Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sdi
addikt
Srácok, személyes tapasztalat ez számotokról ? Mert a Sunon venti a hangjához képest kibaxott nagy légnyomással dolgozik. Nekem ugyan hangos, de közel nem annyira mint egy-két 16-17 dB-re kiírt / pl. TT / venti. Egyébként csak egy hasonló erejű venti volt a gépemben, az pont egy 2500-as TT, de annak a sunonhoz képest volt 3x-os hangja volt.
4 darab 12-es AC van a gépemben / közte 3 pwm-es /, de teljesítményben nem igazán Sunon kategóriák /, viszont hangban valóban sokkal jobbak.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy miután 8GB-ról 16GB-ra bővítettem a memóriát egy érdekes de bosszantó jelenséget tapasztalok. (ja, a memóriák teljesen egyformák!)
Kiszámíthatatlan időközönként olyat csinál a gépem, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és a vinyók, de nem csippan be a gépezet, nincsen error beep sem meg kép sem hanem hallom ahogy a vinyók inicializálása után reseteli magát és ujra indítja magát a gép és ez megy végtelenítve.
Azután vagy 6-8 ki és bekapcsolást követően egyszer csak becsippan a gép és be tudok menni a biosába, ahol a
"Te system has experienced boot failures becasue of overclocking or changes of voltage"
üzenet fogad, pedig nem tuningolok semmit!De van úgy hogy egy hétig sem fordul elő, pedig egy hét alatt van vagy 8-10 gépbekapcsolás.
Munka közben sosem fagy meg, atomstabil mindennel!
Memtest, Prime95 blend, IBT, LinX is teljesen oké!Csak ez a néha előforduló fenntebb felvázolt bekapcsolási mizéria zavar.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Próbálkozzak feszemeléssel a memóriánál és/vagy a QPI/vtt résznél?
Ez segíthet?
Mert a memóriák a gyári 1.5 voltot kapják, lehet az a kevés?Vagy milyen ötletetek lenne?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Ha 4 modulból áll össze a 16GB, akkor próbálj meg a qpi-nek és a ramnak feszt adni. Sajna egyik lap/proci sem "szereti", ha 4 modult használsz. Működik, de nem olyan jó, és flottul, mint 2 modullal.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
ffodi
veterán
Arra figyelj, hogy a qpi/vtt és a ram feszültségkülönbsége maradjon 0,5V alatt. A qpi-nek max 1,35V-ot adhatsz, ami biztonságos, így a ramok mehetnének 1,85V, ami itt már csak elmélet, de az 1,75V belefér még.
Szerintem a te esetedben, ha nem tuningolsz, akkor elég a QPI-nek 1,2V a ramoknak pedig 1,6V, vagy akár 1,65V.
Lehet, hogy nem ez okozza a problémát, de erre gyanakszom, mert nálam is csinált furcsaságokat a giga ud7-es lapom 4 modullal, amikor még a 860-as procim volt.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
peetmaster
senior tag
Ejjj, ez a rohadt kánikula! Jöhetne már egy kis lehülés, mert így tuning nélkül nem teljes az életem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz peetmaster #8711 üzenetére
Hja én is szüneteltetem, mert bennt szobában gép mellet van van 30fok...
Live-Die-Respawn
-
lizRRR
őstag
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #8716 üzenetére
72-74fok...nálam 4Ghz-nél is simán felmegy annyira. 4.2Ghz-nél a 80 fokot nyaldossa ilyen melegben. Mondjuk nem mintha 4.2-n járatnám netezéshez...
Közben nyomtam egy Wprime eredményt. Valaki toljon már ilyen beállításokkal egy tesztet, hogy nagyjából egyezik-e az eredmény.
Szerk.: Advanced settings-ben a Thread count 8-on volt.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
lizRRR
őstag
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #8718 üzenetére
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
kisza25
félisten
tényleg? nekem alapból turbón van, akkor lehet feljebb tudok menni 1800Mhz-nél a ramokkal, amik amúgy 1333Mhz-esek vagy ez mást is befolyásol? max oc 4400Mhz CPU(i3), 230BCKL, 1800Mhz a ramnak volt eddig
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
fanti
addikt
Na, feszemelés ide vagy oda, ma megint egyszer nem indúlt a gépezet......
Megmérgesedtem!Következőket csináltam :
1. Nincs mit vesztenem alapon szétszedtem a gépet, clear cmos, utána 1600Mhz-re és mellé a gyári 9-9-9-24, CR2, 1.5v-ra beállítottam, és láss csodát bebootol, win7 feláll, játékok mennek, Prime95 Blend dettó.....
Ezek szerint a gyárilag 1333Mhz-es 9-9-9-24 1.5volt Kingston memók mennek mindenféle hókuszpókusz nélkül 1600Mhz-en ugyanilyen beállítások mellett???????
Lehetséges ez?
És jó 15 perc blend teszt után is csak langyoskák voltak a ramcsipek.........2. Visszatettem a gyári 1333Mhz-re, majd gép kikapcs, és kivettem a memókat és más sorrendben visszaraktam, közben jól megropogtattam őket ahogy bepattintottam a helyükre, hogy az esetleges kontakthibát kizárjam.
3. Újra befrissítettem a BIOS-t. A legújabb volt fönt (F11), de ismét letöltöttem és beflesseltem, hátha.......
Majd bekapcs, load optimized default, és utána szépen besetupoltam ahogy kell.4. Tesztelek most.
[ Szerkesztve ]
-
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #8721 üzenetére
Akkor okés!
Egyébként most nézem, hogy Vantage alapórajeles listában kemény 6 ponttal vagy előttem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #8726 üzenetére
LOL tényleg húzott eredményed nincs?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, érdekes dolog:
Deafult bios beállítással pár óránként kékhalálozik a gépem. Ha tuningolva van, mehet akár napokig is kikapcs nélkül nincs semmi gond vele. Fene se érti ezt...
Live-Die-Respawn
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #8727 üzenetére
Nincs még egyenlőre, várom a mínuszokat.
orichalcos: nem is jó semmire a default bios. Utoljára akkor volt nálam, mikor lapot cseréltem. Gyári beállítás pasziánszra kell.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz peetmaster #8729 üzenetére
JÓ hát annyire engem sem izgat, nálam sem megy nagyon alapon a gép.
Live-Die-Respawn
-
kisza25
félisten
sima samsung 1333Mhz cl9 ramok, alap 1,5V és alap cl9 mellett mennek 1800Mhz-et,
amíg nem emelsz feszt nem fog jobban melegedni
amúgy a legtöbb 1333Mhz-es ram megy 1600Mhz-et[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok tudnátok mutatni egy oldalt, ahol az összes 1156os procit össze lehet hasonlítani teljesítmény alapján?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz balu077 #8743 üzenetére
Na ez most olyan kérdés hogy az itt lévő emberekene miért kell 4ghz 24/7-re. Ha tudja akkor hadd menjen. Főleg ha alacsony fesszel tudja mindezt. Procinak baja nem lesz tőle, fogyasztás annyival nem nő meg... Nézd meg topiclakók adatlapjait, nem egy egyént fogsz látni akik 4ghz fölött használnak mondjuk egy i7-860-870-880-at...
Ha párat visszaolvasol van olyan is aki azt írja hogy szinte soha nem használta default órajeleken a prociját...
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz balu077 #8745 üzenetére
Lol, te sosem tuningoltál? Szerinted miért tuningolnak az emberek? Mert szükségük van rá? Miért tuningolnak az emberek olyan procit ami alapórajelen is akár évekig kiszolgál bárkit...
Többség nem azért tuningol mert kell, hanem mert megteheti, és kíváncsi hogy mit tud procija, vga-ja, memóriája...
Szóval a válaszom igen. A lelkemnek kell...
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik