Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Higgyél nekem tedd a ramokat: 9-9-9-27, tRFC:110 és CR2. ne CR1 mert Lótúrót se gyorsabb a CR1 a CR2.höz képest csak azt éred el vele hogy baromi instabil lesz a ram vagy pedig jóval több feszt igényel ugyan ahoz az órajelhez! az alacsony időzítés se annyira játszik bele a sebességbe többet érsz 1800.MHz 9-9-9-27.ben mintha 1600 on menne 7-7-7-24.be! (tRFC.t se érdemes alacsony értéken erőltetni mert ugyan azt eredményezi amit a CR1 vs CR2 és ezt még everest memótesztel se tudod mérni hogy gyorsulna pl: a 110 hez képest a 80.as érték)
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
válasz DroiDMester #4403 üzenetére
A CR2-öt már próbáltam , de semmi.
Na mindegy meg próbálom úgy ahogy irtad.
-
nagyúr
-
kimi02
őstag
válasz DroiDMester #4405 üzenetére
Meg próbáltam amit irtál , ugyan az a jelenség ezt az SPD : 10-es értéket nem csipi.
Ujra indulgat, mintha meg lenne kergülve a lap.
F8-as bios.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
No ahogy látom elég szoros időzítéseket állított be a többi értéknél is a ramoknak ahol automatán hagytad (bár jónak kéne lenni azoknak automatán is de egy próbát megér) állítsd be így fentről lefelé indulva a ram beállításoknál: 9-9-9-27 alatta az advanced timing 33, 6, 5, 12, 26, 7, 110, 6, 24
Ja és ahogy nézem a gyári Ram Ref értékeket is eltolta a lap tedd kézzel minda 5.értéket 0,750.re
És nem ártana egy Full SPD adatot nézni azokról a Hercules ramokról mégis mik a gyári értékei!? CPU-Tweaker progival tudod megnézni a részletes SPD-t
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
válasz DroiDMester #4409 üzenetére
-
dangerzone
addikt
Lejjebb tettem a 4870-et, csak hogy megnézzem, mennyit számít.
Bizony átlagban 6 fokkal alacsonyabbak a proci magok.
Ez kb annyit tesz, hogy 1,32V helyett tudnám járatni 1,37V-on is. -
nagyúr
Nincs mit!
Sajnos ez van Giga lapoknál még ilyen téren (is) fejlődni kéne a Konkurencia gyártókhoz képest! Megfigyeltem hogy az esetek 80.% -ában rosszul lövik be maguknak a Ram időzítéseket! (csak azért hogy a konkurenciánál legyen némi előnyük a gyorsaságban dehát látod ez inkább hátrányt jelent mint előnyt!)
Mostmár várjuk akkor a Blend teszteket (4000.MHz és =>az felett)
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz dangerzone #4411 üzenetére
Ezt mar korabban is kerdeztem, de nem vetted eszre. Mi lenne, ha atraknad a 200-as ventit a haz tetejebol. oldalra? Nalam 5-10 fokot javitott a vga homersekleten. Hatha.....
DroiDMester: En inkabb azt mondanam, hogy az esetek 20%-ban lovik be rosszul. Az itteni tapasztalatok szerint.
-
dangerzone
addikt
válasz alibaba78 #4413 üzenetére
Azt azért nem akarom, mert ahol a venti középpontja van ugye, ott nincs légmozgás. És túl közel van a vga-hoz, magyarul nem nyernék semmit.
De most megtaláltam a tökéletes megoldást.
A ház elülső részének tetejébe ( a dvd író alá) bemaszekoltam egy 12 cm-s pwm-es ventit.
Ezáltal nagyobb levegőáramlást kap a procihűtő.
Így többet nyertem 6 fokot átlagban. -
atti_2010
nagyúr
Sziasztok! Ha babráljátok a feszt, mennyire veszi vissza?
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
alibaba78
őstag
válasz atti_2010 #4415 üzenetére
kimi02: Ne foglalkozz vele! Amd szemuvegen at figyel mindent. Nehez igy meggyozni barkit is, hogy miert jobb az intel, mint az amd.
mod.: atti_2010:: Raadasul ezt mar egyszer eljatszottuk. A valaszt is tudod, tehat nem tudom, mi ertelme ennek?! Hacsak vitat nem akarsz szitani.......
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Próbáltam a BCLK-t.
Eddig első próba i5-750 @ BCLK
-
kimi02
őstag
BCLK növeléséhez melyik feszt kell emelni ?
-
nagyúr
-
kimi02
őstag
válasz DroiDMester #4420 üzenetére
QPI/VTT-nek mennyi a max adható , 24/7-re ? És validra ?
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
dangerzone
addikt
válasz DroiDMester #4426 üzenetére
1,8V mindennek.
-
SimonYana
addikt
Uhh de szar CPU-t adtam el kimi02 -nek!
Valami nem stimmel ott szerintem az everesztnél!
Nem képes a ram sem ennyire!
Ki van zárva!
Nekem is sokszor az UD5-nél olyanokat mitat az everest!
CPU-Z-ben CL9 mellette az everest írja , hogy CL10!
Nem jöttem rá mi a baja , de valami a lappal nem tetszik Everest bátyónak![ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
nagyúr
válasz subaruwrc #4429 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is csak nem akartam ennyire részletesen kifejezni magam!
kimi02: ittvan a legfrissebb (ma megjelent) everest próbáld ezzel az UD5.öt!
-
kimi02
őstag
Ne izguljatok ez csak egy bug volt
Gyorsan el is mentettem , hogy mit tudnak az én kicsikéim
De ettől független szerintem nagyon jól mennek a ramok.
