirpóbálni jó lesz, majd cserélem
[ Szerkesztve ]
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
ricsi99
addikt
Üdv
I-750 nek mennyi a szorzója? Minden tesztben 21* van... az én lapomban meg 20.as megy...
kézi állitással sem tudok 21-et beállitani.... tippek?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
toyone
őstag
válasz alibaba78 #4014 üzenetére
A biosban a második képnél, be is tudod írni hogy 21X legyen?
Mert ha jól sejtem defaulton készítetted a képeket. És terhelve már 21X volt ~2800Mhz val. holott a cpu-z is írja hogy 2660mhz az alap ami /133 al 20. Itt egy táblázat arról ha be van kapcsolva a turbo akkor hány magnál mekkora órajelet kapsz. Viszont te Disabledre állítottad a turbo-t...Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
ricsi99
addikt
válasz dangerzone #4018 üzenetére
alacsony feszen is jól mennek ezek a proccok ...+ feszen max 100-200mhz et lehet vele nyerni szerintem i650-et is mezei rézmagos 775 ös hütövel használtam, 1,375 alatt idel ben fel se pörgött csak terhelés alatt ,i750 mennyi kakaót bir el? Sehol nem találok rola infót... hűtés nem probléma mert Víz az ur
dangerzone amiket csináltál tesztek azokban a te procid jobban megy....... nem?
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Főcske
tag
válasz animatrix11 #3997 üzenetére
Nálam mentek a régi 1600-as platinumok bios 1.64V-on cl7 x8, cl8 x10. Természetesen 1600 fölött nem mennek ilyen alacsony feszültséggel.A biosba nehogy auto-n hagyd a ramfeszt mert tönkremehet a procid!
-
ricsi99
addikt
válasz dangerzone #4021 üzenetére
[link] ezek a te tesztjeid... s láttam benne 4200-as valid ot ,vagy ott nem stabil?
1,6v ig tudom böven hűteni még ott is csak 80 fokig megy el
most applikáltam bele még ramot igy 8gb-van... hát itt ujra el kellett kezdeni játszani a feszekkel... most pl 1,4 vtt fesz kell neki... az a baj ezzel a lappal hogy kicsit sok opció van benne... igy néha elveszek s csak hasra csapva állitgatom ,per pill 1,4v ot kap a proci is... megprobálom még följebb is varázsolni a cuccot...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
dangerzone
addikt
válasz ricsi99 #4022 üzenetére
4424mhz-s valid. Az csak valid. Nem volt stabil.
Viszont 4ghz-t ment 1,256V-tal. Tehát úgy 4300-ig el tudnék menni 1,35V környékén. Csak a hűtőmnek már sok . 4ghz alatt is 80 fok volt. Majd ha lesz jobb, akkor megyek 4ghz fölé is.
Így nyáron 3,6ghz fölött nem fogom járatni.1,6V-ot azért ne adj neki.
Bár most milyen procid is van ? q6600? Azért 1,5V felett annak sem adnék. -
ricsi99
addikt
válasz dangerzone #4023 üzenetére
Még lusta voltam aláirást frissiteni
most dfi lapban i750-et nyüstölök
Melegedéssel lehet valami ,4,2 re belöttem s nekiálltam picit nyúzni... s ha mind a 4 mag 100% megy, + a cf is akkor felforr a proci... kb 85 fok felett elszál...forró a viz a rendszerben azt hiszem hűtőt bövitek aztán megy ez még feljebb is[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz dangerzone #4025 üzenetére
amiben benne figyel 1 4870 cf rendszer is ,persze az is tuningolva s már kevés a radi. 3db kb ilyen [link] radi fért be a házba s igy 45 fokos viz van per pill
-
tomta
tag
Sevasztok!
Egy kis segítséget kérnék bios beállításban, mert én nem bírtam előcsalogatni manuális beálításokal a 21x / turbo mode kombót, hogy működjön is.
Itt egy szerkesztett kép az idevonatkozó beállításaimról:
CPU Settings: InteI (R) TurboMode Tech : [Enabled] lemaradt a képrőlEzekkel a beállításokkal nem megy csak 20*200-at, én meg ugye 21*200-ra hajtanék.
A win 7 pedig nem állítgatja a proci frekijét le-fel, de ez gondolom az energiagazdálkodási beállítások miatt van. (max teljesítmény)[ Szerkesztve ]
-
tomta
tag
válasz dangerzone #4030 üzenetére
Úgy is próbáltam, de akkor a "Intel(R) TurboMode Tech " opció nincs (eltünik)
a bios menuben. -
ffodi
veterán
Két lehetőség van. Vagy beállítod a szorzót 21-re, vagy auton hagyod a szorzót, és bekapcsolod az intel turbo boost-ot. Ha beállítod fixre a 21-es szorzót, akkor azért tűnik el az a beállítás, mert ilyenkor alapban aktiválódik a boost(szóval ha 21-en van a szorzó, és ott lenne a beállítási lehetőség, akkor enabled-en lenne, ha kikapcsolnád, akkor automatikusan visszarakná 20-ra a szorzót.). Ha pedig auton hagyod a szorzót, és bekapcsolod a boostot, akkor automatán 21-re fogja tenni. Egyszóval a boost "előfeltétele" a 21-es szorzó, és fordítva.
Ha nem működnek ezek a módszerek, akkor reseteld a biost, vagy tegyél fel egy frissebbet(ha lehetséges).
A szorzó pedig azért nem változik a win-ben, mert nem kapcsoltad ba a c-stateket/eist.
Én első körben úgy próbálkoznék(bios frissítés előtt), hogy szorzó fix 21-re, C-State off, intel speedstep off, C1E off, cpu tm off
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
robyeger
addikt
mivel a Core i5 750 (20x133) procinak a turbo módjai 1/1/4/4 azaz 1 és 2 mag terhelése esetén a szorzója a 20+4= 24-et is elérheti. De ez csak akkor következik be, ha a terheletlen 2mag teljesen pihentető módba kapcsolhat, ehhez viszont az összes energiatakarékos opciót engedélyezni kell a BIOS-ban EIST, C-stat, stb.. A windowsban(Vista/Win7) pedig maximális enrgiafelhasználásra kell kapcsolni, de a proci teljesítményét egyedi profilban min. 1%-tól max. 100%-ra belőni, különben vagy a win nem engedi annyira leesni a magok energiaszintjét vagy a chipset és egyéb eszközök energiaspórolása kavarhat be. Nekem i7-860 van, aminek 1/1/4/5 a turbo fokozatai #3909 hsz-ben; így tudtam előcsalni a legnagyobb szorzót.
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Úgy néz ki, van egy "kis " ramhibám.Használ valaki p7p55d mellé 1,5V-on járó ramokat, vagy bármi más g.skill-t?
-
Savanya
addikt
válasz dangerzone #4036 üzenetére
Sima kis pirosbordás Gskill-ek ? Nekem GB és ASUS lapban is csak by spd-n / azaz 1600-on 1,5V-on 9-9-9-24-1T ment / . Feszt emeltem akkor minden baja volt.
Mobilszámom: 70-516-8068
-
nagyúr
válasz dangerzone #4036 üzenetére
Miféle hibád van a RAM-okkal? vedd vissza a tuningot prociról és ram-ról is és úgy teszteld a ramokat ha akkor is hibáznak akkor lehet hogy hibásak (de lehet hiba a prociban lévő ram vezérlővel is)
Savanya nem feltétlenül jó ötlet emelni a ram feszt nekem is 1600 G.Skill ek vannak igaz nem az alap széria és CL7.esek! de azt kell hogy mondjam jobba szeretik a ramok ha alul vannak feszelve minthogy gyári 1,50-1,60.v on menjenek, pl: ha nincs semmi tuning a procin akkor ugye a ramok MAX: 1333.on tudnak menni na ha ott kézzel adok a ramoknak 1,50.v ot nemigen szeretnek menni CL6.ba állandóan hibáznak LinX és Blend tesztekben is! viszont ha leveszem a Ram feszt 1,35.re vidáman mennek CL6.ban hiba nélkül tehát nem mondhatnám hogy szeretik a nagy feszt a G.Skill rakok ha túl sok feszt kapnak éppúgy hibáznak mintha túl kevés lenne nekik!
[ Szerkesztve ]
-
tomta
tag
Sehogy nem megy a 21*200 ! Megőrülök !
Az energia gazdálkodási beállítások szépen mennek, visszaveszi a win7 a szorzót és némi feszt üresjáratban, de terhelésnél a max szórzó csak 20*.
A biosban kétféleképpen próbáltam:
1. CPU ratio settings : "Auto" + Intel Turbomode tech: "Enable"
2. CPU ratio settings : "21" , de ekkor a Turbomod nem látható, nem állítható -
nagyúr
Bakker ne mond már hogy ennyire Béna vagy?!
Le lett írva világosan hogy ha a szorzó autó módban van nincs 21.es szorzó választás! csak 20!
Az is meglett mondva hogy ha kézzel állítod a szorzót 21.re persze hogy eltűnik a Turbomode tech mód BIOS-ba mivel te kézzel bekapcsoltad a 21.re állítással! Energia gazdálkodós szarokat meg kapcsold ki mind a francba nem értem minek erőlteti a sok okos kb 5.W ot tudsz vele spórolni ha bevan kapcsolva minden energia gazdálkodás! akkor mi értelme van semmi még azt se mondhatom hogy a proci kevésbé melegszik ott is max 2-3.fokot spórolsz vele! szóval teljesen értelmetlen dolog! a sok nagyokos azt nem számolja hogy pl: egy átlag i5-750.es konfig gyári órajeleken járatva a procit kb:200.W ot eszik 100.% terhelésnél, elkezdik tuningolni tegyük fel 4000-4200.MHz.re ott már eza 200.W felmegy akár 320-350.W ra akkor mia franc értelme van energia gazdálkodásokat beállítan 5W megtakarításra ha a tuning-al meg +150.W ot nem sajnálja
-
ricsi99
addikt
válasz DroiDMester #4041 üzenetére
Bakker ez a topic pont azért van ha valaki megakad segitséget kérhessen.
Nekem pl nem lehet semmiképp 21 re rakni a szorzót (DFI lap) . Viszont ha bekapcsolom a turbo opciot s lekapcsolom a c-state funkciot akkor winben elöjön a 21 -es szorzó ,ha meg felkapcsolom a c-state-t akkor akár 24x es szorzot is láthatok a Turbo opció szerint...
-
dangerzone
addikt
válasz DroiDMester #4038 üzenetére
Alapon megy.
Olyan jelenségem van, hogy ha hosszabb szünet után bekapcsolom a gépet, akkor újraindul, kékhalálozik.
Aztán ha "bemelegszik" ,akkor minden jó.
Memtest hibátlanul lefut. Prime blend is.
Egy srác meg írt, hogy neki pont ilyen jelensége volt, és ramhibás volt a gép.Savanya:
Igen, igen. Róluk van szó.[ Szerkesztve ]
-
Tommmmka
senior tag
válasz dangerzone #4043 üzenetére
Detto ilyen gondom van nekem is, és halvány lila gőzöm sincs h. mitől lehet, memtest nekem is simán lefut hibátlanul minden klappol de ha 1 napnál tovább van kikapcsolva a gép akkor kb 10-edjére bootol be hibátlanul addig kékhalál.
"Hidegen" egyik rammal kékhalálozik másikkal nem, de "melegen" jó mindkettő.
Mivel ugyanazzal a gonddal állunk szemben van egy olyan érzésem, h. asus lap áll emögött....
Amúgy az az érdekes h. 3 hónapig semmi gondom nem volt, azt lehet h. friss biosban játszottak el valamit vagy nemtom de marhára idegesítő
Mellesleg "meleg állapotban" semmilyen tesztprogram nem hibázik érdekes egy jelenség nem igazán tudom mire vélni
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Tommmmka #4044 üzenetére
Fasza....
Nekem már a kezdetektől van ez. Legelőször a win sem tudott rendesen feltelepülni.Jó lenne mindenesetre egy másik ram modult szereznem, hátha azzal jó.
Biost is frissítettem a gépen. A legújabb driverek vannak fenn.
A lappal amúgy én elégedett vagyok, eltekintve azt ,hogy a vga slot-ja túl közel van a procihoz, meg a ramokhoz, és szétfűti őket.
De ha még ez is...rohadt mérges leszek.. -
dangerzone
addikt
Van pár ilyen eset a google szerint is...
Rákerestem erre: "p7p55d bsod cold"
Tele van velük a net..
Jeah...
Leginkább a g.skillek fájnak az asus lapoknak.[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz dangerzone #4043 üzenetére
Na basszus, akkor a G.skillek repülnek gondolom
-
Tommmmka
senior tag
válasz dangerzone #4049 üzenetére
DE ahogy nézegetem ez a cold boot fennáll maximus formulánál is, de érdekes mód csak p55-nél és random asus lapoknál, nos ezesetben mit tegyek küldjem vissza a lapot gariba? vagy verjem a tamtamot asuséknál biosért? Amúgy ami nekem nagyon furcsa az az h. hónapokig hibátlanul ment, lehet egy bios frissítés vágott oda a lapnak vagy mi lehet?
Ráadásul nekem geil ramjaim vannak amik benn is vannak a kompatibilitási listában
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest