Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ittakary
nagyúr
válasz grincs1993 #7599 üzenetére
-
Immy
őstag
válasz Motion_Blur #7595 üzenetére
gigabyte p55 ud3l
i7-860 alapfeszes tuning értékeket merre találhatok?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Motion_Blur
félisten
1.15V környékén 3,5-3,6GHz-et tudnak ezek a procik stabilan (LinX).
3.8GHz-hez általában 1.2-1.25V kell, 4GHz-hez 1.25-1.3V.Az alapfesze meg minden procinak más, enyém ha jól tévedek 1.12V
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
andorra
őstag
válasz Motion_Blur #7609 üzenetére
Tuning, a tuning kedvéért.... Kicsit öncélúnak tűnik, az előzményeket látva.
-
andorra
őstag
válasz ittakary #7611 üzenetére
Azt azért nem szeretném, inkább kifejtem:
Láttam, már a korábbi tesztekből, mit lehet kihozni ebből a rendszerből.
Az aligha lehet követendő cél egy tuningnál, hogy a gyári Vcore fesz alá menjünk egy olyan rendszerben, ahol, 4300GHZ felett is hatvan valahány fok a max hő LinX terheléssel. -
Motion_Blur
félisten
válasz andorra #7612 üzenetére
"4300GHZ felett is hatvan valahány fok a max hő LinX terheléssel."
Jó lesz az 4GHz-nek is.
Egyébként szerintem az is egyfajta teljesítmény hogy adott feszen mit lehet kihozni a prociból. Meg amúgy is nagyon le volt már ülve a topik, nem gondoltam volna hogy ez bárkinek is problémát okozStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
andorra
őstag
válasz Motion_Blur #7613 üzenetére
Teljesen egyetértünk, látom, hogy ez egyfajta teljesítmény. Nem okoz problémát, csak megjegyzést fűztem, hozzá, értelmeztem. Mivel kicsit rendhagyó.
-
Edge
veterán
Nya, én meg játszottam Bios-okkal és az 1.2-es vcore mellé egy 1.28-as IMC-t sikerült belőnöm
(1702-es Bios)Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
Razermazer
őstag
Hát akkor egy kis xeon 3470 eredmény ami nem ás mint az i7-870 szerver változata.[link]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7616 üzenetére
3DMark11-ben nagyon kevés a Physics Score (4600), ennek kb. 8500-nak kéne lennie.
Illetve azt nem értem, hogy 1GHz-en miért futtattál stabilitásteszteket
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7617 üzenetére
Hát miért ne downgradenál is kifagyhat ha a memória időzítések nem megfelelőek már olyan alacsony, hogy nem szereti meg a proci is ráértem nem gond. Az a physics score esetleg nem azért annyi, mert cpu-n futott át van állítva az nvidia control panelnál. Meg szerintem egy bugos vacak az egész, és lehet hogy nem szereti a xeonomat
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7618 üzenetére
Na de 1GHz?
3DMark11 ha jól tudom nem NV-s physx-et használ, úgyhogy ez nem lehet gond.
-
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7619 üzenetére
Akkor nem tudom a vantage legalább jó annak annyinak kell lenni a 3dmark 11 topikban olvastam érdekességeket, hogy nem igazán reális értékekkel operál(pedig ez a kátyához adott kincstári darab ráadásul nem tört meg basic). Esetleg lehet hogy a memória időzítés miatt ennyi? szerintem az kizárt. Az 1 gigahertz a régi szép idők emlékére mikor még a p4-et nyúztam a prescottot. De azért így is rendesen üti a sandyt jópár helyen, meg az extrem i7-965-et és 990-et és persze töredékéért. Jó kis platform ez még ha zsákutca is, előbb utóbb mind az lesz. Nekem munkára tökéletes.
Hasonlítási alapnak itt van a kis kétmagos i5-655k és a volt 5970-em[link]
Ez meg ugye a xeon és a gtx 570:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7620 üzenetére
Igen, valszeg trémárk bug lesz... nagyon jó és ritka procid van (neked is )
Nem akarsz tolni egy LinX-et 4GHz-en? A fesz érdekelne
Meg egy max OC is perszeGTX 570-et én is szívesen látnám a gépemben
-
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7621 üzenetére
Rajta vagyok, de vagy holnap, és holnapután vagy hétvégén megnézem ez természetes .
Eddig simán ment az alapvidjén, szerintem ez az, legalábbis ha alapbeállításokat használok, akkor ennyire veszi fel max a feszültséget 1,25-6. 3.8-ig simán megy vele nem kell semmihez hozzányúlni.
Talán még lejjebb is mehetek sőt biztos meg szeretnék is, mivel ennyin megy 3.6-on és 3.2-n is.