Holnap jövök részletesebb teszt ertedményekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Még jó hogy kiderült, hogy csak bug. Kezdtem már szégyenkezni a max 214-es bclk-mmal.
-
kimi02
őstag
Csinálom a 4.0 Ghz-es tesztet.
-
Grof-Zero
tag
Hali !
Kérdésem CPU PLL érték mértéke mekkora amit még a rendszer elvisel ?
I7-860
Ja meg a fenti proci milyen feszkót bir ki ?Üdv
[ Szerkesztve ]
Grof-Zero, mindig írd meg mi iránt érdeklődsz privátba, mert nem 1 db hírdetésem van, thx.
-
kimi02
őstag
Kész a teszt , a ramok is elég jól mennek szerintem. 1.5v-t adtam nekik, még lehet kisebb fesszel is be érik majd kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Mivel még sose tuningoltam ezért először a "Tuning, kezdőknek, szájbarágósan" topicban kérdezősködtem, de a procimmal kapcsolatban ide tanácsoltak.
Tehát van egy Intel Core I5-750-es procim amit szeretnék kicsit húzni. A gyári hűtését természetesen már cseréltem. (Scythe Yasya-ra)
Milyen progival/hogyan tudnám végrehajtani ezt a kis tuningolást? Nem akarok az élen táncolni tehát csak addig húznám amíg biztonságos.A többi alkatrész:
ASUS P7P55D
2X2Gb 1333Mhz Kingmax
CM Real Power M520
Radeon HD 5770 1GB Vapor-XÖrülnék ha valaki egy picit részletesebben elmagyarázná Köszönöm előre is!!
http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
nagyúr
-
dangerzone
addikt
válasz DroiDMester #4440 üzenetére
Te meddig tudod húzni stabilan a procit?
Úgy értem, hogy stabil is legyen, meg le is tudd hűteni.
Ha lehet kérnék egy órajel értéket meg egy cpu feszültség értéket.
Csak összehasonlításképp.
-
kimi02
őstag
válasz DroiDMester #4440 üzenetére
Eddig ez a Max BCLK
Jó lenne ha ti is az eredményeket be nyomnátok a Cpu-Tuning táblázatba
Én már jeleztem nekik , hogy tegyék be
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz Moddingboy #4439 üzenetére
Megis mennyire szeretned huzni?
-
Moddingboy
Modder
válasz alibaba78 #4443 üzenetére
3,5Ghz körüli értéket szeretnék elérni, de az se baj ha több vagy kevesebb. Az a lényeg, hogy ameddig biztonságos.
Az alaplapomhoz kapott CD-n volt egy "TurboV EVO" nevű progi. Azzal próbálgattam húzgálni és ha minden igaz most 3,3Ghz-en megy.
Nade mind1... inkább meghallgatnálak téged, mivel ma kezdtem tuningolgatni így jól jönnek a hozzáértő emberek véleményei/tanácsaihttp://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
alibaba78
őstag
válasz Moddingboy #4444 üzenetére
-
Moddingboy
Modder
válasz alibaba78 #4445 üzenetére
Őszintén én nem állítgattam semmit. Ennek a proginak volt egy olyan funkciója, hogy "Auto Tuning" Azt lefuttattam és így állította be a dolgokat: [link]
[link]Mielőtt lefuttattam ezek az adatok voltak: [link]
Feltettem a prime-t, de... hogy kell ezt kezelni? Csak mondd, hogy mit csináljak és küldöm a képet az eredményekről.
Majd belejövök
http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
alibaba78
őstag
válasz Moddingboy #4446 üzenetére
A prime95.exe-re inditasaval egy nagyobb, es egy kisebb ablak jon fel. Csak nyomd meg az ok gombot, ezzel elindul a prime blend teszt, ami mind a 4 magot terheli, + a rammennyiseg egy reszet. Ha hibat talal ( nem kap elegendo feszultseget a processzor, esetleg a ramok nincsenek hasonlokeppen belove), akkor a leall. A bal felso sarokban talalhato test gomb megnyomasaval lenyilo menuben, a stop gombot kell megnyomni a teszt leallitasahoz.
Altalaban 1-2 ora hosszat kell futtatni ahhoz, hogy azt mondhasd, stabil a gep. Ez az egyik program, amivel ki lehet tesztelni a stabilitast.Tudnal kesziteni egy screenshotot errol a 3.5ghz-rol, mikozben a prime fut, a hatterben pedig everest, cpu-z proci, cpu-z memoria fulek nyitva vannak?
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz Moddingboy #4448 üzenetére
Nem ugy ertettem, hogy vard meg az 1-2 orat, hanem hogy terheles alatt kellene latni, mennyi feszultseget kap a proci.
Kozben, talaltam leirast, es kepeket, igy az lenne a legjobb, ha bios-ban ez alapjan allitanad be azzal a kulonbseggel, hogy a bclk-t mondjuk 170-re allitod, a cpu fixed voltage pedig mondjuk 1.15v. Azzal kb viszi. Ha a turbo boost-ot bekapcsolva hagyod, akkor alapvetoen 20 helyett 21-es szorzo tarsul a bclk-hoz, es ha csak 1, vagy 2 mag terhelodik, akkor 24-gyel szorozza a bclk-t. Ha kikapcsolod a turbo boost-ot, akkor fix 20-as szorzod van, melyet 9-es szorzora vesz vissza a lap, ha be van kapcsolva az energiagazdalkodas.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest