Új hozzászólás Aktív témák

  • JanR

    addikt

    Na most akkor felmerült bennem egy olyan lehetőség, hogy mi van akkor ha:

    A VRIN-n fixálom, a vcore-t hagyom offset-es beállításon, ahogy most van.

    Jelenleg az offset beállítás alatt azt értem, hogy a proci terhelésnél max 1.148V-t kapjon, de ezzel szemben a keményebb programok (linx, ibt) 1.248V-t vetetnek fel a CPU-mmal az AVX miatt, én ezt így nem akarom. Viszont ha meg kevesebbre állítom, akkor a teszt programok lefutnak hibátlanul, de a rendszer instabil lesz, mivel ha az AVX terheléshez igazítom a maximális feszültséget (1.148V), akkor alapértelmezetten a proci kisebb terhelésnél 4.2Ghz-hez csak 1.048V-t vesz fel (mondjuk egy hyperPI is..), ami meg kevés (fránya AVX..).

    Szóval, ha a VRIN-t beállítom kézzel, előfordulhat az, hogy azt az 1.248V-t mondjuk 1.2V-re maximalizáljam, a többi beállítás meg ugyan az marad? Már mint egy hyperPI is felvegye az 1.148V-t és ne 1.048V-t kapjon? Mert amúgy jó a beállíts meg minden, csak amikor AVX-t használ a processzor, ad neki +0,1V-t, amit sokallok.

    Nem tudom mennyire érthető :D Magyarán azokat a beállításokat akarom mint most, csak AVX terhelés alatt ne ku*ja fel a feszültséget 1.248V-re, hanem mondjuk csak 1.2V-re max, vagy még annyira se (mert nincs rá szükségem, kisebb feszkóval is stabil.. egyelőre csak az én feszkóm magas..).

    Szép eszmefuttatás, ha valaki ki tudta gobózni, akkor talán tud rajtam segíteni :D

Új hozzászólás Aktív témák