4 ghz-en még elindul evvel a feszültséggel, és win is betölt, de terhelésre kékhalál. Lehet hogy a skew értékekkel kell játszani, és egy jó összeállítással bejönne a dolog.A gtx 570 nagyon jó vétel volt, és nagyon jó kártya minden megy vele drivermizéria nélkül. Korrekt támogatás, és szoftver hegyek. Alapból megkapom a 3dmarkot és a maffia 2-t.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7622 üzenetére
EVGA-hoz még szép hogy jár minden
4G szerintem meglesz 1.3V alatt, hajrá
-
proof88
addikt
Hello,
i5-750-nel szeretnék stabilizálni 4 GHz-et (200x20). Na most úgy látom hogy a memóriánál hal meg a dolog. Tegyük fel hogy minden fesz jó (ebből a topikból néztem az ötleteket). A memóriák 1600 mhz-en 9-9-9-27-et tudnak, de pont ebben a topikban olvastam valami CL10-es beállítást, ezek szerint 10-10-10-30-cal kéne megpróbálnom? Prime95 nem képes lefutni már Blend testnél sem, néha csak úgy üzi nélkül eltűnik a program, van amikor meg rossz címre hivatkozást miatt áll le, ezért gondolom hogy memória ... természetesen tuning nélkül nincs gond. 1.355V-ot állítottam VTT-nek, 1.65V a memóriáknak (ennyi kell neki az 1600-hoz), 1.3V a CPU-nak, a memóriánál a command rate-et 2-re raktam egyelőre, mert hogy az 1 neccesebb, ha jól tudom ... a többi érték mind az ami az XMP profiljában benne van. CPUnál kikapcsoltam mindenféle C-state-et meg a SpeedStep-et is.
LLC on van jelenleg, majd később finomítanám. Ja és a DRAM Training Disabled.
Nem állt szándékomban feljebb állítani sem a cpu sem a vtt feszt, mert hogy itt a topikban nem olvastam hogy feljebb kéne mennem ... ASRock P55 Extreme4 lap egyébként, lehet hogy esetleg a beállított feszeknél kicsit kevesebbet ad. -
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7623 üzenetére
Hát nem lett meg sajna 3,9-ig mint a safhauzen úgy megy 1.31-el utánna 1.36-7 kell a 4 GHZ-hez és ezt is csak úgy hogy LLC be van kapcsolva ami nem egészséges. LLC nélkül (sajnos a lap hibája vagy ki tudja iszonyatosan droppol. legfrissebb bios van rajta) leglább 1.38-9-volt kell hogy meglegyen az 1.36-volt. 22 szorzóval-val nem is hajlandó ezt megcsinálni csak 20-al. Nem is értem miért kell ekkora ugrás a 3900-tól 4000-ig feszültségekben. Jó persze hát az 4 giga az azért megterhelő rendesen. No mindegy, újabb képek az albumba feltöltve.
-
andorra
őstag
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7625 üzenetére
Ha 1.39-et állítasz be BIOS-ban és ledroppol terhelés alatt 1.36-ra az még jónak is mondható. Vannak olyan lapok amik sokkal többet, akár 0.1V-ot is eldobnak..
-
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7627 üzenetére
Akkor ennek örülök, ez nekem csak azért furcsa, mert a régi maximus 2 formulámnál minimális volt a dropp vagy nem is volt. Igaz más platform. Ez is maximus csak 3-széria, és a gene, sokkal kevesebb beállítási lehetőséggel mint a nagytesó. PLD: qpi szorzót nem lehet állítani ami nagyon jó lenne, az uncore-t sem gondolták inkább ne turkáljon bele a felhasz . Feszültségeket lehet mindennek tág határok között. Van még skew állítási lehetőség, delay állítási lehetőség, értelmes koktélt nem tudtam összeállítani, majd kutatok neten. Anno maximus2-höz volt nagyon jó ilyen táblázat.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Razermazer #7628 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok a M3F-al, régen volt ennyire jó lapom. LLC is nagyon szépen működik skew, delay, ilyenekhez nem szoktam nyúlni.
-
Edge
veterán
válasz Razermazer #7618 üzenetére
Ismert bug ha comodo firewall-t használsz akkor 3dmark 11-ben a fizix score alacsony lesz. Nem azt használsz esetleg?
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
Edge
veterán
válasz Razermazer #7631 üzenetére
Nincs mit Én se magamtól jöttem rá Nálam is ugyanez volt: kevés fizix pont. Rágugliztam és láttam hogy másnak is van ilyen gondja és a comodo fw miatt. Nosza le is szedtem és voilá rendes pontszámot kaptam. Azóta ZoneAlarm-ot használok.
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
őstag
Ej, de elpihent ez a topik , pedig a gépem miatt ez az egyik kedvencem. Úgylátszik mindenkit a Sandy Bridge foglakoztat. Az azonnali alaplapos fórumban már valaki ki is jelentette, hogy az lga1156 -s cuccok mennek a "kukába".
-
Motion_Blur
félisten
Rossz nézni a topik haláltusáját
Pedig nekem még jó ideig ez lesz a gépem és semmi nem indokolja a váltást.
Csak 2600K-ra érné meg váltani, de az meg nagyon drága lenne, főleg ha hasonló kategóriás lapot akarnék alá mint ami most van.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Recon666
Közösségépítő
Itt vagyok én is még.
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz Motion_Blur #7635 üzenetére
Én is így vagyok vele a xeonom mindenre elég és veri a Sandyt több helyen, majd egy 2500k-lesz helyette, de még nem jött ki a nekem megfelelő lap, egy maximus 4 gene. Az áruk úgyis az egekbe lesz, így majd akkor váltok ha a Sandy is megy nyugdíjba. Nem sürgős.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Motion_Blur #7635 üzenetére
Én sem cserélném le a mostani cuccom, ha csak egy meghibásodás nem kényszerítene rá. 775ről is úgy váltottam, hogy sikeresen kisütöttem a garival nem rendelkező alaplapom, ezért újítottam. Sokkal többre értékelek egy bejáratott megoldást, ami kifutó típus, mint az újdonság okán drágán adott kiforratlan technológiát (lásd p67 chipset probémát).
Figyelem az alaplaos kérdéseket a fórumban, hogy mit vesznek a userek, néha mosolyogtató, hogy tizenezer forintos alaplapra szeretnének komoly gamer konfigot építeni.
Itt van még az USB3 és SATA3 opció az új cuccoknál. Az USB3 nincs még a SB esetében sem a chipsetbe építve, tehát ebenguba (nem tudom hogy kell helyesen írni), hogy alaplapra van integrálva, vagy beleteszek a lapomba egy pcie-s kártyát, különbséget nem fogok tapasztalni. A SATA3 sebességét meg mivel... No majd aki vesz egy 16 ezer Forintos H61-s lapot, majd vesz bele 100ezerét valami csúcsszuper SSD-t, ami 300MB/s felett dolgozik. Ugyan már!
-
dangerzone
addikt
Itt vagyok én is. Csak minden rendben van a géppel, így hát nem kell nagyon ide irogatnom.
Ne meg már a tuningot is majd 1 éve kiteszteltem. Ezen a téren sem tudnék újat mutatni. -
peetmaster
senior tag
Én is-én is! Meleg van mostanság, tuningeredményekkel nem tudok szolgálni. Alulfeszelgetek most szabadidőmben.
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7641 üzenetére
Eredményeket
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok.
Van egy i7 860 cpu-m, mi lenne egy jónak mondható alapfeszes (1,25v) órajel?Illetve milyen bios beállításokat javasoltok 3,6-3,8 esetleg 4ghz-hez egy Gigabyte P55A-UD6 deszkában?
Értem Én ez alatt, szorzó, BLCK, CPU fesz, vtt stb fesz.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Motion_Blur
félisten
válasz N-vidi-A #7643 üzenetére
i7 860 lesz az
1.25V-on ha kivételes darab akkor tudja a 4 GHz-et, egyébként egy 3.8-3.9 GHz várható el tőle.
Érdemes 20-as fix szorzót használni, 200-as BLCK-val. RAM 2000, vagy 1600 MHz, ez nyilván attól függ hogy mit bír a ramod.
Fesz: IMC/VTT-nek 1.3, max. 1.35V, RAM-nak 1.5, vagy 1.65V ez is ramtól függ. PLL maradhat alapon
[ Szerkesztve ]
-
N-vidi-A
őstag
válasz Motion_Blur #7644 üzenetére
Valóban elírtam, késő van már na!
Nem hiszem, hogy kivételes lenne, de megnézzük, THX!
CPU-nak meddig egészséges 24/7-re a feszkót adni? Prolimatech Megahalems-el hűtöm!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7642 üzenetére
Egyenlőre ennyi:
LinX közben feldrop-ol 1.152V-ra. Bios-ból 1.156V-ot kap. Lejjebb még nem próbáltam, de szerintem sokat ebből már nem tudok faragni. Megpróbálok még 3.2Ghz-nél belőni valami 1.120V körüli értéket. Annyira nem erőltetem most a magasabb órajeleket. Játszani egyáltalán nem szoktam, netre meg elég a 3.6Ghz.
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7647 üzenetére
Nálam most 3,733-on pörög a rendszer (régen ennyi mentek az EE procik ) 1.16v load fesszel
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7648 üzenetére
Na de kéremszépen, Önnek gyárilag 200Mhz-el nagyobb a proci órajele. Azért nem mindegy.
Közben sikerült a 3.2Ghz 1.120V-os load fesz mellett.Egyébként grat a linkelt eredményhez! Én ezt nem fogom tudni megdönteni. 4.2ghz fölött viszont már az enyém se kutya.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7649 üzenetére
4G fölött Te vagy a király
1.4-1.45V között mit tud a procid teszt stabilra?Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest